Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Lucrari primavara in stupina

Mesajde lismanmihai » 30 Apr 2014, 22:32

Buna ziua , am nevoie si eu de un mic sfat .Sunt un apicultor incepator si am un stup (orizontal , 20 rame) cu 2 urdinisuri .13 rame sunt populate de oua , larve , puiet capacit .A inceput culesul la rapita si nu imi sunt suficiente 7 rame pentru cules .Care sunt sfaturile dvs ?
lismanmihai

Re: Lucrari primavara in stupina

Mesajde Adrian Galofteanu » 01 Mai 2014, 06:49

De crezi ca nu sunt suficiente 7 rame pentru cules? O rama 1/1 poate primi si 3 kg de miere. 3x7=21 kg. Estimezi o productie mai mare?

Este adevarat ca familia este una puternica pentru 1 mai. Trebuie pusa la treaba altfel la salcam in loc sa culeaga o vei culege tu de prin copaci.

Este o regula simpla. Daca familia trece de 7 rame de puiet(pline 75-80%) deja trebuie sa te gandesti la o roire artificiala. Ce trebuie sa faci? Daca citesti topicurile din zona inmultirii familiior de albine, sigur te vei lamuri singur.

Bafta!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Re: Lucrari primavara in stupina

Mesajde lismanmihai » 02 Mai 2014, 23:20

Multumesc frumos pentru raspunsu :)
lismanmihai

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE