de Mihaita » 13 Apr 2014, 19:51
Salut tuturor.
Revin si eu intarziat, dupa mai multe ezitari si suparari.
Fiind in vizita la stupi acum o luna, am vazut ca stupul cu numarul 5 pe el cu care ma mandream eu foarte mult, cel care avea matca cumparata de la Doamna Moraru nu mai avea matca aia marcata pe care o stiam eu. Era alta mica si pricajita, sigur nefecundata. Matca dintai, cumparata ouase aproape 2 rame de voie si pe urma a disparut. Ieri, cand a fost tata la ei, 2-3 rame erau pline de la cap la cap cu oua de trantori. A luat ramele cu mancare si le-a bagat in alti stupi care aveau nevoie de mancare in plus si pe cele cu oua in ele le-a lasat in stup. Deci, inca unul s-a dus. S-au tinut belelele de mine anul asta ca puricii de caine.
Acum, sa nu graiesc cu pacat, da ma gandesc ca matca sa nu fi fost furata de cineva, ca mai sunt stupari in zona, unul exact vecin cu mine. Sper sa ma fi inselat cu asta, dar in situatii dinastea te gandesti la orice. Voi ce credeti? S-ar fi putut sa o schimbe ele, dar eu cred ca era destul de tanara. Era cumparata in iulie 2012. Sau a fost luata de cineva. Nu ma condamnati ca zic asta cu luatul, e doar un gand de-al meu.