Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde CristianBee » 22 Mar 2014, 11:32

Te-am mai intrebat eu de uleiul de in si am zis sa iau si am luat , acum de dat cu el mai este. Eu am o camera ( pe pagina mea in pozele cu corpurile aia e camera si are cam 17-18 grade neincalzita ) treaba este sa o incalzesc la 20 de grade . In cat timp se usuca uleiul , eu zic sa-l dau in doua straturi incalzit asa putin sau sa scot corpurile afara la soare ( bate putin vantul ) . Tu cum ai face ? Trebuie sa incep sa le acopar daca nu merge cu ulei atunci cu vopsea? .
CristianBee

Mesajde Badea Alin » 22 Mar 2014, 22:21

anul acesta mi-am impus să nu mai bag foițe nici la cei de pe Dadant (cel putin în cuib). Știind faptul că ele construiesc haotic în timpul culesurilor intense, m-am hotărât să opresc rame clădite pentru perioada respectivă și să bag acum rame GOALE, doar cu sârmă. Cel puțin până se reduce celula la 5,1 - 5,2 după care urmează etapa a 2-a (Bunka o știe).
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:02

Badea Alin scrie:anul acesta mi-am impus să nu mai bag foițe nici la cei de pe Dadant (cel putin în cuib). Știind faptul că ele construiesc haotic în timpul culesurilor intense, m-am hotărât să opresc rame clădite pentru perioada respectivă și să bag acum rame GOALE, doar cu sârmă. Cel puțin până se reduce celula la 5,1 - 5,2 după care urmează etapa a 2-a (Bunka o știe).

La mine va fi lege...fara foite pana nu imi fac prese si pana nu vad la cat se stabilizeaza dimensiunea albinelor..anul asta voi muta mai multi pe delon si trec si la inmultiri, daca reusesc sa fac si suficiente ladite in timp util...da fac tot posibilul :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:05

CristianBee scrie:Te-am mai intrebat eu de uleiul de in si am zis sa iau si am luat , acum de dat cu el mai este. Eu am o camera ( pe pagina mea in pozele cu corpurile aia e camera si are cam 17-18 grade neincalzita ) treaba este sa o incalzesc la 20 de grade . In cat timp se usuca uleiul , eu zic sa-l dau in doua straturi incalzit asa putin sau sa scot corpurile afara la soare ( bate putin vantul ) . Tu cum ai face ? Trebuie sa incep sa le acopar daca nu merge cu ulei atunci cu vopsea? . :) :)

Baga ulei pe ele, si ori le dai afara la soare, ori in camera cu un calorifer electric...lemnul daca e uscat trage ca sugativa.
BUNKA

Mesajde paul » 23 Mar 2014, 10:06

Servus Adi !
Pune si tu niste poze de la targ ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:12

Acuma bag...am doar din restaurant unde am stat la o vorba intr-un cerc restrans...afara nu am facut.
Are Catalin Profiri cred sau Sebi Ciocan de afara din targ...eu sincer m-am dus acolo special pt intalnirea cu forumistii, mi-a facut placere sa il cunosc pe domnul Andrei Ignatov, un om de la care cu sigurantza avem foarte multe de invatat, a mai fost Mitica (Tei Negru), Livas de la Tg Frumos, Catalin Profiri, Reformistu`, TDI, Bucovineanu, Johnny, si inca niste colegi...stai sa pun pozele pe care le-am facut eu..
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:14

paul scrie:Servus Adi !
Pune si tu niste poze de la targ ! :P

Paulica, trebuia sa vii...cel putin noi din zona Moldovei trebuie sa ne intalnim la Iasi an de an, e un moment foarte bun sa socializam si sa ne strangem mana, e altfel decat pe forum...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:37

A fost si Amadeus, Sebi Ciocan, Livas, Tei Negru, Johnny, Ignatov, TDI, Profiri Catalin, Bucovineanu, REformistu si inca niste colegi pe care nu-i stiu dupa ID
Fişiere ataşate
rsz_dsc_0142.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:42

le pun doar pe cele care au iesit cat de cat clare..
Fişiere ataşate
rsz_dsc_0132.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:45

discutii intense...se fumeaza mult, eu zic pass...cu fumatul...
Fişiere ataşate
rsz_1dsc_0140.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Mar 2014, 10:47

am baut niste cafele am sporovait si am sters-o acasa :lol:
Fişiere ataşate
rsz_dsc_0136.jpg
BUNKA

Mesajde CristianBee » 23 Mar 2014, 14:08

BUNKA scrie:
CristianBee scrie:Te-am mai intrebat eu de uleiul de in si am zis sa iau si am luat , acum de dat cu el mai este. Eu am o camera ( pe pagina mea in pozele cu corpurile aia e camera si are cam 17-18 grade neincalzita ) treaba este sa o incalzesc la 20 de grade . In cat timp se usuca uleiul , eu zic sa-l dau in doua straturi incalzit asa putin sau sa scot corpurile afara la soare ( bate putin vantul ) . Tu cum ai face ? Trebuie sa incep sa le acopar daca nu merge cu ulei atunci cu vopsea? . :) :)

Baga ulei pe ele, si ori le dai afara la soare, ori in camera cu un calorifer electric...lemnul daca e uscat trage ca sugativa.

Pai se usuca pana seara ca se mai raceste afara pe la 7-8 pm.
CristianBee

Mesajde BUNKA » 25 Mar 2014, 12:58

Ideal e sa fie cald afara ca sa intre in profunzime...la rece uleiul formeaza pelicula si aia se scorojeste si lasa lemnul neprotejat, deci trebuie sa-i lasi timp 2-3 zile la cald sa intre bine in fibra.
BUNKA

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 13:04

Pai la mine acum afara sunt acum 15 grade doar ca nu asa soare . Am testat faza cu uleiul dat in camera si a doua zi cand am dat al doilea strat tragea ca nebunul era ca sugativa doar ca in camera i-mi incap cam 100 de corpuri sa sa lelas asa 3 zile sa se usuce dupa fiecare strat inseamna 12 zile si eu am nevoie mai repede de aia intreb cum sa fac .
Ce zici ?
CristianBee

Mesajde BUNKA » 25 Mar 2014, 13:28

Nu maaaa...3 zile dupa ce dai toate 3 straturile...eu stiu ca lemnul uscat la cald trage primul strat instantaneu, dupa ce termini de dat primul pui mana pe primul corp dat daca nu "balteste" pe el adica daca nu se ia tare pe degete dai stratul doi si faci cald...cand termini de dat mentii temperatura si le lasi cateva ore sa traga bine dupa care dai stratul 3 si dupa aia le lasi asa la cald 2-3 zile.
Sa nu stai in camera aia ca te ia de cap taria uleiului...
Asta e tot, inainte sa bagi albina in ele, le mai tii la soare sa le ia aerul ...are un miros specific lemnul tratat cu ulei de in...ala dispare destul de repede, in cateva zile !!
Spor sa ai !
BUNKA

Mesajde Bobolicx Bobo » 25 Mar 2014, 20:49

hey,
cautand stupi specifici francezilor (voirnot) am dat peste tipul asta
http://www.ruche-warre.com/ruche-warre-videos.html
si sursa: http://www.ruche-warre.com
enjoy :D
Bobolicx Bobo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?