Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupi construiti din kit

Mesajde MihaiC » 23 Mar 2014, 23:30

si inchis
Fişiere ataşate
subar1.jpeg
MihaiC

Mesajde MihaiC » 23 Mar 2014, 23:31

hranitorul-capac
Fişiere ataşate
hranitor2.jpeg
MihaiC

Mesajde duma » 23 Mar 2014, 23:42

Frumos tare Mihai ! imi place cum ai vopsit placa de zbor ;) ! sa fie intr-un ceas bun !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde mcbos » 28 Apr 2014, 08:48

cristi_vidican scrie:Fii atent aici! Încearcă să-ți imaginezi!
Tai tabla pentru capac. O pui pe o masă, apoi pui capacul pe ea cu partea interioară în sus. Încerci să cadrezi capacul să iasă marginile egale la tablă. Iei un marker și tragi 2 linii pe tablă, pe lateralul capacului. Sper că ești cu mine până aici.
Cauți o țeavă rectangulară sau pătrată. găsești o grindă de lemn sau mai bună e cea de fier. Sau ceva care are un colț de 90 de grade
Pui tabla pe grindă la nivelul linei trase cu markerul. Pui peste tablă țeava rectangulară tot la nivelul linei de marker și cu un ciocan de cauciuc bați tabla în jos. Mai ești?
Revii la masa de lucru. Pui tabla (cu îndoitura în sus, adică în formă de U), pui capacul în tabla îndoită și cu niște cuie sau holțșuruburi prinzi lateralele. Atenție să fixezi marginile față-spate.
Apoi iei o foarfecă de tablă și despici tabla pe colțuri până când ajungi la capac. Despici în partea față-spate pe muchia care ai îndoit-o.
Partea ce rămâne din laterala tablei o culci pe partea fața-spate a capacului (să vină la interior când vei îndoi partea față-spate). Apoi îndoi pe capac tabla în felul următor: pui țeava rectangulară pe capac, cam unde va fi îndoită și bați ușor cu ciocanul de cauciuc până se îndoaie bine tabla. Apoi o prinzi la colțuri cu cuie sau holțșuruburi.

Asa am taiat si eu tabla la colturi .In iarna asta am avut niste infiltratii pe la colturi din cauza asta .
Sfat :indoiti tabla din ciocan la colturi .Este mai greu dar mai sanatos .Pentru usurinta prindeti cu cuie/holsuruburi tabla pe 2 laturi opuse dupa care indoiti din ciocan cea mai ramas .
La fixarea tablei pe margine lucrati cu tabla pe masa (capacul rasturnat )
Munca te tine departe de viciu.
mcbos

Mesajde cristi_vidican » 28 Apr 2014, 09:08

eu probleme n-am avut. Și montez tala în felul acesta de mulți ani.
Poate nu am fost eu înțeles bine.
Dar, fiecare cu stilul care i se potrivește cel mai bine.
Miere să avem de la stupi, că restul nu mai contează :lol:
Banii, o chestiune secundară!!!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mcbos » 28 Apr 2014, 09:43

cristi_vidican scrie:Banii, o chestiune secundară!!!

Daca ai gasit o fata care este de acord cu aceasta afirmatie ,esti un om fericit :D
Munca te tine departe de viciu.
mcbos

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE