Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: paul

Mesajde irina » 15 Apr 2014, 13:39

Greu cu logica asta.....mai ales cand e "specifica femeilor". :!: Si eu care credeam ca logica-i una singura :lol: Uite ca am mai invatat ceva!Chiar daca n-are legatura cu apicultura.Poate asa nu mai primesti reprosuri ca vorbesti cu mine.
irina

Mesajde paul » 15 Apr 2014, 13:57

irina scrie:Greu cu logica asta.....mai ales cand e "specifica femeilor". :!: Si eu care credeam ca logica-i una singura :lol: Uite ca am mai invatat ceva!Chiar daca n-are legatura cu apicultura.Poate asa nu mai primesti reprosuri ca vorbesti cu mine.

Irinuco, hai sa n-o mai dam de gard ! Cred ca ai observat ca femeile functioneaza dupa o anumita "logica" iar barbatii dupa ... alta ! :P Exceptiile nu fac decat sa intareasca regula !
LE ... stii cum e treaba cu reprosurile ? Daca vin de la o persoana superioara tie d.p.v. intelectual, cazi pe ganduri ... Daca vin din partea unui caz patologic de prostie, infumurare si ingamfare, nu poti decat sa zambesti ... amar ! :(
LE 2 ... de dragul unei conversatii cu tine, mi se rupe de reprosurile unui "baiat de baiat"! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 15 Apr 2014, 16:20

Paul,la ce vremi am avut noi "Razasi" stupi arata destul de ghini :shock: .....Pb e papa =am bagat n turti ,n pungi cu miere ,amu sirop la 2 zile s-au trei pe rami in pungi3-500 gr....oooof....Asa vremii am avut si'n1997 si la salcam nu aveam albini la salcam 2,,,stimulareaa fost 0=vremea :mrgreen: ....o sa fie si mai....rau daca luna mai e la fel-SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 16 Apr 2014, 08:49

Nea Gica, am avut vreme mai buna in februarie decat in aprilie ! ;) La mine abia infloresc ciresii !
Familiile se prezinta, zic eu, foarte bine pentru data aceasta din calendar, iar comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut pot zice ca ... EXCEPTIONAL !!! Problema cu papa ... pana acum am transformat in sirop invertit pe care l-am si administrat proportional celor 21 de unitati biologice (familii+roiuri), 100 kg. de zahar (aproximativ 180 l. de sirop) . Si se pare ca trebuie sa mai cumpar vreo 50 kg de zahar daca vremea nu da semne de indreptare nici saptamana viitoare. Oricum, e foarte bine asa. Daca se indreapta vremea, am cu ce ataca culesul la mar si la rapita!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde pngflorin » 16 Apr 2014, 09:08

La mine rapita e inflorita > 50 %, iar pomii sunt pe sf mai ales ca vremea rea de 5 grade si ploile puternice de zilele astea e cam scuturat.
Eu am gasit zahar in Carrfour cu 2,99 lei kg , la tine in zona cum e pretul ??
pngflorin

Mesajde CORNEL V. » 16 Apr 2014, 09:13

La 100 kg de zahar...180 l de sirop...concentratia este mai mica decat 1/1,sau ai zis sa ajunga la toata lumea :mrgreen:
Trebuia sa-ti iasa 160 l sirop 1/1

ps.semneaza Cornel...carcotasul :lol:
CORNEL V.

Mesajde paul » 16 Apr 2014, 09:21

CORNEL V. scrie:La 100 kg de zahar...180 l de sirop...concentratia este mai mica decat 1/1,sau ai zis sa ajunga la toata lumea :mrgreen:
Trebuia sa-ti iasa 160 l sirop 1/1

ps.semneaza Cornel...carcotasul :lol:

Carcotasule :lol: ... la 1kg. de zahar am pus 1 L de apa. Am gresit la calcul ... 1kg. nu este egal cu 1L.! Tranformarile in matematica nu au fost niciodata punctul meu forte ! :lol:
Sa traiesti !
paul

Mesajde paul » 16 Apr 2014, 09:30

pngflorin scrie:Eu am gasit zahar in Carrfour cu 2,99 lei kg , la tine in zona cum e pretul ??

Tot de acolo am luat si eu si la acelasi pret ! Lemarc ! As fi putut lua cu acelasi pret, adus acasa, de la vecinii de pe ... Maidan , dar am zis sa sustin economia romaneasca ! :lol:
LE ... cam naspa cu ploile astea ! Eu inca mai sper sa se faca timp frumos ! La mine abia au inflorit ciresii timpurii, prunii stau in block starturi, merii si perii abia au scos la vedere mugurii florali. Rapita are 30-40 cm si abia se disting viitorii muguri florali iar salcamul are aceeasi atitudine pe care o avea si-n ianuarie ! :lol:
Te salut Florine !
paul

Mesajde irinel1988 » 16 Apr 2014, 10:43

e bine la tine, la mine a trecut floarea de prun si acum ploua incontinu.
irinel1988

Mesajde pngflorin » 16 Apr 2014, 10:46

paul scrie:
pngflorin scrie:Eu am gasit zahar in Carrfour cu 2,99 lei kg , la tine in zona cum e pretul ??

Tot de acolo am luat si eu si la acelasi pret ! Lemarc ! As fi putut lua cu acelasi pret, adus acasa, de la vecinii de pe ... Maidan , dar am zis sa sustin economia romaneasca ! :lol:
LE ... cam naspa cu ploile astea ! Eu inca mai sper sa se faca timp frumos ! La mine abia au inflorit ciresii timpurii, prunii stau in block starturi, merii si perii abia au scos la vedere mugurii florali. Rapita are 30-40 cm si abia se disting viitorii muguri florali iar salcamul are aceeasi atitudine pe care o avea si-n ianuarie ! :lol:
Te salut Florine !

La ce pret aduc moldovenii , zaharul ???Adica 1 tona la ce pret o cumpar??
pngflorin

Mesajde paul » 16 Apr 2014, 11:01

pngflorin scrie:

La ce pret aduc moldovenii , zaharul ???Adica 1 tona la ce pret o cumpar??

Cei care aduc zahar de la poporul frate, nu aduc cantitati asa mari pentru ca nu le da voie la vama ! Ar trebui sa vorbesc cu ei si sa se asocieze mai multi sa poata aduce o asemenea cantitate ! Ma interesez si-ti spun !
paul

Mesajde gica.mosu » 16 Apr 2014, 23:24

Paulee si cuuum ramani cu economiea ....din piata....adicalea : munca -cheltuieli-profit :?: :idea: :mrgreen: P.S-Vai de viata "apicultorilor" ..acest an ;)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 17 Apr 2014, 08:36

gica.mosu scrie:Paulee si cuuum ramani cu economiea ....din piata....adicalea : munca -cheltuieli-profit :?: :idea: :mrgreen: P.S-Vai de viata "apicultorilor" ..acest an ;)

Mosulee ... eu zic ca stam bine cu economia de piata ... adicatelea : munca la albine= relaxare maxima pentru mine, deci, nu se pune; cheltuieli=100kg. de zahar echivalent a 15 kg. de miere, deci ABSOLUT NESEMNIFICATIV. Chiar daca mai cumpar inca 100 si-mi fac familiile beton, tot ... nu se pune ; profit= daca dupa ploile astea da Domnul caldura, pur si simplu o sa ploua cu nectar. Si din pomii fructiferi si din rapita. Nu spun inca nimic de salcam pentru ca in zona mea inca nu da semne de dezmortire. Daca nu va da Domnul caldura, in cel mai prost caz ... fac roi. Si-i ... TOT BINE !!! Eu unul n-am cuvinte sa MULTUMESC DOMNULUI !!!
Daca ar fi fost seceta, cum ar fi fost ??? :idea:
paul

Mesajde achio5 » 17 Apr 2014, 09:05

paule,salcimul a scos capul,are 0,5 cm :D
achio5

Mesajde paul » 17 Apr 2014, 09:20

achio5 scrie:paule,salcimul a scos capul,are 0,5 cm :D

Unde ??? :shock:
LE ... am un salcam ferit de curenti, cu acces la lumina suficienta , in fata geamului . In fiecare dimineata cand imi beau cafeaua la geam, il analizez. Cred ca, inca, n-am nevoie de ochelari ! Daca ar fi scos capul sigur as fi observat !
Ultima oară modificat de paul pe 17 Apr 2014, 09:25, modificat 1 dată în total.
paul

Mesajde achio5 » 17 Apr 2014, 09:23

pe la bancuta
achio5

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?