Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Baix - Oradea

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2014, 19:19

Le poți monta, dar să bagi un leaț subțire sub ele.
În felul acesta, albina se obișnuiește vizual și cu placa activă, ceea ce o va ajuta ulterior.
Mâine merg să iau sacul cu paie. N-am uitat de el. Când merg în Oradea, te contactez.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Baix » 19 Mar 2014, 19:40

Daca bag direct placile e mai problematic in prima zi, pana se obisnuiesc. O sa pun placile maine si daca se aglomereaza prea tare o sa fac treaba cu betisorul.
Ieri am facut fum sa arunc un ochi prin stupi sa vad cum stau cu puietul si ma gandeam ca is pe terminate paiele...iti multumesc si astept telefonul de l;a tine.
Baix

Mesajde ovidiu_78 » 19 Mar 2014, 23:58

cristi_vidican scrie:Mâine merg să iau sacul cu paie. N-am uitat de el. Când merg în Oradea, te contactez.

Ti-am spus eu...ard intentie serioasa sa fie calare in stupi tot anul cu fumul :lol: :lol: :lol:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 20 Mar 2014, 00:09

ovidiu_78 scrie:
cristi_vidican scrie:Mâine merg să iau sacul cu paie. N-am uitat de el. Când merg în Oradea, te contactez.

Ti-am spus eu...ard intentie serioasa sa fie calare in stupi tot anul cu fumul :lol: :lol: :lol:

Fumu-i la putere! :lol:
de când folosesc brichete, de multe ori așa mai afuma, dar lucrul la stupi s-a terminat.
Tu nu cred că ai folosi nici 2 brichete pe an, că mai mult ți le afumă Lucian (mai ai brichete???).
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Mar 2014, 00:13

ca si anul asta la Novi-sad !!! mi-a basculat sacii si a ridicat din umeri !!! Ovidiu , adica !!!
tot tata a trebui sa-i rezolve !!!
placerea a fost de partea mea !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Mar 2014, 00:14

brichetele cred ca-mi ajung anul asta !!!
daca din sacii ceia luam zeciuiala din fiecare , aveam pe vreo 2 ani !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 20 Mar 2014, 00:40

Luciane, ai încurcat-o cu moderatorii!!! :lol:
Că sacii arată mai goi decât anul trecut. Au îndesat ceva mai mult paiele și par mai puține.
Dar ei nu știu asta, așa că nu te văd bine. :lol:
cristi_vidican

Mesajde alt stupar » 20 Mar 2014, 22:40

Cristiane, nici flacara olimpica n-a schimbat atatea maini cate au schimbat sacii aia pan` s-ajunga in afumatori
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Mar 2014, 22:44

tare asta cu flacara olimpica !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 20 Mar 2014, 22:45

alt stupar scrie:Cristiane, nici flacara olimpica n-a schimbat atatea maini cate au schimbat sacii aia pan` s-ajunga in afumatori

Cred că la voi au ajuns iar paie :lol:
P.S. Dacă flacăra olimpică ar trece prin atâtea mâini, din ea ar ieși fum numa bun pentru lucru la albine
cristi_vidican

Mesajde alt stupar » 20 Mar 2014, 22:46

ca sa nu mai zic ca ultima juma` de sac e... pe turnanta, cam pe saptamana viitoare trece linia de sosire, culoarul 63 ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 21 Mar 2014, 00:35

Trebuia să treacă tot sacul :o
Văd că a fost vămuit, nu glumă.
Mă întreb ce-o mai ajunge la Nelu și Liviu.
Că Nelu o zis că poate nu i le dă lu Liviu. Cine știe cât primește (dacă nu le-o primit deja) și Nelu?
Ce-am ajuns? Trafic cu paie! :lol:
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 21 Mar 2014, 14:21

Vad ca vorbiti de colectoare, ce grauncioare, de la ce? :P
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Baix » 21 Mar 2014, 17:24

Sunt depasit de situatie la recunoasterea sursei dupa culoarea grauncioarelor...
Am grauncioare galben inchis(spre verde parca), galbene si rosii.
O intrebare pt. lucky5strike: e posibil ca o matca sa isi fi sters total culoarea(marcajul) de pe spate? Am vazut matca cu culoarea dusa, dar se mai vedea cat de cat. Azi am intalnit una care nu mai avea deloc culoare pe ea... Or fi schimbat-o albinele fara sa fi observat eu?
Fişiere ataşate
Polen.JPG
Cam asa arata
Baix

Mesajde mausica » 21 Mar 2014, 17:27

norocosule :lol: uite asa culori am si eu.sunt curios ce raspunzi primesti ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde TDI » 21 Mar 2014, 17:45

O intrebare pt. lucky5strike: e posibil ca o matca sa isi fi sters total culoarea(marcajul) de pe spate?

O sa imi permit sa raspund eu, sper sa nu fie cu bănat. Din 2009 pana azi am marcat peste 300 matci, pe care le-am si monitorizat. Nu am observat nici o matca careia sa i se fi dus marcajul de tot. In proportie de 90% da, mai multe, dar 100% nu. Acum depinde si cum faci marcajul. Daca faci doar un punct in mijlocul toracelui, e probabil sa se duca tot marcajul, - eu personal nu fac doar un punct, incerc sa vopsesc cat mai mult din toracele matcii - observand la cateva matci urme de vopsea in spatiul de la limita toracelui. Asta in anul 2-3 de viata.
peterneamt 20 Oct 2012, 07:30 :Matcile cu virsta pina in 3 luni le marchezi ( cu marcarul ) in zadar, pentru ca vopseaua va dezlipii odata cu perisorii de pe torace ( chelirea matcii are loc in functie de rasa nu mai devreme de 2 luni ) si in anul urmator matca va fi nemarcata.

Bambucha » 23 Oct 2012, 08:40 Din ce am folosit placutele de opalit sunt singurele care au ramas 100% garantat (exceptia fiind unde le-am atasat eu prost), pe deasupra stratul fluorescent le face detectabile inca de la descracanatul ramelor, sunt definitiv mai bune decat carioca, oja, vopsea; raman pe viata. In schimb e un pic mai multa manopera, totusi prin practica se reduce si acest timp!
In conditiile in care toamna asta au disparut circa 6-7-8 % din matci (indeobste mai batrane) vad marcajul musai necesar.

A, da - citeste topicul: http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?p=82023#p63410
Sanatate!
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?