Badea Alin scrie:dar se pune problema trântorilor.
corect.
inclin totusi sa cred ca sunt niste botci false.
uneste stupul cu unul slab si la salcam poti face din nou 2 stupi buni.
Badea Alin scrie:..... dar se pune problema trântorilor.
murarudumitru scrie:mirel scrie:murarudumitru scrie:dar daca ai citeva famili parca tie greu sa pierzi una,eu asa as face as incerca sa o salvez ,acu lucian decide ,daca unifica sau salveza ,e f buna idea dv
paradox apicol) : daca ''o salvezi'' ai s o pierzi
![]()
si sa presupunem ca acele botci vor ajunge matci imperecheate (cam greu cu trantarii acum) , cine le v a mai creste puietul (zile pana ecluzioneaza + zile pana se imperecheaza + zile pana iese prima aplbina din ouale depuse = un minim de 35-40 zile....)? sau o sa iei ''material'' din altii sa l ajuti?! adica sa slabesti niste stupi ca sa faci un alt stup slab.....
uneste l fara ezitare, ai mai mult de castigat !
Sa va zic ceva eu am ramas cu 5 ff slabuti, ca sa intinplat ce sa intinplat,stiu ca altu ar fi facut numa 1 bun,eu nu am facut asa am cautat o familie buna am gasit la un prieten si am aduso acas ,a 2 zi ai mei cei 5 au primit cite o rama cu albina ful, bineinteles la fiecare stup am bagat matca in colivie pina a 2 zi, stupul ce lam adus e pe 4 rame ful acu are puiet tot cei trebuie si cei lalti au 3/4 rame ful si tot inregula, polen aduc mincare este rame cladite este, deci sunt salvati toti, daca ii unificam aveam 1/2 buni dar asa am 6 roiuri ,sa nu uitam mam ajutat cu familia buna ce am primito ,daca nu pierdeam ce am pierdut si aveam pe toti si unu slabut da poate il impreunam ,acu daca acel baiat are mai multi nu cred ca se uita la unu sal unifice cu unul slabut
CATALIN scrie:Badea Alin scrie:Cătălin are dreptate, matca este epuizată. Problema este că s-au gândit s-o schimbe cam devreme. Nu știu din ce zonă ești, dar se pune problema trântorilor.
Aline n-am facut decat sa-mi dau o parere...asa cum am gandit-o eu
mare albinar nu sunt sa am sfaturile batute in cuie
interesu meu e sai aduc pe 10 rame pina la floarea soarelui ,si va demonstrez ca pot sai fac pe 10 rame,Badea Alin scrie:murarudumitru scrie:mirel scrie:murarudumitru scrie:dar daca ai citeva famili parca tie greu sa pierzi una,eu asa as face as incerca sa o salvez ,acu lucian decide ,daca unifica sau salveza ,e f buna idea dv
![]()
si sa presupunem ca acele botci vor ajunge matci imperecheate (cam greu cu trantarii acum) , cine le v a mai creste puietul (zile pana ecluzioneaza + zile pana se imperecheaza + zile pana iese prima aplbina din ouale depuse = un minim de 35-40 zile....)? sau o sa iei ''material'' din altii sa l ajuti?! adica sa slabesti niste stupi ca sa faci un alt stup slab.....
Sa va zic ceva eu am ramas cu 5 ff slabuti, ca sa intinplat ce sa intinplat,stiu ca altu ar fi facut numa 1 bun,eu nu am facut asa am cautat o familie buna am gasit la un prieten si am aduso acas ,a 2 zi ai mei cei 5 au primit cite o rama cu albina ful, bineinteles la fiecare stup am bagat matca in colivie pina a 2 zi, stupul ce lam adus e pe 4 rame ful acu are puiet tot cei trebuie si cei lalti au 3/4 rame ful si tot inregula, polen aduc mincare este rame cladite este, deci sunt salvati toti, daca ii unificam aveam 1/2 buni dar asa am 6 roiuri ,sa nu uitam mam ajutat cu familia buna ce am primito ,daca nu pierdeam ce am pierdut si aveam pe toti si unu slabut da poate il impreunam ,acu daca acel baiat are mai multi nu cred ca se uita la unu sal unifice cu unul slabut
da, ai 6 roiuri de care vei trage până la toamnă să ajungă familii pentru iernat. Dacă îi uneai aveai cules la salcâm, după care făceai 3 roiuri, iar familiile culegeau și ceva polifloră. Cum crezi că-i mai avantajos?
murarudumitru scrie:interesu meu e sai aduc pe 10 rame pina la floarea soarelui ,si va demonstrez ca pot sai fac pe 10 rame,Badea Alin scrie:murarudumitru scrie:mirel scrie:murarudumitru scrie:dar daca ai citeva famili parca tie greu sa pierzi una,eu asa as face as incerca sa o salvez ,acu lucian decide ,daca unifica sau salveza ,e f buna idea dv
![]()
da, ai 6 roiuri de care vei trage până la toamnă să ajungă familii pentru iernat. Dacă îi uneai aveai cules la salcâm, după care făceai 3 roiuri, iar familiile culegeau și ceva polifloră. Cum crezi că-i mai avantajos?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 43 vizitatori