Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ala nou

Mesajde Ala nou » 03 Apr 2014, 20:37

Și una mai concludentă:
Fişiere ataşate
2014-04-03 18.23.54.jpg
Ala nou

Mesajde mausica » 03 Apr 2014, 20:45

Eu zic ca sunt celule de trantor ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde petru71 » 03 Apr 2014, 20:54

Ala nou scrie:Așa arată stupul.

Om bun, apicultor cu albinele mele inca nu-s, da' ceva tamplarie stiu...
Nu-i prea dreapta linia aia ?
Adica, zic si eu, nu au fost acolo 2 elemente imbinate nefericit ?
Cum vad eu in poza ta, crapatura aia e prea dreapta si nu are nici o legatura cu fibra lemnului....
Daca gresesc, sa ma corecteze cei care stiu mai multe...
petru71

Mesajde cristian bh » 03 Apr 2014, 21:17

petru71 scrie:

Cum vad eu in poza ta, crapatura aia e prea dreapta si nu are nici o legatura cu fibra lemnului....

Petrule,la muzica esti beton,poate si la tamplarie, dar de data asta ai tras in paralel cu poarta :lol:
Se vede cu ochiul liber atat linia de imbinare si cea cu crapatura.
Uita-te mai atent................. :o
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde petru71 » 03 Apr 2014, 21:36

cristian bh scrie:
petru71 scrie:

Petrule,la muzica esti beton,poate si la tamplarie, dar de data asta ai tras in paralel cu poarta :lol:
Se vede cu ochiul liber atat linia de imbinare si cea cu crapatura.
Uita-te mai atent................. :o

Te salut domnule.
Crapatura de care pomenesti e in lungul fibrelor unei singure bucati de material ? Sau este o imbinare nefericita, in unghi, intre doua bucati de panou, debitate, imbinate si lipite defectuos, asa cum pricep eu din poza ? Ca din raspunsul tau, cu tot respectul, n-am inteles de ce a crapat acel panou lateral... Asta atat pentru edificarea mea cat si a celui cu problema, ca tot muncesc la lazi de vreo 3 luni...
Si inca mai am... :lol:
petru71

Mesajde alexx » 03 Apr 2014, 21:47

Ala nou scrie:Și una mai concludentă:

Trantori sau asta ultima doar potirase nevinovate nu sunt botci sigur
alexx

Mesajde nae » 03 Apr 2014, 21:47

petru71 scrie:Adica, zic si eu, nu au fost acolo 2 elemente imbinate nefericit ?
Cum vad eu in poza ta, crapatura aia e prea dreapta si nu are nici o legatura cu fibra lemnului...

Corect , nu-i crapatura e ''dezlipitura '' .
Din motive cunoscute doar de Dorel i-a lipsit un''triunghi '' din laterala si a facut ce a gandit el mai bine , a lipit triunghiul ,probabil ''drept'' , fara nut/feder - alta frezare- dibluri .
Umezeala a facut ''vizibil'' DEFECTUL pe care trebuia sa-l vada , cumparatorul, la achizitionare .
Eu am cumparat stupul vopsit si n-am vazut lemnul sufocat = il tine vopseaua , se poate orice .
nae

Mesajde petru71 » 03 Apr 2014, 21:54

Multumesc domnule Nae, asta am vazut si eu si asta am si spus in primul post.
N-am inteles unde am gresit in a aprecia improvizatia celui care a confectionat stupul...ca prea e dreapta crapatura, prea in unghi cele doua bucati si prea cu urme de soricel la debitare.
Offf, trebuie sa ma obisnuiesc cu apicultorii forumisti...
Oricum, toti imi sunteti dragi.
petru71

Mesajde Ala nou » 03 Apr 2014, 21:59

M-am speriat degeaba cu botcile. :D Mă gândeam că s-a lenevit matca și i-au dat gagicile preaviz. :)

E bine dacă îi bag niște chit de lemn?
Ala nou

Mesajde nae » 03 Apr 2014, 22:02

Ala nou scrie:E bine dacă îi bag niște chit de lemn?

Eu folosesc silicon .
nae

Mesajde cristian bh » 03 Apr 2014, 23:01

petru71 scrie:Crapatura de care pomenesti e in lungul fibrelor unei singure bucati de material ? Sau este o imbinare nefericita, in unghi, intre doua bucati de panou, debitate, imbinate si lipite defectuos, asa cum pricep eu din poza ? Ca din raspunsul tau, cu tot respectul, n-am inteles de ce a crapat acel panou lateral...

nae scrie:Corect , nu-i crapatura e ''dezlipitura '' .

Eu am cumparat stupul vopsit si n-am vazut lemnul sufocat = il tine vopseaua , se poate orice .

Argumentam,fara pretentia de a avea neaparat dreptate:
1.stupul vopsit doar pe dinafara,=cine nu deschide ochii,.........deschide punga. :o
si
2.daca acea crapatura ar fi de imbinare taietura ar fi la 90grade or se vede ca s-a rasucit urmand fibra.
La busteanul de brad care este de diametru mare si are aproape de baza crengi groase,in jurul acestora fibra formeaza cercuri ovale si in acest loc scandura crapa exact cum se vede si in foto,
Dar pt lamurirea noastra, il rog pe domnul asta nou sa se uite maine atent si daca crapatura e la 90 gr si nu e oblica ,sau daca fibra nu e pe toata lungimea crapaturii si atunci s-ar observa capetele retezate , voi aveti dreptate,,,,,,,,,,,,,daca nu , bunul dzeu. :D
Petrule,ai ochi de soim :roll: ,,,,,ca far de ei io nu vad taietura de soricel. :lol: :lol:
cristian bh

Mesajde petru71 » 04 Apr 2014, 00:23

Tizule, (al doilea prenume al meu este Cristian), pozele de pe forum ne mai induc in eroare.
Eu zic ca asta nou s-a ales cu un original Dorel - fabricant de stupi.
Am incercat, cu ajutorul vostru, sa-l ajut.
Sper ca pe viitor sa-i foloseasca ce-am surubarit noi azi pe-aici.
In VRS, la un moment dat, s-a trezit LU' sa ma boteze Pitar.
Recunosc, chiar mi-a placut.
Asa ca, de atunci incepand, pe acest forum, asa ma cheama.
Cu drag,
Pitar
petru71

Mesajde cristian bh » 04 Apr 2014, 00:58

Asa-i intradevar pe forumul asta,ne mai ascutim simturile si cateodata si limba(or dejitili???) :D
Patesc si eu adeseori ca ala din reclama cu vopseaua nemteasca(fabricata unde?n-am bagat de seama)
Ma apuca rasul uneori dupa ce inchid si ma pun in pat de-mi zice nevasta :cred ca te-ai dilit ca razi mereu de unul singur.
Da cum nevoie sa nu razi????
Salut Pitar(a-ul cu caciula?....nu??)
Mihaiu LU Peitar l-o chemat pe strabunicul meu , :D
cristian bh

Mesajde petru71 » 04 Apr 2014, 01:16

Am uitat sa-l intreb pe LU'.
Eu zic, fara echivoc, ca-i fara caciula (a-ul). Eu asa l-am acceptat, ce-i drept, la modul tacit...
Vezi tu, e foarte important si sanatos sa radem.
E bine pentru noi toti, pacat ca, peste zi, uitam sa o facem. Pentru noi sau pentru ceilalti.
Salutari si de la mine !
petru71

Mesajde petru71 » 04 Apr 2014, 01:18

petru71 scrie:Am uitat sa-l intreb pe LU'.
Eu zic, fara echivoc, ca-i fara caciula (a-ul). Eu asa l-am acceptat, ce-i drept, la modul tacit...
Vezi tu, e foarte important si sanatos sa radem.
E bine pentru noi toti, pacat ca, peste zi, uitam sa o facem. Pentru noi sau pentru ceilalti.
Salutari si de la mine !

LE Ala nou, te rog sa-mi ierti repetatele interventii off topic in ograda ta, promit sa nu se mai repete.
petru71

Mesajde Ala nou » 04 Apr 2014, 08:41

Bre, mai aveați puțin și mă puneați să îi fac analize spectrale la pârdalnica de crăpătură! :lol: Cât despre offtopic, nu mă supăr deloc cât timp e cu veselie!

Bun, deci am reținut că se poate rezolva și cu silicon - e mai rapidă și mai ieftină metoda, cu mulțumiri pt domnul Nae.

Ce nu am înțeles eu - cum adică stupi vopsiți doar pe exterior?! Pe interior nu am văzut vopsiți și nici nu cred că ar fi benefic pt albine.

Pitar :) , stupii au fost luați de la un cunoscut la prețuri preferențiale(adică 2 moca, 3x150 lei, fără cat), deci mofturi prea mari nu am făcut când i-am cumpărat, ar fi fost de cacao să iau stupii și să îi verific noduleț cu noduleț. știi cum e treaba aia cu ”calul de dar”. Asta este, bine că se poate repara, iar data viitoare știu de la cine nu cumpăr. Plus că nu prea știam mare chestie ce să verific, tâmplărie știu cât să îmi fac niște rafturi pe balcon sau mic mobilier simplu din pal iar mare apicultor, să știu problemele stupilor, e clar că nu sunt. :lol: Gâsca ideală - dar încet, încet, remediem și situația asta! :)
Ala nou

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?