Asa ca in februarie 2012 am venit acasa, mi-am luat tone de carti despre cresterea arbustilor fructiferi, si mi-am infiintat o plantatie de un hectar jumate de zmeur. De la zero. Nu tu pamant, nu tu cunostinte, nu tu nimic. Noroc cu taica-miu, care e padurar si mai stia ceva despre asta, plus ca la mine in zona se preteaza soiurile aduse, si acum am o plantatie de 3 hectare jumate,din care 1 jumate ar cam trebui sa intre pe rod anul asta...
Un vecin al meu are albine, ma mai duceam cu el cand se uita in stupi si la un moment dat imi zice: Tu de ce nu tii albine la zmeura?
M-am gandit: Chiar, de ce nu tin albine? Si de a doua zi am luat tot ce am prins in mana despre albine: carti, filmulete pe youtube, forumuri. Am dat sfoara prin zona ca vreau sa imi iau albine, dar nu s-a lipit nimic. Pana acum 3 saptamani, cand am gasit un domn din Salaj care voia sa renunte la albine, si mi-am cumparat 12 (hai sa le zic) familii, cam pe 4-5-6 rame. De cand le-am luat, nu ma pot abtine sa merg de 2-3 ori pe saptamana la ele: sirop, protofil, lapte praf, alea alea, tot ce am citit pe forum si am mai vazut pe youtube la Daniel Calmus... De aici inainte, sper sa ma ajutati de cate ori va voi deranja cu cate o intrebare si la sfarsit de sezon sper sa decontez cu o zmeurata...
Cu respect, Calin.