Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: solicit sfaturi sa pot salva cativa stupi

Mesajde valy » 22 Apr 2014, 16:53

din cauza ca am crezut ca totul e prea simplu sa nu pot face si eu ,m-am ales cu cei mai rau un stup cu albine isterice (ce-i drept din cauza mea),nestiinta costa ,pacat ca sufera albinele.cu asta inchei activitatea mea pe forum.multumesc tuturor ce mi-au dat sfaturi si le multumesc si celor ce se cred zei in apicultura dar dau sfaturi doar telefonic.......................................SFARSIT. pot face apicultura si fara forum.succes tuturor si caturi pline.
valy

Mesajde proapis13 » 22 Apr 2014, 17:02

valy scrie:din cauza ca am crezut ca totul e prea simplu sa nu pot face si eu ,m-am ales cu cei mai rau un stup cu albine isterice (ce-i drept din cauza mea),nestiinta costa ,pacat ca sufera albinele.cu asta inchei activitatea mea pe forum.multumesc tuturor ce mi-au dat sfaturi si le multumesc si celor ce se cred zei in apicultura dar dau sfaturi doar telefonic.......................................SFARSIT. pot face apicultura si fara forum.succes tuturor si caturi pline.

Daca numai din atat renunti la forum si la sfaturile colegilor ce o sa te faci atunci cind
o sa ai nosema sau puiet varos la albine,asta ca sa nu enumar celalalte boli ???
Nu uita ce ai scris la prima postare,mai gindeste-te :!: ....si in ultima,am subliniat cu rosu....mare dreptate ai,sper sa citeasca mai multi colegi ca tine...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Arhivistu » 22 Apr 2014, 17:13

De ce pleci de pe forum pana la urma? stai aici,citeste,intreaba si invata ;)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde un OM » 22 Apr 2014, 18:29

Eh...nu suporta, intepaturile.
un OM

Mesajde valy » 22 Apr 2014, 18:49

un OM scrie:Eh...nu suporta, intepaturile.

ma doare faptul ca m-am grabit si am gresit ,si mai mult nu stiu ce sa fac sa repar cat de cat situatia,intepaturile dor dar trec .
valy

Mesajde valy » 22 Apr 2014, 18:51

am orfanizat o mana de albine ,l-eam mutat si le-am dat o rama cu puiet de toate varstele.totul ok,dupa o saptamana am un nou stup fara matca 5 rame din care 3 cu puiet.am luat puietul si la=am pus in nucleul orfan,iar culegatoarea s-a reorientat spre alte cutii .ieri dimineata cald frumos nu am putut sa mai ies din casa atac direct la fata si par.am rabdat pana la ora 15 ,cand mi-am pus costumul si m-am dus si am adus o matca.am renuntat la ideia orfanizarii instant.le-am dat matca in colivie si au facut ghem aproape instat.le-am lasat aproape 3-4 ore dupa care am eliberat matca si au disparut intre rame .sa lasat liniste,insa azi dimineata cand m-am apropiat de cei 4 stupi ai mei m-au atacat de la doi metri,m-au luat in primire nici nu m-am putut apropia,mi se incarcase masca de albine de nu mai vedeam soarele.am dat fum la greu si am plecat.ce pot face sa le scot din starea asta de agresivitate?agresivitate in forma continua.

MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU CRITICI SI SFATURI .
valy

Mesajde un OM » 22 Apr 2014, 19:09

Nu stiu zona de unde esti. Nu cumva este lipsa de cules? In cazul asta sirop la greu, familiile isi revin, se intaresc.
un OM

Mesajde Jean Valjean » 22 Apr 2014, 19:50

Ai rapita prin apropiere?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde valy » 22 Apr 2014, 19:58

am rapita vreo 20 de ha
.braila
valy

Mesajde TDI » 22 Apr 2014, 20:03

Încearcă să le dai 200-500 ml sirop 1:1 zilnic, "dar" uneori la rapiţă albinele devin foarte agresive.
TDI

Mesajde valy » 22 Apr 2014, 20:14

as vrea ca mi sunt dragi dar lucrez si nu mi permit sa fac naveta la ele decat la sfarsit saptamana.multumesc le voi da vineri ,sambata si dumunica
valy

Mesajde MIHAI BALS » 22 Apr 2014, 22:34

hai sa-ti dau cel mai bun sfat:
-lasa-te de apicultura,nu mai chinuii nici albinele si nici pe tine!
pai vrei sfaturi dar nu mai vrei,timp nu ai dar te bagi sa ai grija si de stupii altora,de fapt nu prea stii ce vrei!
primul pas:
-linisteste-te!
MIHAI BALS

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR