cristi82 scrie:eu le stimulez acolo unde este cazul cu rame descapacite dupa diafragma!
Foarte bine asa,eu nu mai am rame cu miere
cristi82 scrie:eu le stimulez acolo unde este cazul cu rame descapacite dupa diafragma!
Bambucha scrie:Albinel scrie:
prietene ..!!! sper sa nu te superi..dar reciteste ce spui mai sus...
vremea nu-i buna de largire ..dar azi ai fost sa bagi faguri la construit...????? TOTAL GRESIT !!!
ps..ieri si azi am spart..122 de cuiburi si nu cu un fagure ..cu cel putin doi..in cateva zile iti promit ca voi posta aici rezultatul..cheia ????
-albina multa concentrata pe cuib..rezerve multe si cel mai important lucru difragma sparta ..am mai spus-o .."jocul cu diafragma" merita deschis un topic..sigur va fi foarte interesant..
toate bune ..si 5-6 faguri plini de puiet la 1 aprilie !!
Nu stiu unde aveti stupii insa la cum a fost vremea in Ilfov in perioada 25.02-10.03 nu prea s-a ouat prin stupi, prin urmare cred ca nu prea are cine sa vina din urma sa acopere 6 r tabla dadant de puiet la 1 aprilie coroborat cu schimbarea generatiilor. Sper sa ma insel! Inca nu a inflorit nici caisul, vegetatia e la stadiul de corn si papadie!
7Rame scrie:Asa este Albinel.
La mine ma obliga sa scot afara tot din cuib, doar rame cu puiet si coronita descapacita blana, doar acolo unde e celula de trantor nu.
inchidere cu polen si coronita, si mierea dupa, descapacita.
Nu e loc,si se pare ca e explozie de puiet.
E un an bun, fara indoiala, ceva familii sunt 9 rame plus a 10-a descapacita blana. Cam 20% din ei.
Doar 10% au ramas la 4 rame, si corcodusul are vreo 3 zile.
Zbor astazi, nebunie!!! O splendoare!! La mine, cum termin stupina de vizitat, o iau de la capatul celalalt si tot asa....Imi ia cam 5-6 zile sa trec prin toata.
Dupa parerea mea,la 1 aprilie se va vedea clar surplus de albina.
Adi Hodis scrie:Asa si ... pregatiti lazi pentru roi. Ca vor fi.
Arhivistu scrie:Se pare ca mai toata lumea are familii pe 8- 9 rame,asa se poarta primavara asta,ale mele sunt pe 5- 6 rame..mergem inainte si asa
Adi Hodis scrie:Asa si ... pregatiti lazi pentru roi. Ca vor fi.
Albinel scrie:Arhivistu scrie:Se pare ca mai toata lumea are familii pe 8- 9 rame,asa se poarta primavara asta,ale mele sunt pe 5- 6 rame..mergem inainte si asa
conteaza doar cat puiet ai ..la ora asta sau cat vei avea la 1 aprilie..
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori