Le poți monta, dar să bagi un leaț subțire sub ele.
În felul acesta, albina se obișnuiește vizual și cu placa activă, ceea ce o va ajuta ulterior.
Mâine merg să iau sacul cu paie. N-am uitat de el. Când merg în Oradea, te contactez.
cristi_vidican scrie:Mâine merg să iau sacul cu paie. N-am uitat de el. Când merg în Oradea, te contactez.
ovidiu_78 scrie:cristi_vidican scrie:Mâine merg să iau sacul cu paie. N-am uitat de el. Când merg în Oradea, te contactez.
Ti-am spus eu...ard intentie serioasa sa fie calare in stupi tot anul cu fumul![]()
![]()
alt stupar scrie:Cristiane, nici flacara olimpica n-a schimbat atatea maini cate au schimbat sacii aia pan` s-ajunga in afumatori![]()
![]()
O intrebare pt. lucky5strike: e posibil ca o matca sa isi fi sters total culoarea(marcajul) de pe spate?
peterneamt 20 Oct 2012, 07:30 :Matcile cu virsta pina in 3 luni le marchezi ( cu marcarul ) in zadar, pentru ca vopseaua va dezlipii odata cu perisorii de pe torace ( chelirea matcii are loc in functie de rasa nu mai devreme de 2 luni ) si in anul urmator matca va fi nemarcata.
Bambucha » 23 Oct 2012, 08:40 Din ce am folosit placutele de opalit sunt singurele care au ramas 100% garantat (exceptia fiind unde le-am atasat eu prost), pe deasupra stratul fluorescent le face detectabile inca de la descracanatul ramelor, sunt definitiv mai bune decat carioca, oja, vopsea; raman pe viata. In schimb e un pic mai multa manopera, totusi prin practica se reduce si acest timp!
In conditiile in care toamna asta au disparut circa 6-7-8 % din matci (indeobste mai batrane) vad marcajul musai necesar.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori