Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui CristianBee

Mesajde joohny » 20 Mar 2014, 07:36

Va salut,si bine ai venit pe acest forum.Observ ca la d-tra este o adevarata fabrica de stupi.Mergeti tot asa inainte si va ve-ti bucura miine pt. munca de astazi.Sanatate.
joohny

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 13:16

ovidiu_78 scrie:
CristianBee scrie:... . Stiu ca e mai rezistența da cu ce sa o fac ca deh nu tu freza nu tu dado si sa fac toate alea la circular cred ca mișcare in ritmul cum trebuia sa tai ma mișcare si in somn . ?...

eu numai cu circularul le fac...o taietura la toate cu leatul pe orizontal si apoi la toate pe vertical...simplu si rapid...

sa ai spor

ps:am mai vazut ca cineva foloseste adezivul ala e bun? Am inteles ca cu intaritor se foloseste? Cat timp se usca in presa?

Asa am facut falturile la lazi din doua taieturi da nu prea mai venit sa fac asta si la podisoare ca erau cam multe .
Adezivul asta e D4 fara Intarituri da poți sa ieisi D3 si sa ii pui Intaritor , la presa in 20 face prizasi in 2 ore seintareste .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 16:21

Scuze , Ovidiu eram pe fuga si am scris greșit . Adezivul in 20 de minute face priza la temperatura camerei si in 2 ore ii gata . Vezi ca si Adi ( bunka ) il folosește la presa . Ceva presa ca aia o sa imi fac si eu una ca la uni-max.
Salutari . :D
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 22:23

joohny scrie:Va salut,si bine ai venit pe acest forum.Observ ca la d-tra este o adevarata fabrica de stupi.Mergeti tot asa inainte si va ve-ti bucura miine pt. munca de astazi.Sanatate.

Salut joohny , multumesc de primire , legat de fabrica nu este fabrica ci "industrie " nu glumesc e asa ceva pentru mine si cei care mai vor doua trei bețe tăiate si ansamblate . Sa știi ca faza cu bucuria tine ca in fiecare dimineața cnd ma trezesc merg sa vad ce am facut cu o zi inainte si cand ma uit mi se pare ca am facut foarte mult .
Salutari
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 22:26

catalin_vl scrie:bine ai venit pe forum..
iti urez sanatate si forta de munca...
:)

Pai ce sa zic decât multumesc de primire , ce mai cu sanatatea aia sa fie ca fara ea e belea are . Cu forta de munca e ca si pofta de mâncare care vine mâncand .
Salve :)
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 22:41

Da ce avem noi aice-a . Am mai ansamblat ceva cutii si mai ca ma dau afara din casa .
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 22:58

Pe la amiaza am fost sa vad cum pe unde mai e lumea la vremea asta cu albinele si am dat pe lângă o pădure de corn inflorit de câteva pavilioane . Vremea calda cu putin vant , am avut 18 grade la ora 10 , oamenii controlau de zor .
Fişiere ataşate
image.jpg
Ceva orizontali de OSB cu polistiren in pereti mi-a zi-s proprietarul , cam 100 erau .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 21 Mar 2014, 16:57

Ceva albine pe la pomi ( au inflorit caisi mai timid ) din gradina , da numai ca nu-s albinele mele :( îs de prin vecini .
Vremea calda , doar ca bate vantul asta rece .
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde CristianBee » 22 Mar 2014, 21:01

Am ajuns la stadiul de a finisa lazile si nu stiu cu ce sa dau :roll: , ba cu ulei de in in 2 straturi ba cu vopsea pe baza de apa la fel in 2 straturi si un primer ba o vopsea alchidica , cum ar fi mai bine ? . :( :(
CristianBee

Mesajde CristianBee » 24 Mar 2014, 23:17

Gata m-am hotarat , dau cu ulei de in in 2 straturi cu lazile bagate in camera la cald si uleiul puti incalzit si iese foarte bine , da o culoare putin galbuie dar naturala .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 00:10

Am ajuns intr-un impas si anume ca nu gasesc familii pe rama ME pe aci :cry: si de asta sunt cam in impas ca nu prea gasesc nimic nici in zona nici macar moldova , muntenia da ma apuc sa dau uleiu'. :(
CristianBee

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 00:21

Maine pastea' le-atinge uleiu' de nu se vad , parca ma si vad cum dau uleiu maine ca pe var pe ele :mrgreen: treaba ca e vremea cam rece :cry: da se rezolva intr-o camera calda .
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde lucky5strike » 25 Mar 2014, 10:25

CristianBee scrie:Am ajuns intr-un impas si anume ca nu gasesc familii pe rama ME pe aci :cry: si de asta sunt cam in impas ca nu prea gasesc nimic nici in zona nici macar moldova , muntenia da ma apuc sa dau uleiu'. :(

Nu ai sa gasesti usor.

Poti incepe si pe forte prorpii, daca gasesti cineva sa-t faca roi la pachet, sa ii instalezi pana in 10 iunie, desi zona ta permite si ceva mai tarzior.

Le bagi central 1-2 rame bune modificate din Dadant, iar restul il umpli cu artificiali, plus un hranitor intern.

Anul asta nu poti avea pretentii de la ei.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Mar 2014, 10:37

CristianBee scrie:Am ajuns intr-un impas si anume ca nu gasesc familii pe rama ME pe aci :cry: si de asta sunt cam in impas ca nu prea gasesc nimic nici in zona nici macar moldova , muntenia da ma apuc sa dau uleiu'. :(

cumperi Dadant si le treci pe ME !!! asa am trecut si eu pe MER !!!
sau tai ramele Dadant la dimensiunea ramei de ME !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde lucky5strike » 25 Mar 2014, 10:40

Sau si asa, tamplarie apicola pan' la capat. :lol:

PS: am vazut manerele incastrate, mai practic e sa le aplici pe latura mai scurta, le manevrezi mai usor! Testeaza si vezi ce si cum.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Adi Hodis » 25 Mar 2014, 11:08

Cristianbee,
daca nu gasesti ME, fa rame care sa complecteze diferenta catului de ME si sa obtii corp de stup Vertical cu rama Dadant ( 1/1, cum i se spune printre noi, forumistii ). Acele rame sa NU le lipesti de caturile ME, pentru ca sa le poti elimina cand va fi cazul.
Dupa ce ai obtinut corpuri de stupi Verticali, poti cumpara familii pe rame Dadant din apropiere.
Mai ai nevoie de gratii Hanneman.
Dupa ce familiile sint dezvoltate si le-ai pus caturi ME pentru recolta miere, lasi matcile sa urce in caturi si sa ponteze acolo. Daca faci cate 2 rame de ME, din rame Dadant inchise la culoare, pentru fiecare familie si le pui in caturi, asezate central, vei favoriza urcarea matcilor.
Odata ce matca este in cat ( te asiguri ca este acolo ), pui gratia peste ramele stupului/cuibului.

Referitor la nemultumirile cauzate de nodurile scandurilor, cand vei vedea niste lazi vechi, de niste zeci de ani, uita-te sa vezi unde sint crapaturile. Daca o sa gasesti in zonele nodurilor, fa o poza doua si posteaza aici. Ca sint curios sa vad.

Iar legat de pret, aici in BH este la 850 un metru cub, uscata. Cu nelipsitele noduri. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?