Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cuib blocat ...

Mesajde paul » 26 Apr 2014, 23:13

Astazi am transvazat trei familii in alti stupi ! Si surpriza a fost ... maxima ! Daca in urma cu vreo doua saptamani aveam rame tabla cu puiet (aproape din leat in leat) acum aveam puiet maximum pe o treime din rama !!! :o Restul era coronita si pastura in jurul puietului, puiet care era cam o palma ! Si treaba asta era pe 7-8 rame din 10 ! :o Nu-mi place treaba asta !!! Basca ca la vreo 4 mai puternici au bagat pastura si in cat ! ;)
Colectoare de polen, n-am ! Tre' sa dau comanda ! Numai ca, iar depasesc bugetul alocat si ... intru in sedinta ! :evil:
La voi e tot asa ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: cuib blocat ...

Mesajde Arhivistu » 26 Apr 2014, 23:24

La mine e blocat cu..aer,nici cum nu e bine,daca nu are miere si pastura,de ce nu are...daca are prea multa iar is probleme,hai cu stupii in zona la mine si intr-o saptamana se deblocheaza tot :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde paul » 26 Apr 2014, 23:34

Arhivistule, mai putin ieri, cand de la pranz pana seara o plouat torential, in rest am avut numai vreme splendida incepand cu Duminica Pastilor. Inainte de Sf. Pasti a plouat vreo 10 zile aproape incontinuu. Bineinteles ca in perioada ploioasa am bagat sirop la greu, in medie 8-10 L la familii si cam 5-6 L la roi ! Drept dovada stupii sunt plini cu albina !
Eu nu inteleg, la tine ploua incontinuu sau e seceta, de nu ai polen ??? :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Arhivistu » 26 Apr 2014, 23:46

Nu a plouat exagerat,polen mai aduc dar nectar 0..este o perioada cam fara cules si cum a fost puiet destul de mult se pare ca au consumat la greu,azi m-am uitat la ei,majoritatea erau fara pic de miere,am intervenit cu 500 ml de sirop in punga in seara asta.
Pana la salcam cred ca o sa fie cam nasol,papadiile au trecut,livezi nu sunt prin zona :?
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde paul » 26 Apr 2014, 23:51

Acuma sincer ... 500 ml. de sirop nu le ajunge nici pe o masea ! :( Da-le macar un 4-5 L de familie ! Hai ca ... zaharu-i ieftineala , 2,8 lei/kg la Carrefour si-l faci sirop 1/1 !!!
paul

Mesajde Arhivistu » 27 Apr 2014, 00:07

Ai dreptate,le-am dat cate 500 ml in fiecare sambata de o luna incoace,mna..mai era cate un om pom inflorit cate o papadie ma gandeam ca le ajunge,se pare ca nu :oops:
Arhivistu

Mesajde liviutzbogos » 27 Apr 2014, 18:07

paul scrie:Acuma sincer ... 500 ml. de sirop nu le ajunge nici pe o masea ! :( Da-le macar un 4-5 L de familie ! Hai ca ... zaharu-i ieftineala , 2,8 lei/kg la Carrefour si-l faci sirop 1/1 !!!

Haha...numai eu am luat cu 4 lei...deh, sa fie margaritar, sa fie coronita :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Trantorul@ » 27 Apr 2014, 18:31

paul scrie:Acuma sincer ... 500 ml. de sirop nu le ajunge nici pe o masea ! :( Da-le macar un 4-5 L de familie ! Hai ca ... zaharu-i ieftineala , 2,8 lei/kg la Carrefour si-l faci sirop 1/1 !!!

Ce usor e de vorbit of ,of, of , ia si fa niste calcule doar la 100 de colonii asa cu mocangeala aia de zahar( bagi o tona in primavara ca stimulare si poate mai bagi 2 in toamna ca deh in cules asa ti-o fost nocul si nu l-ai prins anul ala daca ai stat cu ei in gradina si ai doar unul principal salcamul) , io am luat in iarna cu 3.8 ( coronita da pun fara numar sa indulceasca in ceai de ex. , ala no name pui dublu sa simti ca indulceste nu mai ii ce o fost)mai era ceva cu 3,6 nu cu 2.8 ( am luat doar 50 kg pentru a da protofilul in amestec cu el) si la mine e foamete mare de toate,in ultimele 3 saptamaini stupii au mers doar in jos majoritatea au consumat rame de larve si oua (nu m-o tinut sa stau cu cisterna dupa ei) si daca ma tinea nu era pastura de ajuns ... ieri doar super stupii au "plutit" da sub linia de plutire ( 8 -9 rame de puiet acu 3 saptamiini si ieri aveau max 6 - 7 din care multe oua si larve tinere).
Va veni salcamul si vor fii cuiburile albe in loc sa fie capacite si la eclozare mama ei de treaba .... asta in caz nu va ploua ....

P>S> Tre sa-mi cumpar cisterna si centrala!!!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde paul » 27 Apr 2014, 19:32

Trantorasule, te salut !
Imi pare rau sa aud ca ai oaresce probleme, nu de alta da' esti un tip fain ! :)
Acuma, sa stam stramb si sa judecam ... drept ! Cine are 100 de familii si peste, are, sau ar trebui sa aiba ceva experienta. Daca prezumtia aceasta e adevarata, ar trebui sa stie ca sunt ani in care s-ar putea sa bage zahar intreg sezonul (cum am patit eu sezonul trecut). In concluzie ... "fiecare trebuie sa se intinda atata cat il tine plapuma"!!! :oops:
In alta ordine de idei ... 1000 kg zahar X 2,79 lei ( atata-i pretul la raft)=1000 L sirop la pretul de sub 2 lei kg ( fa tu calculele ca pe mine ma enerveaza). In concluzie 1 kg. de sirop se invarte in jurul a 2 lei !!! MOCANGEALA PURA !!! :? Adica,1500 kg de sirop la pretul de 250 kg de miere de rapita la achizitor. Adica, mierea pe care o scoti intr-un sezon slab de la 20 de stupi ! Dar, mai raman ceilalti 80 pe care i-ai "betonat"cu siropul aferent ! Daca vinzi mierea cu borcanul, iti trebuie o cantitate si mai mica !
Am solutie si la varianta cu ... centrala ! Iei un butoi de 200 de l, ii faci un artificiu la fund (il dublezi sau ii faci un fel de vatra cu nisip), dai si tu cate-un rachiu la cativa amarati si-i pui sa culeaga primavara toate crengile care rezulta din taierile pomilor de prin livezi, asta ca sa ai cocs pentru furnal ! :oops:
LE ... nu-i minciuna, chiar am cumparat 100 kg. de zahar de la firma respectiva la pretul de mai sus !
LE 2 ... daca chiar nu dispui de bani fa o rata la CAR !!! :oops:
paul

Mesajde paul » 27 Apr 2014, 20:35

Si apropos de ... mocangeala ! Cine-si face iarna car si vara sanie, cumpara ACUM la pretul asta, pentru la toamna !!! 8-)
paul

Mesajde Arhivistu » 27 Apr 2014, 21:18

Stai ca nu mai era oferta la carrefour cand am fost eu...da oricum ii ieftin zaharul in aceste momente :D
Arhivistu

Mesajde paul » 27 Apr 2014, 21:19

Arhivistu scrie:Stai ca nu mai era oferta la carrefour cand am fost eu...da oricum ii ieftin zaharul in aceste momente :D

Eu am luat saptamana trecuta, inainte de Pasti !
paul

Mesajde Trantorul@ » 28 Apr 2014, 00:58

Hai ca aia cu plapuma ma fac ca nu vad ... nici nu se pune problema de asa ceva , eu perfer sa iernez pe miere si pastura am mai scris asta, asa ca ...( pot sa-ti spun ca am bagat bani fara numar in una alta ... adica legat de albine , in ele nu am bagat nici un cent , adica nu am cumparat deloc) da nu stii ce-ti "rezerva" ora care vine ... daramite ziua sau anul ...
Eu ziceam asa ca fapt divers , ca de prinzi 2- 3 ani din astia esti ... , de aia zic ca ma fac ca nu vad ce ai scris de plapuma ... am cumparat zahar si cand era 5 lei cel mai ieftin ... si in Germania era 2.6 lei Margaritar la punga de hartie nu de plastic.
Pe hartie asa de frumos ies calculele , am facut si eu ... numa ca in realitate treaba sta cu totul altfel si sunt foarte multi factori in ecuatia 'mieri marfa".
Pana sa tragi linie si anul asta mai e ceva , vo 3 luni si sper sa nu-ti dea cu - , ce sa-ti zic ceara multa si tie si la toti.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE