Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde proapis13 » 16 Mar 2014, 22:27

Florin Dobre scrie:Pustu, tocmai vazui clipul cu albinele atacatoare.
Eu am stupii la 4 m de casa. Cand ii trec in revista(trec printre ei de 2-3 ori pe zi, sa-i vad cum misca), nu port masca. Nici vorba de agresivitate.
Nu e in regula, ceva le irita. Cauta cauza.

Intrebarea ta este retorica,exact ca cea din bancul cu vaca..
De ce se uita vaca asa de gales peste umar la vacarul ce o mulge ????.... :lol:
Raspunsul la chestia cu vaca pe privat....

Pustule,eu din noiembrie si pina acum i-am deschis de 3(trei) ori ....
Poate le irita......aparatul de filmat.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pustu » 16 Mar 2014, 22:39

Florin Dobre scrie:Pustu, tocmai vazui clipul cu albinele atacatoare.
Eu am stupii la 4 m de casa. Cand ii trec in revista(trec printre ei de 2-3 ori pe zi, sa-i vad cum misca), nu port masca. Nici vorba de agresivitate.
Nu e in regula, ceva le irita. Cauta cauza.

soseaua e aproape , mai am si 2 antene de telecomunicatii . ma bucur ca nu am vecini aproape ca nush ce faceam . cel mai aproape e la 100 m , urmatorul la 300 . pe bunica nu pare sa o deranjeze . oricum nu umbla ea in pantaloni scurti si maneca scurta nici vara . albinele sunt asa de cand le-am luat . cred ca asa e natia lor . nu am observat schimbari in comportament indiferent de conditiile exterioare : vant ,ploaie , soare ,umbra , cald , cules . anu asta am comandat cateva matci . vreau sa vad diferenta , daca exista . daca nu atunci problema e la mine in stupina
sanatate si numai bine
sa traiesti nea Florine
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 16 Mar 2014, 22:43

proapis13 scrie:Pustule,eu din noiembrie si pina acum i-am deschis de 3(trei) ori ....
Poate le irita......aparatul de filmat.... :lol:

pai pana acum vreo 4 luni nu le-am filmat . m-am gandit ca or sta cuminti in fata camerei sa dea bine pe film . dar n-ai cu cine . caini
sa traiesti nea Mariane
pustu

Mesajde Florin Dobre » 16 Mar 2014, 22:49

Pustu, albinele nu sunt agresive degeaba.
De cele mai multe ori stuparul e cauza. Schimba ceva in relatia cu ele...pentru inceput deranjeaza-le numai daca e musai. Faptul ca porti manusi denota ca nu esti intr-o relatie tocmai cordiala cu ele. :D
Cu mana libera vei simti imediat cand strivesti o albina. Cu manusile alea nici nu realizezi si apoi te surprinde ca sar pe tine.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde pustu » 16 Mar 2014, 22:56

Florin Dobre scrie:Pustu, albinele nu sunt agresive degeaba.
De cele mai multe ori stuparul e cauza. Schimba ceva in relatia cu ele...pentru inceput deranjeaza-le numai daca e musai. Faptul ca porti manusi denota ca nu esti intr-o relatie tocmai cordiala cu ele. :D
Cu mana libera vei simti imediat cand strivesti o albina. Cu manusile alea nici nu realizezi si apoi te surprinde ca sar pe tine.

in filmuletul ala cu albinele atacatoare nu aveam manusi . si nici nu le deschisesem decat cu o saptamana inainte , ca asteptam sa stea vantul . si mai eram si la 40 m de stupi . si dupa gard .port manusi doar ca ma umflu . din 3 intepaturi am mainile ca manusile alea de chirurg umflate . am probat
sanatate
pustu

Mesajde Florin Dobre » 16 Mar 2014, 23:07

N-ai inteles, eu nu faceam aluzie ca devin agresive cand porti manusi prin curte. :D
Ele asociaza fiecare interventie a ta cu un pericol...strivirea albinelor cand umbli cu manusile alea de sudor. Si isi mentin aceasta stare defensiva.
Evident ca te umfli la inceput. Asa ma umflam si eu. Dar in timp capeti oaresce rezistenta la venin. Sincer, imi era dor sa ma capseze.
Cu manusile alea niciodata nu vei fi nevoit sa fii delicat in manevrarea ramelor...tocmai pentru ca te simti safe.
Dar astea-s doar observatiile mele...dalta e la tine...in manusa. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 16 Mar 2014, 23:23

Pustule, am mai avut discutia asta ! Da-le sirop la greu si o sa vezi ce se imblanzesc albinele tale . Si or sa aduca si polen !
LE ... si eu ma port cu manusi cu ele ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Cristian Chirculescu » 17 Mar 2014, 00:08

Hai sa traiesti.
M-am uitat la filmulete cu difuzorul oprit ca dorm copii...ce am putut sa imi dau eu seama:
-fiecare albina pe care tu o omori la un stup...il inraieste. Tu albine cu zecile. Cand ai dat turtele alea cu apifonda, chiar ai procedat ....lamentabil....hatza-hatza in fata si in spate le-ai intaratat cand ele stateau in ghem. Mai, si fara sa folosesti fum, mai bine il lasa-i in pace cateva clipe si se retragea albina in jos de la frig. Ai omorat acolo cu zecile. albina se invata cu mirosul tau....si cand te simte prin curte se Razbuna frate....
-Lasa manusile alea in traista si invata-te sa lucrezi fara. Vorba lu Florin, nu simti cand ai albina la deget ca sa nu o strivesti. Eu iti garantez ca manusile sunt unul din factorii care genereaza agresivitatea la albine.
- esti barbat taica, taie-ti unghiile alea. Cand am observat ce unghii tii la degetele mari....am inchis....
Si vorba lui Adi....Vai de soarta lor daca nu schimbi ceva.
Si hai sa iti arat eu cum am lucrat cu o familie pe care a luat-o capu de nervi....
https://www.youtube.com/watch?v=-AFVQspbgtw
https://www.youtube.com/watch?v=kxES5KM_OfA
https://www.youtube.com/watch?v=ZULdKYG5ka0

Nu sunt nici eu perfect stupar, mai fac si greseli, dar .....invat si a doua oara nu mai gresesc.
Tie ti-au spus oamenii mai pe ocolite mai pe direct ca trebuie sa schimbi modul de lucru(asta cu frumosul ca sa nu zica ca tu esti cauza) pt a elimina agresivitatea. toti. dar tu tot continui sa intrebi acelasi lucru.
Care este cauza agresivitatii lor?
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde pustu » 17 Mar 2014, 00:47

Cristian Chirculescu scrie:..................................

va salut
am urmarit filmuletele inca de cand le-ati postat . sunt abonat la canalul dumneavoastra de youtube . nu pot sa spun decat ca aveti curaj , eu dupa atatea intepaturi eram mort demult
multumesc pentru sfaturi
sanatate si numai bine
sa traiesti nea Cristian
pustu

Mesajde Cristian Chirculescu » 17 Mar 2014, 20:58

Dar din ce am scris mai sus....? :)
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde pustu » 17 Mar 2014, 21:40

Cristian Chirculescu scrie:Dar din ce am scris mai sus....? :)

totul pan' la unghii :lol: :lol: :lol:
sanatate
pustu

Mesajde Florin Dobre » 18 Mar 2014, 00:17

Sa nu zici ca ti-ai lasat unghii ca sa scoti acele mai usor. :D
Avand manusi unghiile ar fi oricum degeaba. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde pustu » 22 Mar 2014, 23:40

pustu

Mesajde pustu » 29 Mar 2014, 23:53

pustu

Mesajde nae » 30 Mar 2014, 20:17

Salut .
1- de ce pui turta in colt si n-o pui la 2-3 m?, deasupra gaurii e greu .
2-daca scoti alimentatorul din CUIB si-l pui dupa diafragma in dreapta vei avea mai mult puiet .
3-le omori cu fumul , daca tot porti manusi = mai putin .
4 -cele 3 albine de pe deasupra ramelor si cele 6 de pe rama cu oua si polen nu-ti dau de gandit ???????
5-stimulare 50 mil /interval de albina ___ matale ai bagat 1 Kg lejer = cine-l prelucreaza ?,ca albina nu mananca sirop .
O rama cu puiet 100% e mai buna decat 5 cu puiet 20%
Cauta un stupar sa vezi cum trebuie sa arate o fam ; netul e... te deruteaza.
nae

Mesajde pustu » 31 Mar 2014, 23:28

nae scrie:Salut .

va salut
acu sa vedeti cum am gandit eu :
1- am zis sa nu acopar gaura sa se faca un pic de curent ca am vazut saptamana trecuta ca ventilau la urdinis. are cam 5 cm . bina ca folia e destul de etansa dar oricum in dreptul urdinisului superior mai ramane 1 mm
2-saptamana trecuta am vazut polen pe rama hranitor si imediat dupa ea puiet . daca mut hranitorul dupa diafragma nu ramane puietul " in curu' gol " sau trebuie alta rama in locul lui . acu poate nu e bine dar de aia am bagat ultima rama pentru ca pe aia de langa diafragma aveam oua
3-fum le-am dat sa nu le omor ca eu eram blindat oricum . oricum batea vantul si nu prea ajungea fum la ele
4 -cand am desfacut stupul pareau mai multe . acu am vazut ca-s cam putine
5-asta e portia pe 2 saptamani .pe 5 poate ajung la targ la bucuresti si nu mai ajung la stupina
nae scrie:O rama cu puiet 100% e mai buna decat 5 cu puiet 20%

nu am nici macar una cu 50 % . am vazut ca am cuiburile blocate .m-am speriat ca nu am mancare in stupi asta toamna si le-am dat . dar eu nu aveam defapt albine sa consume . in stupul din filmulet estimez cam 8 kg capacit in 5 rame . cam asa am in toti .am facut stimulare doar pentru protofil si apicomplex . si hranitoarele au cam 300 ml
nae scrie:Cauta un stupar sa vezi cum trebuie sa arate o fam ; netul e... te deruteaza.

nu am avut ocazia . si nici nu-mi doresc . i-mi amintesc cand am cumparat prima "familie" . 29 aprilie . zice mosu : ia uite ce familie buna pe 7 rame . are si puiet pe 3 rame . eu nu te pacalesc . si-ti mai dau si 6 rame bonus . zic eu : da cu puiul ala de stup ce e ? ca nu seamana cu restul ? mosu : aaa , e un roi . l-am facut de dimineata .alt roi , alt mos : tataie daca i-mi arati regina restul nu conteaza . mosu : nu pot sa ti-o arat ca regina se ascunde si nu am ochelarii la mine s-o caut . s-a dus la Domnul si asta . roiul nu mosu . ca era prin august si nu avea regina . si eu pinguin . si mai am de astea cu stupari care ajuta incepatorii . stau si ma gandesc acum ca am trecut 2 ierni si nu am pierdut nici o familie . dar cred ca detin recordul la familiile pierdute vara [ toamna ] : 2012 - 5 , 2013 - 2 . sper anul asta sa-l trec cu 0 mortaciuni . oricum am zis ca nu-mi mai trebuie alt stupar [ nu ma refer la colegul Adrian ] ...
multumesc pentru sfaturi
sa traiesti nea nae
pustu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?