Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Descapacitorul manual

Mesajde nae » 31 Oct 2013, 14:21

Sanatate si miere multa .
nae

Mesajde delorin I » 26 Feb 2014, 13:37

Interesanta lucrarea asta desi pare mai dificil de facut decat cea a italianului de mai sus!

http://www.youtube.com/watch?v=10cy08aZM5Q

Daca ar fi sa discutam despre niste cote de realizare, le are cineva? Ca lungime 3 lungimi de rama 1/1 ar fi ok sau ajung doar 2? Adica o pozitie pentru rama in stationare, o pozitie cu ea in cutit si inca una in celalalt capat cand baza cutitului ajunge la speteaza superioara?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 28 Feb 2014, 10:18

Inca o intrebare....Exista sanse de rupere a fagurilor prin aceasta metoda? Este cumva lama cutitului incalzita cu o rezistenta ceea ce presupune si un oarescare risc de modificare a proprietatiilor mierii si a descapacelii?

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde bio » 01 Mar 2014, 00:31

delorin I scrie:Interesanta lucrarea asta desi pare mai dificil de facut decat cea a italianului de mai sus!

http://www.youtube.com/watch?v=10cy08aZM5Q

Daca ar fi sa discutam despre niste cote de realizare, le are cineva? Ca lungime 3 lungimi de rama 1/1 ar fi ok sau ajung doar 2? Adica o pozitie pentru rama in stationare, o pozitie cu ea in cutit si inca una in celalalt capat cand baza cutitului ajunge la speteaza superioara?

Delorin, din ce am vazut in diverse prezentari ar trebuii neaparat 3 Lungimi de rama .
bio

Mesajde jenica67 » 01 Mar 2014, 21:26

De ce ar trebui 3 lungimi de rama si nu ar trebui 3 latimi ?? De fapt este nevoie de 2 latimi de rama + lungime cutit + o lungime de siguranta (care dupa mine poate fi 40-60 mm).
jenica67

Mesajde delorin I » 01 Mar 2014, 22:23

Corecta observatia! Si ca sa incalzim cutitul, detaliu care mi-a scapat pana de curand, ce teava ar fi mai buna de lipit ? Nu prea imi vine sa cred ca acel abur ar putea incalzi lama si in acelasi timp parca nu as vrea sa alterez calitatea mierii! Oricum am o oala minune care abia asteapta sa devina sursa de abur:) !

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 01 Apr 2014, 23:54

http://pchelovodstvokursk.ru/products/7197456

Aici si alte modele de cutite in V!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jenica67 » 02 Apr 2014, 13:54

delorin I, in primul rand mierea, nu vine in contact cu teava, numai cea din capaceala cazuta. Si daca cutitul este destul de lat, nu ajunge nici pana la teava. Eu am unul in plan si o sa il fac cu teava de inox daca gasesc, daca nu, voi folosi teava de Cu, care transmite bine caldura si peste o sa-i pun un profil cornier, sau U, obtinut din tabla subtire de inox, sau se poate cositori direct teava. Pentru cateva milisecunde ca vine in contact o parte din ceara, cu teava cositorita, nu are nimic. Daca sti in copilarie, toti am avut tacamuri cositorite si atunci nu a murit nimeni nici satul, dar nici flamand.
jenica67

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2014, 10:42

la targul din Bucuresti din acest w/e cei de la Nektar King aveau expus ceva de genu' la un pret destul de accesibil 1.200 Lei, fabricat de LYSON

includea cadru + rama cutit + sursa de abur (un bidon de plastic cu rezistena la 220)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Vio » 01 Ian 2015, 22:28

delorin I scrie:http://pchelovodstvokursk.ru/products/7197456

Aici si alte modele de cutite in V!

Bună seara, La mulţi ani,

Ce apare aici în oferta ruşilor mi se pare destul de OK,....variante pe curent 12-20V, aburi, careva care ştie un pic de rusă ne poate ajuta(MP)? Se poate comanda oare? Sau este doar pe plan naţional? Fără să sune a reclamă, dar preţul pare destul de mic comparativ cu ce e pe la noi...
Sau transportul + taxe extracomunitare ridică mult preţul final?
Fişiere ataşate
cutit descapacire.jpg
Vio

Mesajde lucky5strike » 04 Ian 2015, 22:44

E o casuta in dreapta sus pe acel site, unde poti da in engleza, daca te pricepi. Le poti scrie direct si afla ce te intereseaza.

Eu din ce am prins fac "delivery to Russia"... dar nu vad motiv sa nu expedieze oriunde in Europa... Le afli curierul apoi se simplifica treaba.

Totusi, cel mai bun ar fi Echo, el se pricepe la din astea.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 07 Ian 2015, 22:12

Sau.....
;)
peterneamt

Mesajde MIHAI BALS » 29 Oct 2015, 21:23

o rezolvai cu suflanta,next step!
impreuna cu voi,rezolvam si treaba asta!

primul lucru care ma intereseaza e- ne folosesc cutitele de descapacit INCALZITE?
MIHAI BALS

Mesajde amadeusmbi » 29 Oct 2015, 22:01

Nu altereaza calitatea mierii? La ce temperatura lucreaza?
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde MIHAI BALS » 29 Oct 2015, 22:09

amadeusmbi scrie:Nu altereaza calitatea mierii? La ce temperatura lucreaza?

tati,nu am nevoie de ciocanarii!
pe mine chiar ma intereseaza treaba asta si trebuie s-o rezolv,altfel nu am somn!
(nu mai stau eu ca prostu sa fac focu-n soba ca sa scot mierea,plus timp de 10 ori mai putin)

cati stupi ai?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 29 Oct 2015, 22:41

bai stuparilor,e mai captivant la...controverse,ai?
telenovistilor!
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE