Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde Florin Dobre » 31 Mar 2014, 20:05

Sa avem trantori virili intr-una din familiile de prasila. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 31 Mar 2014, 20:13

ignatov andrei scrie:Intrebare simpla (se vede si din satelit):
- vrem sa crestem matci;
- ce urmarim - acum, urgent - in cadrul stupinei?

Va salut.Tinind cont ca,o stupina este de la un stup in sus eu urmaresc acum,caldura si hrana si pregatirea pt. primul cules.Sanatate.
joohny

Mesajde CATALIN » 31 Mar 2014, 21:05

traian scrie:Macile de roire sint de un singur fel (matci de roire). Sper ca nu-i intrebare capcana,stil d-nu Gica.mosu?

Nea Traiane am completat incontinuarea intrebari ca sper sa nu gresesc cu formularea
voiam sa scot in evidenta REGINELE.
unele roiesc din mama lor ca asa le duce mintea
altele roiesc di lipsa spatiului insuficient oricat s-ar chinui sa nu plece si acei stup care roiesc asa au denumirea de roire fortat
asa m-am gandit ca roirea e de 2felui fortata si normala :roll:
de fapt asta voiam sa scot in evidenta ROIREA FORTATA
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CATALIN » 31 Mar 2014, 21:07

traian scrie:Catalin, vreau sa te provoc pe tine si pe toti colegi care ne baga in seama. Care sint culorile polenului in functie de floare?.Salcie,urzica tigancii,papadie,pomi,etc.Ar fi preferat ca cel care da raspuns sa se convinga vazind albina cu polen pe picioare in floarea respectiva.ex polenul de papadie are culoarea portocalie.

ARE DREPTATE Domnul Ignatov...se cam cunoaste..urzica mai inchis da tiganci ce e aia tiganci...n-are o alta denumire mai populara??
CATALIN

Mesajde CATALIN » 31 Mar 2014, 21:09

- vrem sa crestem matci;

poate gresesc insa eu urmaresc la momentul asta si ma pregatesc pt asta modul in care unele matci au inceput ponta cum au batut si ma mai uit si la ea asa ca frumusete pt sufl;etul meu
CATALIN

Mesajde traian » 31 Mar 2014, 22:00

CATALIN scrie:
traian scrie:Catalin, vreau sa te provoc pe tine si pe toti colegi care ne baga in seama. Care sint culorile polenului in functie de floare?.Salcie,urzica tigancii,papadie,pomi,etc.Ar fi preferat ca cel care da raspuns sa se convinga vazind albina cu polen pe picioare in floarea respectiva.ex polenul de papadie are culoarea portocalie.

ARE DREPTATE Domnul Ignatov...se cam cunoaste..urzica mai inchis da tiganci ce e aia tiganci...n-are o alta denumire mai populara??

Hai sa ne intelegem.Prin deductie logica- urzicuta tiganci are polen de culoare rosie.La tiganci,o data pe luna,la ele nu-i cazu,ca au tot timpul copii.In termen popular se mai spune mintra, pruna,stiu si in alte limbi!Nu ma provoca!Deci polen urzicuta= rosu. Stie cineva culoarea la polen de salcie sau corcodus?
traian

Mesajde proapis13 » 31 Mar 2014, 22:14

La adresa de mai jos sunt o serie de date despre Polen mai mult decat interesante
si pe care ar trebui sa le avem cu totii si incepatorii si avansatii ;)
speciile de plante si perioada de inflorire a acestora
planta si culoarea polenului acesteia

http://www.proapicultura.ro/centrul_sta ... olenul.htm
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2014, 22:22

traian scrie:
CATALIN scrie:

Hai sa ne intelegem.Prin deductie logica- urzicuta tiganci are polen de culoare rosie.La tiganci,o data pe luna,la ele nu-i cazu,ca au tot timpul copii.In termen popular se mai spune mintra, pruna,stiu si in alte limbi!Nu ma provoca!Deci polen urzicuta= rosu. Stie cineva culoarea la polen de salcie sau corcodus?

Lamium purpureum, denumită și sugel sau pizda țigăncii, aparține familiei labiate, familie din care fac parte și urzica, urzica moartă, etc.

Mai traiane, tu esti barbat sau...?!?
Denumirea este trecuta in Flora ilustrata a Romaniei, in Atlasul botanic si in DEX etc.
ROGVAIV, te satisface?!?
ignatov andrei

Mesajde traian » 31 Mar 2014, 23:07

Nu intimplator am facut aceasta provocare. s-a confirmat ca polenul de corcodus are culoarea maro,am vazut albina pe corcodus cu polen de aceasta culoare. in tabbelul prezentat scrie ca,corcodusul are culoarea-galben deschis.Cei ce fac achizitii de polen spun ca e maro.Multumesc d-lui Proapis pt tabelele complecte.Poate cine a facut constatarile din tabel,nu-s foarte precise. Cu ajutorul colegilor de forum, care sa urmareasca albina pe floare, sper sa stabilim acest lucru. PS In apararea producatorilor de polen care produc salcie si-s contrazisi de achizitori.
traian

Mesajde traian » 01 Apr 2014, 00:06

Te felicit CATALIN pt locul2 si 1000 actualizari si nu in ultimul rind ca m-ai bagat in seama!
traian

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2014, 00:19

Esti tare, traiane! Dar te rog sa-mi spui, ce culoare are polenul de MIRABULAN???
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2014, 00:25

- vrem sa crestem matci;

Florin Dobre scrie:Sa avem trantori virili intr-una din familiile de prasila. :?

Raspuns corect!
ignatov andrei

Mesajde traian » 01 Apr 2014, 00:39

Ne intelegem ca ciobanii din BALTAGUL Spuneti-mi culoarea nu cu cum i se zice! cred ca io-s ala Ungurean,Ignatov cel Moldovean miine-i marti si avem de lucru.Eu depasesc 100kg polen recoltat,voi? :D Glumesc.Noapte buna!
traian

Mesajde traian » 01 Apr 2014, 00:42

ignatov andrei scrie:Esti tare, traiane! Dar te rog sa-mi spui, ce culoare are polenul de MIRABULAN???

Esti glumet!
traian

Mesajde traian » 01 Apr 2014, 00:52

ignatov andrei scrie:
- vrem sa crestem matci;

Florin Dobre scrie:Sa avem trantori virili intr-una din familiile de prasila. :?

Raspuns corect!

Raspuns gresit!Andrei m-ai provocat!Tre trintori din fam de elita, sa nu fie neamuri pt consangvinizare si ca orice prost sti fute!
traian

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2014, 09:14

traian scrie:Raspuns gresit!Andrei m-ai provocat!Tre trintori din fam de elita, sa nu fie neamuri pt consangvinizare si ca orice prost sti fute!

Familie de prasila inseamna si cea care "da" trantorii, dar si cea care da materialul de crestere! Oricum, era vorba doar de trantori nu si ce "calitati" au!
"Te-ai provocat"!
MIROBOLAN, este denumirea corecta si inseamna CORCODUS!
De aceea apar diferite pareri privind culoarea polenului de corcodus, pentru ca exista mai multe varietati de corcodus (cu fructe rosii, cu fructe galbene...)!

Nu ti-ar strica sa "cobori nasucul din vant" si ai mai multa consistenta in raspunsuri!
Esti superficial!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR