Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: TDI

Mesajde dorindafi » 30 Mar 2014, 12:50

tara + neto = bruto . perioada de toamna [ 15 sep. - 15 oct. ]
in aceasta perioada inca se mai poate gasi:
puiet in proportzie de 50 la suta pe doua rame din 6/7
celule goale din care a eclozat puietul ori nu au fost complectate cu miere ori alte cauze
dorindafi

Mesajde TDI » 30 Mar 2014, 13:31

Poate la Gorj, în Neamţ am avut puietul căpăcit eclozionat până la 1 septembrie, puietul alb existent la 15 august fiind canibalizat până la 22 august, nu a scăpat decât un maxim de 10%. Cântăririle au fost efectuate după 15 septembrie, [tara+neto=bruto] - eu am folosit doar neto, albinele consumă miere şi păstură(aproape inexistentă[10% din cantitatea existenta la 15 august, adică 100 gr din 1100 gr - am verificat zeci de rame căpăcite în soare] începând cu 15 septembrie la mine).
TDI

Mesajde TDI » 30 Mar 2014, 14:55

Concluziile măsurătorilor au fost unele deosebit de clare: 1. Cantitatea de miere neextrasă la ultimul cules (floarea soarelui), o medie de 10 kg a fost pierdută - existenţa acesteia forţând coloniile să întreţină o populaţie mult mai mare comparativ cu potenţialul melifer al zonei, - voi continua.
TDI

Mesajde TDI » 25 Apr 2014, 10:48

Până la alte concluzii, rame. Câteva... ultimele, dar nu toate.
Fişiere ataşate
X.jpg
TDI

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 11:11

Sa te ajute Dumnezeu sa la cladesti pe toate si sa le mai si storci anul acesta pe toate !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde TDI » 10 Mai 2014, 19:46

O botcă alungită.
Fişiere ataşate
Botcă.jpg
TDI

Mesajde TDI » 10 Mai 2014, 19:48

Meri văratici(care se coc la Sfinţii Petru şi Pavel) şi.. flori, din nou.
Fişiere ataşate
Mere şi flori.jpg
TDI

Mesajde ignatov andrei » 10 Mai 2014, 20:04

TDI scrie:Meri văratici(care se coc la Sfinţii Petru şi Pavel) şi.. flori, din nou.

Daca ai si peri varatici, ma abonez la lastari!
Salut "batrane"!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 10 Mai 2014, 20:35

TDI scrie:Concluziile măsurătorilor au fost unele deosebit de clare: 1. Cantitatea de miere neextrasă la ultimul cules (floarea soarelui), o medie de 10 kg a fost pierdută - existenţa acesteia forţând coloniile să întreţină o populaţie mult mai mare comparativ cu potenţialul melifer al zonei, - voi continua.

Calcule, calcule, dar TDI nu spune ca i-am facut cunostinta cu Florin Stavarache, apicultorul care a castigat premiul de "cel mai frumos stand", la Sighisoara!
Fişiere ataşate
WP_20140322_002 (Small).jpg
ignatov andrei

Mesajde TDI » 14 Mai 2014, 20:05

Botci pe leaţ (transvazare naturală).
Fişiere ataşate
688.jpg
TDI

Mesajde TDI » 15 Mai 2014, 09:09

TDI scrie:Concluziile măsurătorilor au fost unele deosebit de clare: 1. Cantitatea de miere neextrasă la ultimul cules (floarea soarelui), o medie de 10 kg a fost pierdută - existenţa acesteia forţând coloniile să întreţină o populaţie mult mai mare comparativ cu potenţialul melifer al zonei.
Absenţa polenului şi a stimulărilor între 1 şi 31 august (nu am făcut stimulări din cauza furtişagului). În condiţiile iernii care a trecut consumul de hrană a fost mic, dar umiditatea mare a favorizat apariţia mucegaiului în partea opusă cuibului. În primăvară am stimulat cu aproximativ 1 litru de sirop 1:1 cu adaos de tinctură din 16 plante şi Forsatom în 4-5 tranşe, ulterior furnizării a 1-5 pungi de miere cristalizată (350-500 grame). Am încercat să le ţin strânse în vederea valorificării maximale la culesul la salcâm - aproximativ o treime au intrat în frigurile roitului. Salcâmul tânăr a înflorit în sat. Încerc să maximizez culesul şi producţia de miere. Din păcate am certitudinea că rapiţa se va suprapune cu salcâmul. La ultima verificare în iarnă aveam o medie de 5.4 rame de albină şi nu eram mulţumit considerând stupii slabi şi pentru o iarnă normală poate şi erau, dar ca să fi putut maximiza culesul la salcâm aş fi avut nevoie de 4, 4.5 rame - în condiţii de staţionar, fără culesuri excepţionale. Am pierdut 2 mătci în iarnă, încă 2 în martie şi ulterior am sacrificat încă 2, dar la matematica asta se adaugă 1 mătcă de SL şi multe mătci de roire, nu ştiu încă câte - prigoriile sunt omniprezente. Diferenţierea dezvoltării a favorizat roirea şi încercarea mea de a ţine stupii blocaţi pentru a le da drumul la salcâm a eşuat parţial în roire. Discutăm în 2 săptămâni.
TDI

Mesajde duma » 15 Mai 2014, 11:55

TDI scrie:
TDI scrie:Concluziile măsurătorilor au fost unele deosebit de clare: 1. Cantitatea de miere neextrasă la ultimul cules (floarea soarelui), o medie de 10 kg a fost pierdută - existenţa acesteia forţând coloniile să întreţină o populaţie mult mai mare comparativ cu potenţialul melifer al zonei.
Absenţa polenului şi a stimulărilor între 1 şi 31 august (nu am făcut stimulări din cauza furtişagului). În condiţiile iernii care a trecut consumul de hrană a fost mic, dar umiditatea mare a favorizat apariţia mucegaiului în partea opusă cuibului. În primăvară am stimulat cu aproximativ 1 litru de sirop 1:1 cu adaos de tinctură din 16 plante şi Forsatom în 4-5 tranşe, ulterior furnizării a 1-5 pungi de miere cristalizată (350-500 grame). Am încercat să le ţin strânse în vederea valorificării maximale la culesul la salcâm - aproximativ o treime au intrat în frigurile roitului. Salcâmul tânăr a înflorit în sat. Încerc să maximizez culesul şi producţia de miere. Din păcate am certitudinea că rapiţa se va suprapune cu salcâmul. La ultima verificare în iarnă aveam o medie de 5.4 rame de albină şi nu eram mulţumit considerând stupii slabi şi pentru o iarnă normală poate şi erau, dar ca să fi putut maximiza culesul la salcâm aş fi avut nevoie de 4, 4.5 rame - în condiţii de staţionar, fără culesuri excepţionale. Am pierdut 2 mătci în iarnă, încă 2 în martie şi ulterior am sacrificat încă 2, dar la matematica asta se adaugă 1 mătcă de SL şi multe mătci de roire, nu ştiu încă câte - prigoriile sunt omniprezente. Diferenţierea dezvoltării a favorizat roirea şi încercarea mea de a ţine stupii blocaţi pentru a le da drumul la salcâm a eşuat parţial în roire. Discutăm în 2 săptămâni.

...Iti doresc un cules bun la salcam si ca planurile tate sa ia o nuanta pe care ti-o doresti .....Zona Vest ....cam prea capricioasa vremea pentru a gandii la borcane s-au butoaia de miere de salcam .......cei plecati si veniti in pastoral in zona pisacii mele nu am decat s-ai compatimesc pentru investitia facuta in transport , etc .... bafta si sa ne ti la curent cu ce ai facut in 2 saptamani !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde TDI » 15 Mai 2014, 13:39

Momentan extrag la rapiţă, mai puţină miere şi mai multe botci şi roiuri. Salcâm? Hmm. Se anunţă ploaie.
TDI

Mesajde TDI » 17 Mai 2014, 08:27

Doar 1 salcâm a înflorit, restul e verde - încă.
Fişiere ataşate
17052014693.jpg
TDI

Mesajde TDI » 24 Mai 2014, 15:47

Din 72 am rămas cu vreo 68 la rapiţă, la 3 au picat mătcile, pe unul l-a doborât furtişagul. De-aici, ce se vede în poză - foarte puţini nu au botci, majoritatea au avut şi le-au ros dar creşteau altele noi. Le-am mai adăugat câte un cat(5-10 Dadant). Cel mai înalt de pe rândul ăsta are matcă din 2013, nu are botci, echivalentul a 5-6 Dadant puiet căpăcit, 2-3 puiet necăpăcit şi în rest miere şi păstură.
Fişiere ataşate
24052014698.jpg
TDI

Mesajde paul » 24 Mai 2014, 17:41

Cules bun la salcam sa ai, pentru ca ... ai cu cine !!! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?