Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crotalierea stupilor !

Mesajde modigliani » 01 Noi 2011, 22:33

balasbebe scrie:n momentul aplicarii placutelor se va dubla pretul unei familii de albine. Prietenii stiu de ce.
Ce-ar fi sa ne imprietenim ( :D :D :D Ca sa stiu si eu - cel putin - despre ce-i vorba !!! ) ??? Ce zici , ne explici care-i treaba ?

Acum ...... serios vorbind ( pe bune ) :

Mi-a intrat in cap realizarea IMPECABILA a acestor etichete-crotal ( Va rog sa nu vedeti in asta o oportunitate uni-sens , ci ca pe una bilateral benefica ) . Ca atare , din nevoia de perfectionism , din nevoia de a atinge acest "prag" , caut informatie TOTALA pe care incerc sa o convertesc in varianta IDEALA pentru beneficiar . Mai exact vreau sa inteleg "priority target" al acestor etichete ca sa pot veni responsabil si pertinent la "inaintare" catre nevoile impuse de catre lege . Practic vreau ( am nevoie ) sa inteleg pe deplin necesitatea si scopul acestora .

Concret am priceput rostul-justificarea etichetelor-crotal . Practic , efectiv , justamente , .... etc ( cum vrei sa spui .... ) in ce fel pot acestea ajuta apicultorul ( si impicit pe executantul acestora , in asa fel incat realizarea lor sa fie mai mult decat benefica pebtru ambele parti , si la un pret mai mult decat convenabil ) ??? Care-i varianta tehnica ce se pliaza perfect pe posibilitatile apicultorului ? ( imprimare vopsea ? imprimare autocolanta ? Gravura ? Stantare ? ... etc . .... Toate astea sunt tehnici pe care le folosim in mod frecvent . Unele mai scumpe , altele mai ieftine . Impreuna , cred eu , se poate ajunge la varianta OPTIMA de lucru ) .

Multumesc anticipat !
Ultima oară modificat de modigliani pe 01 Noi 2011, 23:01, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 01 Noi 2011, 22:40

Referitor la pancardele indicatoare de stupine - am incercat simularea realizarii unui asemenea panou .

Prezentarea-n sine nu trebuieste considerata o oferta , ci viziunea unui colectiv de graficieni-realizatori

Poza este un simulacru de prezentare si contine date tehnico-grafice aleatoriu-fictive , si care nu fac obiectul unui produs finit realizat sau in curs de realizare :

..................................................

O asemenea pancarda ( dpmdv - ca grafician , conceptor si executant al acestui tip de lucrari ) , trebuieste sa contina prin "foto-mesaj" cateva elemente :

- Un fond ( background ) grafic ce are ca principala sarcina distinctia acesteia fata de alte asociatii si care sa sugereze "din fuga masinii" profilul in care se incadreaza si...... ceea ce intampla acolo , si nu in ultimul rand , are conotatii grafice de elita . Nu se rezuma doar la un fond alb ( sau deschis la culoare , insipid si lipsit de " continut")

- Ca element grafic distinct , evidentiat prin pozitionare si culoare/imagine SIGLA asociatiei din care face parte apicultorul .

- Celelalte elemente grafice - text ce contin EFECTIV ceea ce reprezinta pancarda in sine - APICULTOR , Adresa , Aut. DSV , nr de stupi , etc .

- Toate astea inscriptionate cu o culoare ce trebuieste sa contrasteze pe background ( pe fond ) , de preferat inchisa la culoare , dar si aceasta la randul ei sa se incadreze intr-un "brand" color impus de catre asociatie ( in cazul simularii facute de catre noi s-a folosit " visiniul" )

.......................................................................................................
Fişiere ataşate
stup5.jpg
Ultima oară modificat de modigliani pe 01 Noi 2011, 23:00, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde jimm » 01 Noi 2011, 22:50

Cred ca cel mai dificil este sa faci acel crotal de nefolosit in caz ca doresti sa-l ei de pe lada X si sa-l pui pe alta lada(ca lada nu este acealasi lucru cu familia de albine asta e alta treaba)adica crotalia să nu fie reutilizabilă. Parerea mea de pufan este ca exista 2 solutii "tehnice":
1. O crotalie de plastic cu indicativ stantat prinsa pe lada printr-un artificiu tehnic ce nu-i permite desprinderea de aceasta, gen capsare
2. Un materal gen "sigiliu" care in momentul in care doresti sa-l dezlipesti de lada sa se faca bucati.
jimm

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2011, 22:55

Eu unul as opta pt o rticheta autocolanta pe ambele fete
pe fata exterioara se aplica nr matricol ,crotalul in sine, pe un plastik
Am observat ca la eticheta autocolanta pe ambele fete ca atunci cand
o desprinzi nu mai adera la alta suprafata
Aici intervine pba ca trebuie sa fie vazut si nr iar aici trebuie o cerneala
speciala care cam costa ceva parai
Placuta ar trebui sa aibe cifrele serigrafiate in plastik deoarece la intemperii
posibil ca cerneala/vopseaua aplicata sa se decojeasca - parerea mea
Toate acestea cresc implicit costul care cred ca v-a depasi 1 RON
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 01 Noi 2011, 23:41

proapis13 scrie:Aici intervine pba ca trebuie sa fie vazut si nr iar aici trebuie o cerneala
speciala care cam costa ceva parai

In pagina 7 a acestui topic am aratat cat am putut de transparent cea mai ieftina ( dar fiabila ) modalitate de realizare a acestor autocolante

EXISTA AUTOCOLANTE SI ...... AUTOCOLANTE ! UNELE SUNT CHIAR AUTOCOLANTE iar altele sunt ...... produse chinezesti . ...... Punct !
proapis13 scrie:
Placuta ar trebui sa aibe cifrele serigrafiate in plastik deoarece la intemperii
posibil ca cerneala/vopseaua aplicata sa se decojeasca - parerea mea
Toate acestea cresc implicit costul care cred ca v-a depasi 1 RON

Serigrafia pe plastic este o modalitate mai rar folosita , ba chiar as spune ca-i o metoda ..... empirica . Tehnic nu se recomanda ( cel putin pentru aplicatii "out-door") . Plasticul este un "suport" instabil pentru vopselurile folosite in serigrafie - nu vorbim aici despre lacurile speciale , implicit scumpe ca dracu' , si care impun inspre realizare filme serigrafice pe site de inalta calitate - ..... scumpe .... mai abitir ca dracu' !! )

Ori ..... o alta problema este urmatoarea : executarea unui produs ce aparent pare "de serie" dar care nu presupune niciun duplicat ( fiecare crotal in sine este un produs aparte - prin continut/grafica ) si impune realizarea cate unui film serigrafic pentru fiecare piesa in parte al carui cost ( - doar al filmului , sa fie clar ! Pentru ca filmul serigrafic este in sine nimic altceva decat un ...... sablon valabil pentru un singur sablon grafic ! ) este de 4 euro . Plus alte "minuni" impinge pretul unui aemenea crotal inspre 20 RON . ..... Concret - serigrafierea IESE DIN DISCUTIE ! In mod special , presupunand prin absurd ca acceptam pretul exorbitant , prin lentoarea cu care se pot realiza ( sa zicem ) 1000 de buc/zi .

proapis13 scrie:la intemperii posibil ca cerneala/vopseaua aplicata sa se decojeasca - parerea mea

Am spus-o , m-am repetat in cateva randuri ( probabil va fi ultima oara cand fac asta ) - exista in acest moment pe piata cerneluri garantate ...... "2000" de ani in conditii climaterice cu "plaja" larga de temperaturi si vicisitudini , ba chiar garantate in situatii de accidentari mecanice .

Dar batem campii vorbind doar despre niste placute metalice sau de plastic , purtatoare a 11 semne grafice nu mai mari de 3 cm inaltime . Ceea ce garanteaza producatorul/distribuitorul eu iau in seama la inscriptionarea unor vagoane CFR sau a unor TIR-uri ce urmeaza sa traverseze Europa prin toate cele patru anotimpuri si prin milioane de nuiele ce le vor atinge in mars , si nu a unor etichete expuse-n mod "domestic" pe niste stupi . Tindeti sa dati conotatii fabuloase unei aplicatii ....... mai mult decat nevinovate .
modigliani

Mesajde proapis13 » 02 Noi 2011, 09:30

Pe mine unul m-ai convins
Astept produsul finit si pretul
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 09:54

Mai fratele meu:
- daca vreti sa gasiti oameni mai catolici decat papa va rog sa-i cautati in aceste 10 pagini
- daca vreti sa va convingeti de finalul povestii lui Creanga (aia cu drobul de sare) aici aveti raspunsul
- daca vreti sa cititi 90% inutilitati intr-un topic aici gasiti.

Totul este o numerotare chioara si atat.Cine vrea face cine vrea nu face.
10 pagini de dat cu presupusul e mult totusi.
gica

Mesajde akmm » 02 Noi 2011, 11:05

Sa zicem ca un stupar are 50 stupi si primeste placute.Probabil nu de la 1 la 50.Ca nu stuparul are numar de ordine ci asociatia.Bine macar ca le are unul dupa altul.Apoi mai face 10, ca e obligat.O sa aibe nu de la 50 la 60 ci de la 1000 la 1010.
Cred ca mai degraba stupina sa aibe numar de ordine in asa fel incat sa stie ca are 100 familii de la 1 la 100 si nu de la un milion la un milion o suta;in cel mai fericit caz.
Ce haos sa notezi in fisa familiei.Familia nr. 1002135; urmatoarea 1002147.Nici nu mai stii din care a roit d'apai in care ai schimbat matca sau ai taiat trantorii.....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde MyBees » 02 Noi 2011, 11:30

Sistemul de inregistrare/numerotare are un regim asemanator cu cel avut de facturile(si alte documente) fiscale pana acum cativa ani. Ca sa pastrez comparatia, poti avea nr. de inregistrare(numarul fiscal) si numerotatia interna(nr. stupului, consecutiv, de la primul la ultimul)

Ce imi place mie, este cum se desfasoara povestea asta, intr-un limbaj mai plastic...

Vine UE si aloca niste fonduri pentru dezvoltarea apiculturii.
rezultatul: Romanul dezvolta apicultura pe hartie, pe pricipiul "Ba, da-mi si mie stupii tai sa faca astia poze ca am control de la APIA", banii mergand catre alte locuri - carciumi, plasme, etc;
rezultatul: UE vine si spune. Hei, avem nevoie de un sistem de supraveghere ca voi dati cu taptarapu'. Aveti 3 luni(e doar exemplu, nu imi dati termenul real dupa google...) sa faceti asta.
rezultatul: Domnii cu cravate de lux si doamnele cu posetute dragute de prin ministere, apeleaza la asociatiile apicole pentru ca acestea sa conceapa un asemenea sistem.
rezultatul: Domnii cu cravate(ceva mai ieftine dcet cele de prin ministere) de la asociatiile apicole considera ca nu e treaba lor sa faca munca "alora din minister" si ei oricum au alta treaba, sa matraseasca niste fonduri, nu le arde de prostii;
rezultatul: Domnii cu cracvate scumpe nu au niciun feedback de la cei care "se pricep" si sunt obligati sa dea totusi o lege;
Rezultatul: Legea pe care o avem acum:
rezultatul: Printre altele, 10 pagini de conversatie pe acest topic. La care, iata, contribui si eu :)

Intrebarea mea ar fi: Unde ati fost domnilor cand vi s-a cerut parerea? Unde sunteti acum cand in loc de dat cu presupusul ar trebui sa puneti "pe hartie" o initiativa pentru modificare aberatiilor din legea respectiva? In afara de dicutiile pe forum, a facut cineva un alt efort?

PS. Sunt pe aici conducatori de asociatii apicole? Au facut un efort concred pentru ca legea respectiva sa contina punctul de vedere al apicultorilor? Dar apicultorii, l-au transmis?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 12:40

Constat cu amaraciune ca doi colegi dau cu presupusul si nici nu au citit bine macar ordinul 119/25 mai 2011 publicat in MO 388/2.06.2011.Ce sa mai zic.
Este vorba de proapi si de akmm.
gica

Mesajde proapi » 02 Noi 2011, 14:59

Nea Gica, scopul pentru care acest ordin a fost dat, la repezeala, ma face sa cred ca este inoportun in felul in care apare si solutiile date.
Nu cred ca referatul de aprobare se refera la scop si mai degraba la o similaritate cu alte specii.
Vreau sa spun ca acest ordin nu da cea mai buna solutie impotriva traficului de familii de albine desi o identificare obligatorie a stupinelor este necesara, dar nu si a stupilor!!!
Statul ignora ceva ce deja a creat, adica rolul de evidenta al registrului agricol.
proapi

Mesajde Dila Daniel » 02 Noi 2011, 15:01

Nea Gica,inseamna ca nici eu nu l-am citit bine...ca ceea ce scrie akmm,este real...
ma duc la unchiu gogu sa recitesc...dar stiu ca asa este...
Daca nu reusesc sa vad unde este gresala de intelegere,va sun...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dila Daniel » 02 Noi 2011, 15:31

recitesc ordinul...
recitesc postarea lui akmm...
totul ca inainte.Are dreptate akmm...eu am retinut corect...
unde este totusi gresala pentru care zice nea Gica ca nu a citit ordinu???
...il sun pe nea Gica sa ma lumineze...sau sa il luminez eu pe el...
Alo...nea Gica?...de ce zici domne' ca nu este asa?...
...si nea Gica cu umorul specific dansului...:
pai ma...nu vezi ca akmm zice de un milion si ceva?...in ordin, numerotarea este pana la 999999... :lol:
Concluzie: ca principiu asa este cum zice akmm (cum retinusem si eu din ordin)...dar nu mai mult de 999999 la numerotare...:))
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 15:40

gica scrie:Totul este o numerotare chioara si atat.Cine vrea face cine vrea nu face.
10 pagini de dat cu presupusul e mult totusi.

Mai colegi,
O lege este ca o bariera.Cateii trec pe sub ea,dulaii sar peste ea si boii dau cu capul in ea.
Asa este o lege buna si asa sunt in toata lumea.
Ce va apucati sa comentati.Sunt unii pe la tv. de-si dau cu presupusul dar astia sunt platiti f. bine.
In alta ordine de idei,stupii nu se numeroteaza cu numere peste 1 milion cum scrie akmm iar DSV nu are treaba cu acest ordin (proapi)
gica

Mesajde akmm » 02 Noi 2011, 16:06

Data viitoare promit sa fiu mai atent la cifre.
Ce mai veselie! Ce atata inclestare.Am convingerea ca in final o sa fie exact asa cum trebuie.Dupa modificari.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde modigliani » 02 Noi 2011, 18:06

modigliani scrie:Serigrafia pe plastic ........

Astazi ne-am "jucat" pret de CATEVA ORE pe simulari a unor asemenea placute-crotal folosind tehnica serigrafierii . Am sa prezint mai tarziu prin foto-explicatii ce presupune exact realizarea acestor placute prin aceasta tehnica . Momentan spun doar ca-i ..... "sport extrem" .

Revin mai pe seara .......
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE