Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Interventiile in timpul iernarii

Mesajde DoruT » 12 Feb 2014, 22:42

Rog un raspuns de la cei cu experienta ce ma pot ajuta. Vremea e buna, parca prea buna, si nu stiu daca o stimulare in perioada asta ar fi potrivita (in hranitor, amestec de dulcofruct, polen, putin protofil, pentru ca se misca bine si pot lua direct din el). E mult prea devreme? Ati auzit zvonuri mai sumbre despre evolutia vremii in martie? Care ar fi riscurile? Multumesc anticipat
DoruT

Mesajde gica.mosu » 22 Feb 2014, 22:51

DoruT scrie:Rog un raspuns de la cei cu experienta ce ma pot ajuta. Vremea e buna, parca prea buna, si nu stiu daca o stimulare in perioada asta ar fi potrivita (in hranitor, amestec de dulcofruct, polen, putin protofil, pentru ca se misca bine si pot lua direct din el). E mult prea devreme? Ati auzit zvonuri mai sumbre despre evolutia vremii in martie? Care ar fi riscurile? Multumesc anticipat

O antrebari cu....schepsis,atata timp cind an sud-vest aduc polen iar an unili zone din tara mai sunt localitati an cari nu o avut loc un zb di curatire ca la carti 8-)
P.S- pune ceva kandi an uluc=rama claditoare cu hranitor s-au ceva apifonda....miere zaharisita sa' vei vedea zezultateleee...(cu sirop+ altele ,mai asteapta o ta'ra)Bafta!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 10:29

gica.mosu scrie:....Nu shtiu daca' sunt cel mai an masura sa' dau sfaturi,doar (o pareri)la cei cari aveti 12-16*,se poate scoate rame cu putina miere si cele care nu's acoperite cu albini=strimtorare cuib,apoi cate o turta proteica...200-500gr,cu ce aveti fiecari=5-10% proteina=acum, ca daca aduc polen din natura(paaa)nu se mai ating de eli...pt cei cari nu aveti miere an rami s-au la rez mergi f bini si o rama'ncap di cat s-au ce aveti...P.S- ff rapid, control hrana'...oua,puiet=matca'nstup(cu alte cuvinti un fel de control di fond....) :idea: SPOR!!!!

Asta...scrieam pe 11 feb....Am scris=an n locuri ca eu pi 3-15-ian fac antoarcere cuib la cei mai slbi ....s'apoi ai las an pacii pana la zb di curatire.... turte proteice...Amu fac interventii si la cei buni=largire cuib+dupa caz+ r cu miere s-au dupa DF(zgariat)....Ca o concluzie,stupi cu18-20 kg miere=tuto bene...au pe 3-4 r puiet toati varstele :P ....mai am di treaba tot cu cei mai slabuti si "matoii"...(+ protice-sirop-egalari)....Mergim anainti=vremea vorghestiiiii :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 23 Mar 2014, 10:40

Mosule, cum arata un matoi acum?
Am si eu cativa si sper sa-i ridic...macar pentru divizari dupa salcam. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 10:45

Florin Dobre scrie:Mosule, cum arata un matoi acum?
Am si eu cativa si sper sa-i ridic...macar pentru divizari dupa salcam. :?

Amu un matoi ari 5 r cu albini sa' pi 3 rami puiet tati varstili+capacit...am anceput faza-cu laptic pt cel mic :!: :idea:
gica.mosu

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR