Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde _razvan_ » 02 Noi 2011, 22:05

buna seara!
:arrow: nu sa luat in calcul si "profitul" sufletesc pe care il genereaza aceasta frumoasa indeletnicire....
yo cred ca....daca exista o sursa de venit(salar,pensie,alta activitate...) + sursa din apiucultura= nu se simte nici criza...nici...nimic
_razvan_

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 22:13

Hai ca am inceput sa ma lamuresc,
dar era bine ca de la inceput sa spunuti ce ziceau batranii ca mare dreptate au.
-Sa fie putrezi de bogati = sincer nu cred asta
-Sa fie saraci = nici asta nu o cred
Adevarul e undeva pe la mijloc :D
popik50

Mesajde alexandrucucu » 02 Noi 2011, 22:32

D-le Popik chiar nu intelegi ce scriu toti aici. Stii dece nu intelegi ? Dvs nu aveti cunostinte despre apicultura si de aceia tot insistati sa garanteze cineva ca ai sa te inbogatesti. Parerea mea sa pui burta pe carte sa inveti apoi sa experimentezi si dupa 3 ani sa pui iar aceiasi intrebare . La final asculta un sfat cauta sa jignesti mai putin si vei cistiga mai mult decit crezi.
alexandrucucu

Mesajde Adi Hodis » 02 Noi 2011, 22:36

popik50 scrie:Multa invidie si nervozitate pe aici. Stati linistiti ma oameni buni ca nu va fura nimeni meseria.
Am sa incerc si eu marea cu degetul si pe viitor voi vedea ce va mai fi
Numai bine va doresc si daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele ii rog sincer sa ma ierte

Invidie ? :shock: ... e cazul ? :? ... pai atunci trebuie sa intoarcem foaia ... punem noi intrebarile.

Nervozitate ? ... nici vorba ... sintem cat se poate de linishtiti, mai ales in privinta furtului de meserie ... dimpotriva, chiar am ajutat ( noi toti ) destui incepatori dar ei vorbeau altfel si au inteles ... au pus mana si mintea la contributie.

Poti si dumneata, numai sa vrei ... ma.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde smady » 02 Noi 2011, 22:40

Buna seara
Se poate trai din orice domeniu . Intrebari de genul asteaia nu are sens atata timp cat nu se spun si standardele la care vrei sa traiesti . Daca faci apicultura si vrei sa traiesti doar din asta fara a mai investi si in colaterale esti mancat nu scoti nimic in plus decat salariul lui Boc . Agricultura zootehnie ... si apicultura nu se pot face decat daca reusesti sa inchizi CERCUL , credetima stiu ce zic . Nu ai cum sa ai pretentii sa faci bani daca nu te extinzi . Nu se pot face bani fara investitii . Cati apicultori profesionisti au investit in terenuri agricole , paduri , livezi fie ele si sub orice forma de inchiriere ?
smady

Mesajde Ioan Guist » 02 Noi 2011, 22:44

popik50 scrie:Vreau sa intreb pe cei care au ceva experienta in domeniu , daca se poate trai decent doar din apicultura? Cam de cate familii de albine ar fi nevoie pentru un profit sa zicem de 200 milioane(vechi) / an . Si aici ma refer la un an obisnuit in apicultura. Deci sa ramai undeva cu 15 mil / luna . Astept raspunsuri mai ales de la cei cu experienta dar si pareri de la incepatori :D ... Si cred ca sunt pe aici si din cei care traiesc doar din apicultura ...astept si parerea lor. Multumesc

Pentru 1500 ron net pe luna, an de an ,este nevoie de 5-6 ani de invstitii si strans cureua.Dupa aceasta perioada se poate ajunge la 200 de famili si cunostinte necesare stapanirii acestora.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 22:47

Ioan Guist scrie:
popik50 scrie:Vreau sa intreb pe cei care au ceva experienta in domeniu , daca se poate trai decent doar din apicultura? Cam de cate familii de albine ar fi nevoie pentru un profit sa zicem de 200 milioane(vechi) / an . Si aici ma refer la un an obisnuit in apicultura. Deci sa ramai undeva cu 15 mil / luna . Astept raspunsuri mai ales de la cei cu experienta dar si pareri de la incepatori :D ... Si cred ca sunt pe aici si din cei care traiesc doar din apicultura ...astept si parerea lor. Multumesc

Pentru 1500 ron net pe luna, an de an ,este nevoie de 5-6 ani de invstitii si strans cureua.Dupa aceasta perioada se poate ajunge la 200 de famili si cunostinte necesare stapanirii acestora.

Multumesc de raspuns. Simplu si la subiect .Toata stima , sunteti un adevarat domn. Va apreciez
popik50

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 22:49

Adi Hodis scrie:
popik50 scrie:Multa invidie si nervozitate pe aici. Stati linistiti ma oameni buni ca nu va fura nimeni meseria.
Am sa incerc si eu marea cu degetul si pe viitor voi vedea ce va mai fi
Numai bine va doresc si daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele ii rog sincer sa ma ierte

Invidie ? :shock: ... e cazul ? :? ... pai atunci trebuie sa intoarcem foaia ... punem noi intrebarile.

Nervozitate ? ... nici vorba ... sintem cat se poate de linishtiti, mai ales in privinta furtului de meserie ... dimpotriva, chiar am ajutat ( noi toti ) destui incepatori dar ei vorbeau altfel si au inteles ... au pus mana si mintea la contributie.

Poti si dumneata, numai sa vrei ... ma.

Deja te crezi super experimentat asa ca nu doresc lamuriri.
popik50

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 22:58

alexandrucucu scrie:D-le Popik chiar nu intelegi ce scriu toti aici. Stii dece nu intelegi ? Dvs nu aveti cunostinte despre apicultura si de aceia tot insistati sa garanteze cineva ca ai sa te inbogatesti. Parerea mea sa pui burta pe carte sa inveti apoi sa experimentezi si dupa 3 ani sa pui iar aceiasi intrebare . La final asculta un sfat cauta sa jignesti mai putin si vei cistiga mai mult decit crezi.

Domnule ca sa cunosti totul despre albine e imposibil si mereu e de invatat, iar legat de inbogatire nu cred ca asta e problema mea.
popik50

Mesajde smady » 02 Noi 2011, 23:00

sa intelegem ca de la 200 familii ( nu roi nuclei ) se scot ca si profit doar 1500 lei /luna . Domnilor mai rectificati la calcule ca da cu virgula .
smady

Mesajde Ioan Guist » 02 Noi 2011, 23:07

smady scrie:sa intelegem ca de la 200 familii ( nu roi nuclei ) se scot ca si profit doar 1500 lei /luna . Domnilor mai rectificati la calcule ca da cu virgula .

In discutie este vorba de profit si nu de venit brut.
In discutie este vorba de un apicultor aflat in anul 5 sau 6.Deci la inceput cu cunostintele.Si la inceput cu cei 200 ce au fost roi cu un an inainte si din astia are de facut matci si din astia se mai si moare si din astia mai face greseli si din astia ...
In discutie este vorba despre un venit ...an de an.
Ca un alt apicultor poate mai , foarte probabil.
dar s epoate ca in acesti 5 ani sa "fi murit" 100 de apicultori
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 02 Noi 2011, 23:08

popik50 scrie:Deja te crezi super experimentat asa ca nu doresc lamuriri.

Uite care-i treaba domnule Popik50
Atit timp cit dumneata folosesti expresii de genu " ma ", "stupari de ocazie ", " vreau " si alte ineptii ... nu te astepta decat la raspuns pe masura.
Ne-am tras de sireturi pe undeva si eu nu stiu ? :?

Cand vei revizui atitudinea postarilor, o sa revizuiesc si eu. :!:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adrian Galofteanu » 02 Noi 2011, 23:14

smady scrie:sa intelegem ca de la 200 familii ( nu roi nuclei ) se scot ca si profit doar 1500 lei /luna . Domnilor mai rectificati la calcule ca da cu virgula .

Ti se pare putin ca dupa ce ai dat jos totul, ramai pe an cu ~4500 euroi la teşcherea?

Daca ai luat in calcul la cheltuieli si amortizarile asta inseamna ca in 3 ani(~13.000 euroi) iti poti lua o masina buna, noua!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde Dragos2006 » 02 Noi 2011, 23:21

La ora actuala apicultura a devenit un El Dorado romanesc unde foarte multi tineri entuziasti sunt orbiti de fondurile europene alocate si de eventualele sume de bani obtinute din vanzarea produselor apicole.
Multi tineri au pus osul la munca si au aplicat pe o anumita masura fara a avea in proprietate familiile declarate . Acum dupa ce au incasat prima transa alearga ca disperatii sa-si procure familii. Aici intervin eu , la primavara cu 30000 lei cumpar 100 de familii care dupa 20 zile sunt sparte in trei rezultand 300 de roi care vor fi vanduti cu 300 lei bucata la tinerii intreprinzatori . Eu investesc 30000 lei in material biologic si 10000 lei in hrana si ceva inventar , vand si obtin 90000 lei cu un profit de 50000 intr-o luna de zile . In acest timp tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni acum are 100 de roi in proprietate si buzunarele goale !

Cine a castigat mai mult ??? tanarul entuziast sau apicultorul ruginit in meserie ?
De ce un tanar entuziast NU poate sa faca ce fac eu ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde redoo » 02 Noi 2011, 23:39

Dragos2006 scrie:La ora actuala apicultura a devenit un El Dorado romanesc unde foarte multi tineri entuziasti sunt orbiti de fondurile europene alocate si de eventualele sume de bani obtinute din vanzarea produselor apicole.
Multi tineri au pus osul la munca si au aplicat pe o anumita masura fara a avea in proprietate familiile declarate . Acum dupa ce au incasat prima transa alearga ca disperatii sa-si procure familii. Aici intervin eu , la primavara cu 30000 lei cumpar 100 de familii care dupa 20 zile sunt sparte in trei rezultand 300 de roi care vor fi vanduti cu 300 lei bucata la tinerii intreprinzatori . Eu investesc 30000 lei in material biologic si 10000 lei in hrana si ceva inventar , vand si obtin 90000 lei cu un profit de 50000 intr-o luna de zile . In acest timp tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni acum are 100 de roi in proprietate si buzunarele goale !

Cine a castigat mai mult ??? tanarul entuziast sau apicultorul ruginit in meserie ?
De ce un tanar entuziast NU poate sa faca ce fac eu ?

mai bine de atat nu se putea spune....si este adevarat.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde smady » 02 Noi 2011, 23:44

dl Guis cu maxim respect dar daca un apicultor in anu 6 de experienta nu stie ce are de facut e mai prost decat ala de chiar are nevoie de ajutor social . Ai NET care dupa mine e mai bun decat orice carte ( citeste carti cat mai multe si dupa ) citita . Dar tot nu poti afirma ca 200 familii produc 1500 lei/luna . Ai 6 ani de lucrat cu familii de albine . Eu in primavara fac 5 ani de cand am albine ( sa nu zic apicultura ) . Cu tot cu matcile mele vedeta tot am reusit o productie mult mai mare ( la familii , nu la roi ) decat se spune 10 kg/fam . Asta cu 10 kg/fam nu stiu dar chiar ne credeti prosti pe toti astia cu mai putini ani decat voi in apicultura . Nu e admisibil asa ceva .
smady

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE