Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui CristianBee

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 12:06

lucky5strike scrie:
CristianBee scrie:Am ajuns intr-un impas si anume ca nu gasesc familii pe rama ME pe aci :cry: si de asta sunt cam in impas ca nu prea gasesc nimic nici in zona nici macar moldova , muntenia da ma apuc sa dau uleiu'. :(

Nu ai sa gasesti usor.

Poti incepe si pe forte prorpii, daca gasesti cineva sa-t faca roi la pachet, sa ii instalezi pana in 10 iunie, desi zona ta permite si ceva mai tarzior.

Le bagi central 1-2 rame bune modificate din Dadant, iar restul il umpli cu artificiali, plus un hranitor intern.

Anul asta nu poti avea pretentii de la ei.

Cu roii inseamna ca pana pe la inceputul lui iunie nu fac nimic si de asta am ales sa incep cu familii . Pretentii in nici un caz anul acesta daca as lua roii , poate doar ceva asteptari in toamna sa intre cu bine si cat mai puternici , oricum mai caut pana dau de ceva ca na' nu sau terminat stupii din romania , mama lor :mrgreen: dau i-o de ei . Merci lucky5strike
CristianBee

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 12:11

lucky5strike scrie:Sau si asa, tamplarie apicola pan' la capat. :lol:

PS: am vazut manerele incastrate, mai practic e sa le aplici pe latura mai scurta, le manevrezi mai usor! Testeaza si vezi ce si cum.

Manerele facute la circular le bat la fund pe cele facute cu freza ( aste pe care le-am facut prima oara dupa ce sa stricat freza ) si sunt foarte comode pentru mine da am testat inainte sa nu fac si dupa aia sa nu-mi placa . O sa fac ceva ca asta de carat stupii care se prind in manerele incastrate , poate merge si nu-mi da cu virgula :geek: .
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 12:18

ves.lucian.zabrani scrie:
CristianBee scrie:Am ajuns intr-un impas si anume ca nu gasesc familii pe rama ME pe aci :cry: si de asta sunt cam in impas ca nu prea gasesc nimic nici in zona nici macar moldova , muntenia da ma apuc sa dau uleiu'. :(

cumperi Dadant si le treci pe ME !!! asa am trecut si eu pe MER !!!
sau tai ramele Dadant la dimensiunea ramei de ME !!!
:P :P :P

De taiat acum e cam tarziu pentru ca daca stau sa tai spetezele inferioare pierd din puiet iar daca stau sa trec din dadant pe ME trebuie alte rame si corpuri , complicat rau ca nu prea stiu cine are ME macar moldova ca pe acolo am inteles ca folosesc mai multi ME . MER nu se prea foloseste si ai fost cam fortat sa treci din dadant in MER da ME se foloseste , poate nu cunosc eu destula lume , de asta solicit un mic ajutor poate stiti cine mai are ME .
Salutari , domnule Lucian , v-am vazut pagina mai pe indelete ma-ti facut sa caut un aparat foto sa fac poze mai clare ca doar cu tableta nu prea ies asa cum as vrea .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 25 Mar 2014, 12:32

Adi Hodis scrie:Cristianbee,
daca nu gasesti ME, fa rame care sa complecteze diferenta catului de ME si sa obtii corp de stup Vertical cu rama Dadant ( 1/1, cum i se spune printre noi, forumistii ). Acele rame sa NU le lipesti de caturile ME, pentru ca sa le poti elimina cand va fi cazul.
Dupa ce ai obtinut corpuri de stupi Verticali, poti cumpara familii pe rame Dadant din apropiere.
Mai ai nevoie de gratii Hanneman.
Dupa ce familiile sint dezvoltate si le-ai pus caturi ME pentru recolta miere, lasi matcile sa urce in caturi si sa ponteze acolo. Daca faci cate 2 rame de ME, din rame Dadant inchise la culoare, pentru fiecare familie si le pui in caturi, asezate central, vei favoriza urcarea matcilor.
Odata ce matca este in cat ( te asiguri ca este acolo ), pui gratia peste ramele stupului/cuibului.

Referitor la nemultumirile cauzate de nodurile scandurilor, cand vei vedea niste lazi vechi, de niste zeci de ani, uita-te sa vezi unde sint crapaturile. Daca o sa gasesti in zonele nodurilor, fa o poza doua si posteaza aici. Ca sint curios sa vad.

Iar legat de pret, aici in BH este la 850 un metru cub, uscata. Cu nelipsitele noduri. :)

Trecerea ar dura si de asta am preferat familii direct pe rama 3/4 . Trecerea am mai facut-o la cineva din zona cu 3 familii si a mers da pierzi un an , hai nu un an da intarzii .
Legat de noduri stiu ca nu exista lemn fara nod ( cazator sau nu ) dar chestia care ma deranjat a fost ca atunci cand am fost si am discutat si am stabilit cum trebuie sa fie cheresteau vanzatorul mi-a zis ca se poate dar cand m-am dus ce sa vezi surpriza totul pe dos fata de ce stabilisem . Eu prefer sa dau un ban in plus si sa iau ceva de calitate decat sa platesc dupa aceea dublu pentru economia facuta acum . Nici eu nu am vazut sa crape langa noduri ci au crapat daca nu le-am depozitat eu cum trebuie . Multumesc Adi Hodis , daca nu o sa gasesc familii pe ME o sa fac treaba cu trecerea de pe dadant pe multietajat .
Salutari si multumesc de sfat . :)
CristianBee

Mesajde Adi Hodis » 26 Mar 2014, 00:35

Bine ar fi sa gasesti familii pe ME si bine ar fi sa cauti de pe acum.
Daca nu gasesti, poti sa apelezi laa taierea ramelor.
Fagurii cu puiet ramas, se pune in catul II, peste gratie, ca sa nu mai ponteze matca in ei. Asa se pierde doar puietul care-l tai efectiv.
Daca cumperi multe familii o sa ai de munca dar ... o sa ai ME. :)

Si cumpararea de roi la pachet este o varianta insa nu-i tot una roiul cu familia.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde CristianBee » 26 Mar 2014, 09:28

Eu tocmai de asta tot caut da nu prea stiu persoane si de aceea poate cunoasteti persoane care au ( dati un pm ) ca eu am gasit la cineva cu vre-o 60 lei rama inainte de salcam si 50 dupa aia , o fi bine ? :cry:
CristianBee

Mesajde CristianBee » 26 Mar 2014, 10:38

Ce am mai facut eu , am dou straturi de ulei de in la capace si podisoare si le-am pus la soare . PS : inca mai caut familii , poate aveti ceva contacta ca eu pur si simplu nu gasesc . :cry:
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde CristianBee » 26 Mar 2014, 10:44

Pdisoarele la soare
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde FLORINELU » 26 Mar 2014, 12:18

CristianBee scrie:Ce am mai facut eu , am dou straturi de ulei de in la capace si podisoare si le-am pus la soare . PS : inca mai caut familii , poate aveti ceva contacta ca eu pur si simplu nu gasesc . :cry:

parca ar fi niste turnuri, oare daca sufla vantul :?: :lol:
FLORINELU

Mesajde CristianBee » 26 Mar 2014, 12:57

Neee nu cad :ugeek: , le-am pus la boloboc :mrgreen: , a iesit foto asa ca am tinut eu șui aparatu' ca de neprofesionistu' greseli face . :D
CristianBee

Mesajde CristianBee » 28 Mar 2014, 18:22

Sunt in criza :oops: nu gasesc familii , parca au intrat in pamant si mai presus rapita mai are un pic si i-mi face cu ochiu' aici in zona si io in loc sa am albinele caut si tot caut si nu gasesc . Ajutor :?: :!: :!:
CristianBee

Mesajde FLORINELU » 28 Mar 2014, 18:29

cristiane ,albine de vanzare primavara,scapate din iarna e drept cam greu gasesti si la pret bun ca vezi tu acuma trebuie doar sa storci mierea,insa la anunturi apicole am vazut ca sant,acuma nu sant cum vrei tu ,cumpara cum gasesti.
FLORINELU

Mesajde BeesDream » 28 Mar 2014, 18:31

Cristian, desi la mine in oras sunt vreo 5 apicultori cu tot cu mine si am gasit albine de cumparat chiar pe strada mea cum naiba sa nu gasesti si tu cand sunt atatea anunturi pe net ? :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde CristianBee » 28 Mar 2014, 19:12

E usor de zi-s ca sunt da sunt rama intreaga nu 3/4 eu asta caut si nu am gasit in zona m-am tot uitat ai la anunturiam pussi anunturi da parca nimeni nu are , daca stiti anuntatima ca eu unul parca nu le vad , de asta cer ajutoru' ca nu gasesc .
CristianBee

Mesajde FLORINELU » 28 Mar 2014, 19:36

cand te-ai apucat de lazi ar fi trebuit sa stii ca majoritatea apicultorilor de pe la noi au "DADANT" acuma trebuie sa te descurci ,se poate si sa cumperi pe dadant si sa le modifici numai ca eu un pic de lucru cu schimbarea modificarii :lol: ,am impresia ca ai cumparat potcoavele si acum nu gasesti cal pe masura lor. cred ca asta se numeste management defectuos.
FLORINELU

Mesajde CristianBee » 28 Mar 2014, 20:13

Caii pentru " potcoavele " pe care le am acum gasii la vremea cand m-am apucat sa fac numai ca caii au fugit de portcoavele mele , acum fiind serios , am gasit la 600 lei cu 8-14 rame la vremea asta ( acum depinde pe care le alegi ) dintre care media este de 5 rame de puiet sau am mai gasit la 400 cu trei rame de puiet pe undeva media sa fie de 500 lei pe toate familii inainte de rapita si 8-10 rame , acum am gasit ceva sa vad ce se concretizeaza . Poze pe saptamana viitoare sa vad ce si cum poate poate . Managementu' a fost bun pana cand oamenii cu care stabilesti anumite lucruri te baga-n ..... si te lasa uite asa in aer tu cu toate facutesi cu banii luati .
CristianBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?