Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: polen 2014

Mesajde Arhivistu » 22 Mar 2014, 21:49

cristi82 scrie:eu le stimulez acolo unde este cazul cu rame descapacite dupa diafragma!

Foarte bine asa,eu nu mai am rame cu miere :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Donbazil » 22 Mar 2014, 22:24

Sal'tare!

Azi am colectat primul polen din colectoare. E bine! :idea: ....
Trebuie data stimulare ( putin sirop si destul de slab ) dimineata,- daca se colecteaza polen....
Asta pentru cine vrea sa faca bani....Pentru cine vrea sa povesteasca..... :lol: :lol: :lol:
:lol: Sunt faine discutziile seara, in fatza unei tastaturi si a unei cani cu vin.....

Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde Badea Alin » 22 Mar 2014, 22:38

eu le dau sirop la găletușă (ca Bunka). Curios lucru că unele familii refuză să-l mai tragă și au ceruit găurile făcute în capac. :roll:
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde jenica67 » 22 Mar 2014, 22:53

Am patit si eu anul trecut cu o familie, l-au capacit. :lol: Rade capacul cu dalta ca o sa inceapa sa il ia din nou.
jenica67

Mesajde Albinel » 22 Mar 2014, 22:56

Bambucha scrie:
Albinel scrie:
prietene ..!!! sper sa nu te superi..dar reciteste ce spui mai sus...
vremea nu-i buna de largire ..dar azi ai fost sa bagi faguri la construit...????? TOTAL GRESIT !!!
ps..ieri si azi am spart..122 de cuiburi si nu cu un fagure ..cu cel putin doi..in cateva zile iti promit ca voi posta aici rezultatul..cheia ????
-albina multa concentrata pe cuib..rezerve multe si cel mai important lucru difragma sparta ..am mai spus-o .."jocul cu diafragma" merita deschis un topic..sigur va fi foarte interesant..
toate bune ..si 5-6 faguri plini de puiet la 1 aprilie !! ;)

Nu stiu unde aveti stupii insa la cum a fost vremea in Ilfov in perioada 25.02-10.03 nu prea s-a ouat prin stupi, prin urmare cred ca nu prea are cine sa vina din urma sa acopere 6 r tabla dadant de puiet la 1 aprilie coroborat cu schimbarea generatiilor. Sper sa ma insel! Inca nu a inflorit nici caisul, vegetatia e la stadiul de corn si papadie!

aseara spuneai asta ...iar in seara asta spui..:
"A venit primavara :) se pare ca recuperam rapid la foc continuu cu temperaturi de 20 de grade. O placere sa stai printre albine.
Confirm cu infloritul caisului, a inceput sa infloreasca si salcia, corcodusul se desface in 2 zile si o data cu fluviul de polen intrat, aceasta veselie a naturii se vede si in ponta matcilor. Populatie-puiet suntem in grafic, un pic intarziati la fructiferi, insa culesurile mari rapita-salcam se pot aborda bine!"

asa deci "se vede in ponta matcilor"

bun si acum sa-ti zic ..am avut o vreme ideala pentru pontat ,chiar daca am avut si zile in care albina a stat in cuib ..asta ne-a ajutat ,pentru ca stand in cuib ele chiar nu au stat ..au incalzit au curatat fagurii de dupa diafragma si matcile au pontat in draci daca au avut si spatiul necesar si stimulare corespunzatoare( ale mele in afara de turta proteica ,mierea descapacita dupa diafragma si-au consumat si punga cu rapita )..in 5 zile ,2 faguri tabla cu oua ..este de necrezut dar adevarat ..eu unul la 1 aprile ii voi avea pe toti la minim 5 superbi de puiet..te rog sa citesti ultimile mele postari si ai sa vezi ce si cum stau lucrurile..cum tin cuiburile si de cand..cum tin rezerva si de ce nu ..poate ne si vedem ca tot suntem aproape..
ps..consider ca schimbul de generatii inca nu-i facut in totalitate..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 22 Mar 2014, 22:59

cristi82 scrie:eu le stimulez acolo unde este cazul cu rame descapacite dupa diafragma!

su unde crezi ca n-ar fi cazul si de ce ?? este cazul peste tot ..
Albinel

Mesajde Albinel » 22 Mar 2014, 23:12

recomandare pentru cine vrea sa accepte..
dati drumul matcilor sa oua ,nu tineti cuiburile blocate cu miere si pastura ,bagati faguri goi inchisi la culoare la ouat unul spart si unul la inchidere..(eu sparg cu ambii) si inchid cuibul de o parte si alta cu puiet capacit ...asigurati-va ca aveti albina de acoperire a cuibului din belsug..stimulati diversificat ..miere descapacita si cantitate mica de sirop cu protofil in fiecare seara ..treceti prin cuiburi la maxim 5 zile si va veti speria de rezultat.. ;)
toate bune dragilor !!
Albinel

Mesajde 7Rame » 22 Mar 2014, 23:31

Asa este Albinel.
La mine ma obliga sa scot afara tot din cuib, doar rame cu puiet si coronita descapacita blana, doar acolo unde e celula de trantor nu.
inchidere cu polen si coronita, si mierea dupa, descapacita.
Nu e loc,si se pare ca e explozie de puiet.
E un an bun, fara indoiala, ceva familii sunt 9 rame plus a 10-a descapacita blana. Cam 20% din ei.
Doar 10% au ramas la 4 rame, si corcodusul are vreo 3 zile.
Zbor astazi, nebunie!!! O splendoare!! La mine, cum termin stupina de vizitat, o iau de la capatul celalalt si tot asa.... :roll: Imi ia cam 5-6 zile sa trec prin toata.
Dupa parerea mea,la 1 aprilie se va vedea clar surplus de albina.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Adi Hodis » 22 Mar 2014, 23:34

Asa si ... pregatiti lazi pentru roi. Ca vor fi. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jenica67 » 22 Mar 2014, 23:38

Eu am deja si trantori suficienti. Pana la sfarsitul lui aprilie, vor fi mai multi decat necesari.
jenica67

Mesajde Albinel » 22 Mar 2014, 23:40

7Rame scrie:Asa este Albinel.
La mine ma obliga sa scot afara tot din cuib, doar rame cu puiet si coronita descapacita blana, doar acolo unde e celula de trantor nu.
inchidere cu polen si coronita, si mierea dupa, descapacita.
Nu e loc,si se pare ca e explozie de puiet.
E un an bun, fara indoiala, ceva familii sunt 9 rame plus a 10-a descapacita blana. Cam 20% din ei.
Doar 10% au ramas la 4 rame, si corcodusul are vreo 3 zile.
Zbor astazi, nebunie!!! O splendoare!! La mine, cum termin stupina de vizitat, o iau de la capatul celalalt si tot asa.... :roll: Imi ia cam 5-6 zile sa trec prin toata.
Dupa parerea mea,la 1 aprilie se va vedea clar surplus de albina.

ar trebui sa treci la 3-4 zile..in perioada 5-6 se pot bloca cuiburile..polen,nectar,miere descapacita ..Doamne ajuta si la tine..RESPECT !!
Albinel

Mesajde Arhivistu » 22 Mar 2014, 23:41

Se pare ca mai toata lumea are familii pe 8- 9 rame,asa se poarta primavara asta,ale mele sunt pe 5- 6 rame..mergem inainte si asa :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Albinel » 22 Mar 2014, 23:42

Adi Hodis scrie:Asa si ... pregatiti lazi pentru roi. Ca vor fi. :)

vom avea roi timpurii anul asta ..
Albinel

Mesajde Albinel » 22 Mar 2014, 23:45

Arhivistu scrie:Se pare ca mai toata lumea are familii pe 8- 9 rame,asa se poarta primavara asta,ale mele sunt pe 5- 6 rame..mergem inainte si asa :D

conteaza doar cat puiet ai ..la ora asta sau cat vei avea la 1 aprilie.. ;)
Albinel

Mesajde gica.mosu » 22 Mar 2014, 23:47

Adi Hodis scrie:Asa si ... pregatiti lazi pentru roi. Ca vor fi. :)

Da,Adi....Bucuria vecinilor :roll: ...Si totusi decat din aia 4-5 r cu puiet mai bini din aia"COCo" si cu....sperante si-si.....P.S- lazi se gasesc=sanatati sa fie(si bidoani.... :shock: )....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Adi Hodis » 22 Mar 2014, 23:47

Albinel scrie:
Arhivistu scrie:Se pare ca mai toata lumea are familii pe 8- 9 rame,asa se poarta primavara asta,ale mele sunt pe 5- 6 rame..mergem inainte si asa :D

conteaza doar cat puiet ai ..la ora asta sau cat vei avea la 1 aprilie.. ;)

Probabil si-un salcam timpuriu.
Regret ca nu am adus vlastari in iarna din zona unde duc stupii ... ca bine a zis nea Gica, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Si stiam cu ceva timp inainte de a inflori masivul.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR