Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: almasel

Mesajde almasel » 13 Mar 2014, 20:12

Anul acesta am plantat in stupina in jur de 800- 1000 mp de diversi pomi/ plante/ arbusti.
Dupa ce o sa vad primele rezultate (inmugurire, infrunzire) o sa revin cu fotografii proaspete.
Enumar cateva dintre cele plantate:
-pruni- in jur de 4 feluri, din diverse surse, inclusiv vestita "pruna alba" din Apuseni; vedem cum se aclimatizeaza la campie.
-evodia- primita de la Beius
-catina- primita de la Pitesti
-zmeura- cumparata din piata Lugoj + Praktiker Timisoara
-scorus- piata Lugoj
-tei- local Lugoj
-aluni- din Apuseni, Lugoj si de la Praktiker
-vita de vie- Apuseni, Lugoj, Oltenia (Dolj)
-arborele de matase- Praktiker
-dracila- Praktiker
-goji- Praktiker si Lugoj
-piersici- Ardeal
-otetar rosu- local Lugoj
-mar/ par salbatic
-hibiscus, alun, ceara albinei, salcam galben- Ludus
Mai sunt cativa care momentan imi scapa.
Pe de alta parte tin sa le multumesc prietenilor de pe forumuri care mi-au trimis fie seminte, fie puieti/ rizomi: Antiopa din Ardeal, Gigi Ploiesteanu, MyBees, Petrut Furdui; daca am uitat pe careva, le cer iertare. Va multumesc.
O sa revin cu poze in momentul in care am primele semne ca s-au prins.
almasel

Mesajde almasel » 13 Mar 2014, 20:19

La Lugoj a venit primavara!
Foto de astazi!
Fişiere ataşate
floare 2.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Mar 2014, 20:20

Inca una!
Fişiere ataşate
floare.jpg
almasel

Mesajde almasel » 16 Mar 2014, 18:10

Weekend superb la Lugoj (vineri si sambata), zile in care am facut de toate prin stupina! Zbor frumos in cele doua zile, cules de polen superb!
Duminica vreme ploioasa, friguroasa.
Am si uitat ca ieri si azi a fost targul de la Faget! Doar ca ieri nu m-a lasat inima sa plec din stupina, iar astazi nu m-a lasat inima sa ies din casa!
almasel

Mesajde almasel » 27 Mar 2014, 22:00

Se pare ca am scapat si de iarna asta pacatoasa! Spun pacatoasa pentru ca in locul zilelor/noptilor deosebit de calduroase as fi preferat sa fie frig sa crape pietrele.
Nici nu am simtit ca a venit primavara, deoarece am trecut de la o iarna deosebit de blanda la o primavara la fel de blanda si frumoasa!
De aproximativ 10-14 zile avem cules in zona, stam bine. Am iesit din iarna cu rezerve de hrana supersuficiente; pe mierea ramasa in stupi la 15 martie mai puteam ierna mai bine de jumatate de iarna. Acum vine "prospatura" de la pomi fructiferi, salcie, papadie si altele, deci nu ne mai temem din punctual asta de vedere.
Speram intr-un cules bun la pomi fructiferi si asteptam salcamul!
almasel

Mesajde almasel » 30 Mar 2014, 15:51

Weekendul asta a fost plin! Ieri si alaltaieri am facut a doua "spargere" a cuiburilor cu rame! Cam devreme, dar se pare ca asta este mersul vremii anul asta.
Pastura la greu in stupi si familiile nu se opresc din culesul de polen. Am montat si colectoarele de polen, de saptamana viitoare demaram si treaba asta, dupa cateva zile de acomodare cu noul urdinis (colectoarele le-am last deschise momentan).
In stupii buni puietul sta sa "crape"... lasam hainele groase si ne apucam de treaba, sper ca si vremea sa tina cu noi.
almasel

Mesajde almasel » 05 Apr 2014, 18:11

Polen proaspat, proaspat... cules azi dimineata!!!
Fişiere ataşate
rsz_polen.jpg
almasel

Mesajde almasel » 05 Apr 2014, 18:16

In toamna-iarna- primavara am extins vatra stupinei; a rezultat o mini-livada cu de toate!
Fişiere ataşate
rsz_140404-1753001.jpg
almasel

Mesajde almasel » 05 Apr 2014, 18:18

Evodia infrunzita si cules de polen.
Fişiere ataşate
rsz_140404-1751002.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 11:36

Spuneam intr-o postare anterioara ca o sa revin cu imagini din stupina cu minilivada mea in momentul in care o sa am semnale ca pomii s-au prins.
Iata ca ieri am reusit sa fac un filmulet:
https://www.youtube.com/watch?v=5bSAkFDxEsk
almasel

Mesajde bio » 13 Apr 2014, 11:55

Almasel...Almasel.. tu esti oare.?

.. imi aduc aminte o discutie mai veche de acum vreo 2 ani, era in sezonul rece,... parca cu tine am avut-o,... era o tema CUM SE PASTREAZA RAMELE si afirmai ceva ca pastrezi 2000 de rame in nu-stiu ce dulap facut din ceva materiale care ti le-ar fi donat un amic de al tau...

As fi curios daca tot ai inceput sa faci poze si filme sa vad si eu imagini cu dulapul ala, in care pastrezi ramele..

..sau poate ca nu esti tu,.,..ca nu vad prea multe familii de albine la tine din care sa poti scoate toamna 2000 de rame pentru a le pastra in afara stupilor.
bio

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 12:51

bio scrie:Almasel...Almasel.. tu esti oare.?

.. imi aduc aminte o discutie mai veche de acum vreo 2 ani, era in sezonul rece,... parca cu tine am avut-o,... era o tema CUM SE PASTREAZA RAMELE si afirmai ceva ca pastrezi 2000 de rame in nu-stiu ce dulap facut din ceva materiale care ti le-ar fi donat un amic de al tau...

As fi curios daca tot ai inceput sa faci poze si filme sa vad si eu imagini cu dulapul ala, in care pastrezi ramele..

..sau poate ca nu esti tu,.,..ca nu vad prea multe familii de albine la tine din care sa poti scoate toamna 2000 de rame pentru a le pastra in afara stupilor.

Te salut Bio,
Eu sunt ala cu dulapul, nu ma confunzi! Atat atunci, cat si acum iti refac descrierea "hardughiei" in care aveam ramele depozitate la vremea aceea: un ansamblu modular (un dulap format din 6 dulapuri mai mici) in care intra 1800-2000 rame (total). Dispunerea lor este orizontala, suprapune cate 3 unul peste altul.
Ca si dimensiune (citez din discutia de pe forum de acum 2 ani): " dulapul are capacitatea de aprox. 300 rame (29-32 rame/rand x 5 randuri orizontale x 2 randuri verticale)", asta inseamna ca un modul are aprox.:
-profunzime: aprox 30 rame= aprox. 1,5 m (la 5 cm grosimea ramei)
-lungime: 5 randuri rame puse cap la cap x 50 cm rama (47 de fapt)= 2,5 m
-inaltime: 2 randuri x 32 cm/rama= 64 cm, lazile erau ceva mai inalte peste 70 cm deoarece intrai si deasupra lor rame culcate
Asta inseamna ca un modul are:
1,5 metri profunzime, 2.5 m lungime, 70 cm inaltime. In una din asta depozitam in jur de 300 rame dispuse in picioare.
Avand mai multe dulapuri din astea (6 buc la un moment dat) le-am suprapus si a rezultat hardughia:

3 dulapuri suprapuse, in total inaltime aprox 2,4 m + picioarele (caramizi)+ materialul dintre ele
pe lungime mathematic inseamna 5 metri, faptic era mai mult luand in considerare spatial dintre ele, peretii (materialul) etc.
Daca mai sunt nelamuriri te rog sa imi spui.

Despre numarul stupilor... da, nu sunt prea multi pe locatia asta, adica aproape 90; mai are si tatal meu cativa si mai facem pastoraluri impreuna (eu ajut la transport, el sta cu stupii... se poate spune ca facem pastoral impreuna?!?), iar materialele (inclusive ramele) mai raman ba la unul, ba la altul... de obicei el le lasa pe la min deoarece el vine in zona mea cu stupii. De aici nevoia de spatiu mare de depozitare pentru rame, deoarece ramele de cat de obicei nu le mai duce pe toate inapoi, ci le lasa la mine.
almasel

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 14:26

Daca tot a fost vreme friguroasa, am mai croit o lada...
Fişiere ataşate
DSCI3640f.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 14:29

Visinul mai are cateva zile pana se scutura florile.
Fişiere ataşate
hjhhj.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 14:31

Evodia infrunzita.
Fişiere ataşate
ev.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 14:33

o fi berea rece in frigider?
Fişiere ataşate
frigider.jpg
almasel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?