Am promis ca revin cu ceva pozecu tipul hranitor tip podisor....P.S-ar fi bini daca unul din celi 2 compartimente ar avea asa cum vedeti(sita) la cel al lui Florinelul=pt turte s-au mere
Se vede an poza ...rama-ncap=pusa la timp a salva peste 50% din stupii prietenului meu....
Fişiere ataşate
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Eu mi-am facut singur ceva de genul asta, doar ca in locul plasticului am folosit folie (ca oricum este deja pusa peste podisor). Le-am facut proba si merg perfect. Maine ma duc pe la stupi, fac fotografii si le urc maine seara.
Stupii sunt ai unui comparator....Si m-am gandit ca nu-I rau sa vii arat....CSAA,are fund AV si pun si folie sub podisor...iar unde e montat hranitorul vine taiata folia 2-5 cm....
Iata si un Capac +podisor tip GICA MOSU...ff usor si practic=am fund fix atat la stupi cat si la cutiile pt roiuri....
Fişiere ataşate
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Ai mei sunt un pic mai dichisiti. Am "profitat" de prietenia unui tamplar care mi-a facut stupii, dar la podisoare m-am gandit ca le pot face si eu. Si chiar au iesit bine. Nea Gica ale mele sunt un pic altfel, folia vine peste podisor si o folosesc pentru a izola compartimentul de hranire a albinelor. Un pic de rabdare si va arat maine.
In partea cu plasa pot pune turtele deasupra ghemului de ienare (plasa e rara si pot lua turta). In hranitor intra cam 0,7 litri de sirop fara probleme. M-am gandit ca asta ar fi cantitatea ideala pentru hranirile de stimulare. Cu furtisagul....!? Pun siropul seara.
Fiindca se mai pune siroape la albine-stim-completare,aici gasiti cativa modele de pus in practica....In poza aveti stupul de 16r-orizontal(vezi si foto de pe fila 3) la lucru,aici am 2 roi/6r+1roi/4rame....Pt iernare il pt folosi in n variante
Fişiere ataşate