gica.mosu scrie:TE "lauzi"....bin L5S dar nici eu nu ma plang chiar daca timpul e cu2 sapt mai antirzaiat...an Moldova...O poza de la un stup care pe 16-01 2014 I-am luat o r cu abine(dusa la un roi)...a luat 2 proteice si apoi I-am pus o rR H cu proteica=e lumi si el....Poza Facuta la 7*
gica.mosu scrie:.....An fiecari an de cand .....vremea e pe"inverrs"datorita poluarii si nu numai....Acum 2 ani pi 3 dec am pus la un roi o rama cu albine de la alt stup si tinete farate ,a anceput ponta din acel moment si......pana I-am schimbat matca=stiti voi de ceee
lucky5strike scrie:
Pacat ca n-am chitit sa pun proteice la toate familiile, cand am inceput pe 20 febr!
Dar cum a mers vremea de 20 zile incoace, chiar se merita, ce credeti?
gica.mosu scrie:janese scrie:parera mea.....![]()
decat sa-l gasesti lemn,cu ochii inchisi,cand nu mai ai ce-i faceee...mai bine ii iei capacu si vezi unde-i ghemu...ce si cum....si-i bagi o turta in frunte..chiar si la minus douajdegade!...mai bine sa fie paguboasa inteventia decat mort!
JANESE,sa traiesti...Iti respect parerea dar eu intreb de ce se ajunge ca in dec -ian sa apelezi la solutii extreme,care in final se lasa cu...prastas(deces)
si cu regret ca nu i-ai lasat hrana cit trebuia,vinovat..stuparul!!!F bune cele citeva preri ale lui AKMM,si la obiect dar iata si altele...la fel de bune:
-dupa 15-20 iulie nu mai extrag miere din cuib...la 5-6 intervale,daca ai cantitatea de miere corespunzatoare nu ai necazuri...ii lasi15-20 kile de miere si totul e OK..
-Si una mai tare....IN 1983 sept in delta la pescuit,am stat de vb cu un apic 55 ani(pastoral la menta) cu pavilion 64 destupi +1 pav la BV(se ocupa sotia si baiatu)
stupi 18 rama1/1 ..La inteb daca ati avut pierderi...raspunsul NU -niciodataIATA de ce:la extragerea de salcim las 2-300 r cu miere la rezerva(2-3 dulapuri),
impachetarea o fac pe7-9 rame,bilateral-centraladica la 7r (1r plina stinga+1 r dreapta iar in mijloc pun o r de miere de la salcim si restul de r cu minim 1,5 kg miere) la cei pe 9 rame(2pline st+2dr si 1 de salcim in mijloc) iar cind ghemul ajunge sus ii pun o rama 1/1 cu miere de salcim ( in cap- peste rame + folie si paturica)
AM PRIMIT...o lrctie de nota 10...din 1984 incepind de la extr de la salcam las 1- 2r de cat si le folosesc dupa caz ca rama in cap(de avarie) s-au la stimulare in primavara (dupa diafragma) cind albinele aduc polen di natura.....Intrebare:oare citi dintre noi facem ca apicultorul din BRASOV????
cornelioandanciu scrie:Si ziceti ca l-ati intalnit in Delta? Si nu a avut pierderi niciodata???Precis era apicultor si nu pescar?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 20 vizitatori