7Rame scrie:La imperecheri
da..,de asta ducea lipsa csaa..de trantorii astia
7Rame scrie:La imperecheri
Albinel scrie:7Rame scrie:La imperecheri
ignatov andrei scrie:Albinel scrie:7Rame scrie:La imperecheri
Poate au nevoie altii, poti sa stii ce va fi peste 35-40 de zile?!?
csaa scrie:De unde sunteti?
Albinel scrie:csaa scrie:O sa las puietul, dar de unde imi dau seama ca trantorii sunt mai buni decat ceilalti?
la ce sa-ti foloseasca trantorii din puietul ce abia asteapta sa eclozioneze sau cei din ouale si larvele ce vor veni..??
n-ar fi decat o intarziere de reparatie a situatiei anormale existente..
prin descapacirea lor corecta ,(indreptarea fagurelui) prin racirea puietului larvar mic si repartizarea lor famiililor bune ..ii vom avea mintenas reparati si pontati cu oua de lucratoare..
Albinel scrie:corect ce spui 7rame..dupa descapacire si indreptarea fagurilor ,eu le-as tine ramele respective o perioada afara ,sa fiu sigur ca oule si larvele sunt racite..dupa care le-as distribui unor familii bune..
familia orfanizata si unita cu alta ..
...corect ce spui 7rame..dupa descapacire si indreptarea fagurilor ,eu le-as tine ramele respective o perioada afara ,sa fiu sigur ca oule si larvele sunt racite..dupa care le-as distribui unor familii bune..
familia orfanizata si unita cu alta ..
"eu le-as tine ramele respective o perioada afara ,sa fiu sigur ca oule si larvele sunt racite."
asta ai citi-o ?? se pare ca nu..
Albinel scrie:ai procedat vreodata asa si te-ai convins ca ai gresit ???
dca da ..poate ne si zici ce s-a intamplat ..
daca nu ..,nu-ti da cu presupul..
sau ..poate ne zici cum procedezi si imi demonstrezi ca-i mai mine decat zic eu..
Albinel scrie:prin descapacirea lor corecta ,(indreptarea fagurelui) prin racirea puietului larvar mic si repartizarea lor famiililor bune ..ii vom avea mintenas reparati si pontati cu oua de lucratoare..
ghitacusman scrie:oul ramane viabil si-n frigider (nu mai retin cate zile )
...asta in cazul ca frigideru-i mai vechi ...,dar daca-i de ultima genereatie ,reglat pe maxim ...
Albinel scrie:este de ajuns sa indrepti fagurele si a doua zi sa-l dai unei familii BUNE ce duce lipsa de spatiu de ouat ..rezultatul va fi cel spus de mine si nu de revistele lui.. nae..![]()
uneori ar fi bine sa ne contrazicem doar pentru lucruri verificate ...
nae scrie:Albinel scrie:este de ajuns sa indrepti fagurele si a doua zi sa-l dai unei familii BUNE ce duce lipsa de spatiu de ouat ..rezultatul va fi cel spus de mine si nu de revistele lui.. nae..![]()
uneori ar fi bine sa ne contrazicem doar pentru lucruri verificate ...
Nu faceti asa !
''Il dai'' atunci pe loc/imediat ; nu peste o ora/o zi .
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori