Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pasiune invincibila

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 23:32

BeesDream scrie:Acum iti dau una fara mustata sa nu te mai iriti. Imagine =)))))

Auzi , mah ? ..... E rasa peste tot ? Ca ma irita oriunde-ar avea un pic de floc !
Nu de alta , da' tre' sa m-apuc de ea !
modigliani

Mesajde cristian bh » 25 Mar 2014, 00:53

TDI scrie:
State scrie: Explicatie mai simpla ca asta, nu exista: Scandura nu a fost uscata. Nu sunt constructor de stupi, nici tamplar.

Nu.
Nu sunt de acord cu tine.
Sa-ti spun de ce. Am vreo 30 de cutii care au stat dupa confectionare la depozitare vreo 4 ani. Dupa 4 ani le-am folosit. Cand le-am pus in teren erau ok, dupa un an erau cam asa, nu-ti mai spun cum sunt dupa 2 ani.

Cumul de cauze,toate impardonabile pt cineva ce lucreaza cu lemn,(PT ALTII CONTRA COST)
1.scandura insuficient uscata,(ar trebui sa treaca o vara,toamna,iarna si vara urmatoare ar putea fi prelucrata)
2.lipici ,,,,,,,in loc de adeziv corespunzator,
3.scandura nespintecata,(PT ECONOMIE,,,,,,,,,,,MATERIAL .MANOPERA)
4.la asamblare se vede ca omite un lucru elementar,,,,,,,,,sa dea gaura in prima laterala cu burghiu egal in diametru cu cel al holzsurubului, unu la mana sa nu crape,a doua, sa stranga laterala de cealalta, insuruband prin amandoua odata filetul holzs.nu lasa sa se apropie,,,,,,,,,,,,,,,fara presa
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde TDI » 25 Mar 2014, 05:02

Multumesc!
TDI

Mesajde liviutzbogos » 25 Mar 2014, 14:28

cristian bh scrie:
Cumul de cauze,toate impardonabile pt cineva ce lucreaza cu lemn,(PT ALTII CONTRA COST)
1.scandura insuficient uscata,(ar trebui sa treaca o vara,toamna,iarna si vara urmatoare ar putea fi prelucrata)
2.lipici ,,,,,,,in loc de adeziv corespunzator,
3.scandura nespintecata,(PT ECONOMIE,,,,,,,,,,,MATERIAL .MANOPERA)
4.la asamblare se vede ca omite un lucru elementar,,,,,,,,,sa dea gaura in prima laterala cu burghiu egal in diametru cu cel al holzsurubului, unu la mana sa nu crape,a doua, sa stranga laterala de cealalta, insuruband prin amandoua odata filetul holzs.nu lasa sa se apropie,,,,,,,,,,,,,,,fara presa

Cerem scuze colegului Bees ca-i umplem pagina cu scanduri dar cred ca-i prinde bine si lui... am si eu o nelamurire. Daca laturile lazii se fac dintr-o singura bucata/blat, ex scandura de 30 de lata, crapa si daca se face din scanduri de 10 imbinate nu crapa. De ce, care este explicatia? Asta e marea mea dilema momentan :P
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde modigliani » 25 Mar 2014, 17:49

liviutzbogos scrie:
cristian bh scrie:
... am si eu o nelamurire. Daca laturile lazii se fac dintr-o singura bucata/blat, ex scandura de 30 de lata, crapa si daca se face din scanduri de 10 imbinate nu crapa. De ce, care este explicatia? Asta e marea mea dilema momentan :P

E simplu ........

"Sandwichul" de trei panouri de 10 lucreaza diferit . Fiecare in ce directie are chef . Insa imbinate-incleiate intre ele , cate doua vor impiedica pe cea de-a treia sa lucreze inspre ce directie tinde sa o faca .

De crapat iarasi nu se poate . Incleiate fiind , daca o fibra tinde sa crape va trebui s-o forteze si pe "vecina" ei s-o faca in aceeasi directie , in acelasi mod . Aceasta se va "opune" avand alte tendinte . Ca atare isi vor neutraliza reciproc tendintele .

Din constructii iti dau un exemplu acum :

La casele din lemn teoretic pe colturi ar trebui pozitionati stalpi de 15 x 15 cm . Dar nu . ..... se folosesc stalpi sandwich din trei bucati de 15 x 5 cm . Din acelasi considerent . Indiferent de tendinta de deformare a unuia dintre ei .... ceilalti doi se vor opune acesteia tinzand catre nevoile lor de deformare .

Concret , intotdeauna , la cea mai mica tentativa de deformare-crapare se vor opune acesteia 66 % forte din totalul ansamblului .

Lemnul uscat nu inseamna intotdeauna si faptul ca nu va mai lucra ( pe fibra , macar torsionandu-se , daca nu si-n a-si micsora masa ) vreodata ...........

...............................................

Mai mult , tot inspre exemplificare , un multistratificat de 10 mm ( adica de cam 5 straturi de cate 2 mm de furnir incleiat - pe contra-fibra de la unul la celalalt ) va fi mai "smecher" si mai rezistent decat o piesa mono de aceeasi grosime .
Pe langa rezistenta mecanica vine in plus cu faptul ca va avea coeficient de deformare-torsionare aproape ..... zero !
;)
modigliani

Mesajde cristian bh » 25 Mar 2014, 18:42

Pictore,ma lasi somer, :lol: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,iar iti raman dator,oricum explicam chiar toate cuvintele nu le gaseam :D
BURGER,iti place(BERE),,,,,,,,,,,d*aci de la fratii Micula ?? 8-)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde modigliani » 25 Mar 2014, 18:45

Ciucas la doza ......

Si nu uita , pentru colectie , ...... palinca de pere cu ...... para-n sticla ! ;) ;) ;)
modigliani

Mesajde liviutzbogos » 25 Mar 2014, 23:05

Laser frate :D Astea da explicatii. Multam mult.

Apropo...la casele de lemn, la colturi se pun trei stalpi? Ca ma bate gandul, pe viitor, sa-mi fac o casa de lemn. Ce parere aveti despre acest tip de constructii?

Bess-ule, din nou, scuze ca-ti poluez pagina...da' poate-ti foloseste vre-odata :P
Hai, pace!
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde BeesDream » 25 Mar 2014, 23:08

liviutzbogos scrie:Laser frate :D Astea da explicatii. Multam mult.

Apropo...la casele de lemn, la colturi se pun trei stalpi? Ca ma bate gandul, pe viitor, sa-mi fac o casa de lemn. Ce parere aveti despre acest tip de constructii?

Bess-ule, din nou, scuze ca-ti poluez pagina...da' poate-ti foloseste vre-odata :P
Hai, pace!

Nici o problema colegule. :lol: Doar e un forum.. Sanatate!
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde modigliani » 25 Mar 2014, 23:26

liviutzbogos scrie:

Nu trei stalpi , ci unul singur confectionat - cum spuneam - din trei piese de 15 x 5 .

Si da , personal am o parere exceptionala despre acest tip de casa . Important este ca aceasta sa fie executata DUPA CARTE , nu cu improvizatii de tip balcanic-mioritic . Vorbim despre asta , daca este cazul , intr-un topic separat .
Momentan iata o reprezentare a dispunerii structurii de lemn intr-un unui colt de constructie :
Fişiere ataşate
aaa.png
modigliani

Mesajde BeesDream » 27 Mar 2014, 23:40

Azi am fost ajutor la prima recoltă pe 2014 a domnului Mihalache. :D

Snapshot_2014-03-27_223807.jpg
BeesDream

Mesajde BeesDream » 27 Mar 2014, 23:42

Ştiu să şi descăpăcesc, să dau şi la manivelă. :lol: :lol: :lol:

Snapshot_2014-03-27_224043.jpg
BeesDream

Mesajde Florin Dobre » 27 Mar 2014, 23:45

BeesDream scrie:Azi am fost ajutor la prima recoltă pe 2014 a domnului Mihalache. :D

Tine aproape de el. Nu toti au sansa unui mentor care sa-i scuteasca de greseli. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gigibecalul » 27 Mar 2014, 23:53

...și care să recolteze în martie! :lol:
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BeesDream » 27 Mar 2014, 23:57

Florin Dobre scrie:
BeesDream scrie:Azi am fost ajutor la prima recoltă pe 2014 a domnului Mihalache. :D

Tine aproape de el. Nu toti au sansa unui mentor care sa-i scuteasca de greseli. ;)

Am doi mentori Florin. :D
Nu prea au aceleasi idei dar sunt buni amandoi si ma bucur ca am de la cine sa invat.
Sanatate!
BeesDream

Mesajde BeesDream » 28 Mar 2014, 00:30

gigibecalul scrie:...și care să recolteze în martie! :lol:

A fost super buna recolta. Aproape 900 kg de la 70 de familii. Mi-a dat si mie 10 kg. :D :lol: :lol:
BeesDream

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?