Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: polen 2014

Mesajde cristi82 » 21 Mar 2014, 09:25

Adevarul este ca si eu am stupi care au 6 rame de puiet, aproape la toate familiile de albine am mai bagat cate o rama construita la ouat.
cristi82

Mesajde proapis13 » 21 Mar 2014, 09:53

cristi82 scrie:Adevarul este ca si eu am stupi care au 6 rame de puiet, aproape la toate familiile de albine am mai bagat cate o rama construita la ouat.

Poate 6 rame cu puiet in toate stadiile ; o fi bine...???....o fi rau ...???
Ce cules poti oferi la albina asta in urmatoarele 30 de zile ???
Eu cred ca la voi in zona in perioada asta NU ai cum sa exploatezi potentialul asta biologic...
Doar polen ?????
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde 7Rame » 21 Mar 2014, 09:56

Blocheaza cu polen doar fmiliile cu probleme la regina. Acolo unde nu se oua corespunzator, nici nu se consuma polen pe masura, deci apar depuneri/blocari.
Eu unul nu s pune colector (nici nu am) si chiar daca abundenta de polen m-ar obliga...mai bine mi-s face cate o rama de polen pt iarna, acoperit ulterior de miere si capacita. Cu toate ca e greu s=o tii in stup, dar asta inseamna munca, manopera.

Cristi s-ar putea s aiba asa stupi, la ce vreme au avut.
Avem noi, in Oltenia, la ora asta stup pe 10 rame/5puiet, dar in Banat, ca sunt cu 2 saptamani inintea nostra...
Deci, ma lud si eu, cu oltenii :D
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde proapis13 » 21 Mar 2014, 10:05

7Rame scrie:Avem noi, in Oltenia, la ora asta stup pe 10 rame/5puiet, dar in Banat, ca sunt cu 2 saptamani inintea nostra...
Deci, ma lud si eu, cu oltenii :D

Am vizitat 4 stupine in Banat cind am fost la targ la Ghiroda,5 din 10 cu puiet erau raritati si la ei :!:
Insa sa nu uitam ca au 10 zile avans fata de Crivina - Devesel :!: ...si bagau polen la greu.....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde irina » 21 Mar 2014, 10:12

As vrea sa ma laud si eu cu ....oltenii. :D .Dar asta inseamna sa numar ramele din doi stupi!
irina

Mesajde paul » 21 Mar 2014, 11:25

proapis13 scrie:
cristi82 scrie:Adevarul este ca si eu am stupi care au 6 rame de puiet, aproape la toate familiile de albine am mai bagat cate o rama construita la ouat.

Eu cred ca la voi in zona in perioada asta NU ai cum sa exploatezi potentialul asta biologic...
Doar polen ?????

Hai sa analizam ... putin !
Puiet pe 6 rame, cred ca-i exprimarea corecta si nu ... 6 rame de puiet ! ;)
Eu zic ca puiet pe 6 rame in aceasta perioada e ... FOARTE BINE !!! Sa nu uitam ca urmeaza sa infloreasca pomii fructiferi si in special prunii in zona colegului Cristi 82 ! Daca mai are si ceva meri, pana la rapita ... s-a scos ! :P Adica ... extrage si miere !!! Care-i baiu' ??? :oops: Basca ca rapita o face cu familii beton ... Probabil ca inainte de salcam o sa faca ceva roi artificiali, ca sa n-aiba surprize neplacute la ... Marele Cules ! :roll:
LE ... popor sa fie ca ne-om pricepe ce sa facem cu el !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi82 » 21 Mar 2014, 12:09

proapis13 scrie:

Doar polen ?????

te salut proapis13!

Legat de intrebarea: Ce cules poti oferi la albina asta in urmatoarele 30 de zile ???
O sa iti raspund ca, chiar din contra, eu sunt intr-o zona unde nu veizi numai livezi de pruni in fata plus livezi meri binenteles si alti pomi (anul trecut eu am facut 300 litri tuica pruna curata), anul trecut de la pomi fructiferi am facut o medie de 10 kg miere/familie, eu zic ca o sa fructific si anul acesta cu succes culesul de la pomi fructiferi si alte ierburi din perioada care o sa urmeze.
Eu stau intr-o zona putin deluroasa .
Ultima oară modificat de cristi82 pe 21 Mar 2014, 12:13, modificat 1 dată în total.
cristi82

Mesajde cristi82 » 21 Mar 2014, 12:12

paul scrie:
proapis13 scrie:

Doar polen ?????

Hai sa analizam ... putin !
Puiet pe 6 rame, cred ca-i exprimarea corecta si nu ... 6 rame de puiet ! ;)
Eu zic ca puiet pe 6 rame in aceasta perioada e ... FOARTE BINE !!! Sa nu uitam ca urmeaza sa infloreasca pomii fructiferi si in special prunii in zona colegului Cristi 82 ! Daca mai are si ceva meri, pana la rapita ... s-a scos ! :P Adica ... extrage si miere !!! Care-i baiu' ??? :oops: Basca ca rapita o face cu familii beton ... Probabil ca inainte de salcam o sa faca ceva roi artificiali, ca sa n-aiba surprize neplacute la ... Marele Cules ! :roll:
LE ... popor sa fie ca ne-om pricepe ce sa facem cu el !

te salut paul!
eu cred ca ai fost in zona mea de sti de pruni! :)
cristi82

Mesajde jenica67 » 21 Mar 2014, 12:19

cristi82, daca te lauzi cu cata tuica ai facut anul trecut, eu pot sa iti spun ca in sat unde am stupii, sunt 14 cazane de 320 l, unde isi fac localnicii tuica. :lol: Dar apropo de piet, eu am un stup, care acum 2 saptamani avea puiet pe 6 rame, dar cam de la un cap la altul, ca le intorsesem cu o saptamana inainte. Sunt curios cum a evoluat maine, cand ma duc sa ii inspectez.
jenica67

Mesajde paul » 21 Mar 2014, 12:25

cristi82 scrie:
te salut paul!

Cristi, n-am fost in zona ta, dar sa stii ca apreciez la modul profund o palinca de prune de Satmar, de vreo 60 de "focuri", invechita vreo 5 anisori in butoi de dud ... :) Doctorie curata ... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi82 » 21 Mar 2014, 12:27

eu te cred ca sunt multe cazane, si la noi sunt o gramada, candva la noi oameni traiau din vandutul palincii, nu stiu daca ai auzit de palinca de Oas.
cristi82

Mesajde cristi82 » 21 Mar 2014, 12:32

paul scrie:
cristi82 scrie:
te salut paul!

Cristi, n-am fost in zona ta, dar sa stii ca apreciez la modul profund o palinca de prune de Satmar, de vreo 60 de "focuri", invechita vreo 5 anisori in butoi de dud ... :) Doctorie curata ... :lol:

Palinca la noi se lasa la cazan atunci cand se prepara la 63 grade, dupa ce se raceste coboara la 62 grade, daca palinca ii lasata sub 51grade nu mai face margele in pahar (la noi se zice ca-i pierduta sau scapata), si eu tin palinca in butoaie de dud pentru ai da palincii o culoare galbuie.
cristi82

Mesajde popageorgian » 21 Mar 2014, 14:00

poza spune totul
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde lucky5strike » 21 Mar 2014, 14:31

Hai mai, nu a batut nimeni recordul lui Malaiu, 8 rame ME la 1 martie/1 aprilie, in corpuld e sus? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 21 Mar 2014, 14:49

cristi82 scrie:te salut proapis13!Legat de intrebarea: Ce cules poti oferi la albina asta in urmatoarele 30 de zile ???
anul trecut de la pomi fructiferi am facut o medie de 10 kg miere/familie, eu zic ca o sa fructific si anul acesta cu succes culesul de la pomi fructiferi si alte ierburi din perioada care o sa urmeze..

In urmatoarele 30 de zile,daca timpul o sa fie ca anul trecut,si mai mult ca sigur la voi e mai intarziat cu 3 saptamani fata de noi in sud,nu ai ce sa faci cu albinele :!:
Anul trecut la tine abia la 1 mai au inceput prunii sa infloreasca - la noi se deschideau salcamii....
Daca tu ai tras 50 de kg de miere din 5 orizontali la prun a fost bine.....la ce ti-a folosit mierea aia....dupa, ai dat sirop ???? ;)
proapis13

Mesajde cristi82 » 21 Mar 2014, 16:00

La noi pruni o sa infloreasca cam intr-o saptamana, corcodusul e demult inflorit, de stimulat eu am stimulat 1 singura data primavara asta, la fiecare le-am dat 150 ml, atat sirop nici no ajuns sa fie bagat in rame de albine, eu le las toamna foarte multa miere albinelor ca sa ajunga pana la culesurile de intretinere din primavara, anul trecut a fost alceva cu timpul, parca anul acesta o tinut mai mult cu noi cei din Nord-Vestul Romaniei si suntem chiar in fata celor din sud.
cristi82

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR