Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calendarul apicol - de la rapita la salcam

Mesajde cristi arad » 01 Mai 2014, 22:35

Va salut si reiau discutii legate de timp si lucrarile aferente in acest timp in stupina; s-a incheiat si culesul la rapita, trebuie sa stoarcem mierea intrucat cristalizeaza repede si exista riscul de a bloca faguri; daca este putina, 3-4 rame (ME sau MER) nu este cazul sa stoarcem intrucat o vom lasa pentru rezerva de iarna ; dar aici in zona de vest a cam dat bine rapita si o vom stoarce; intrucat stupii intra intr-un oarecare regres dupa stors nu trebuie sa ne facem griji, pt ca nu vor intra in roit, dar trebuie sa le dam spatiu suficient si daca se opreste total culesul sa restrangem la jumatate urdinisurile, lasand aerisire prin sita sau dupa caz fund.
Asadar vom pregati stupii pentru culesul urmator de salcam.
cristi arad

Re: calendarul apicol - de la rapita la salcam

Mesajde andy1995 » 03 Mai 2014, 08:34

Salut,

Eu am stors, putin cat a fost :)) am lasat rezerva.Azi voi restrange urdinisul.
andy1995

Mesajde igo1 » 03 Mai 2014, 21:33

spunetim,i va rog colectarea ppolenului influienteaza cantitaea de nectar adusa? am rapita la 1km si albinele abia au construit un cat de rame de jumatate. acum il umplu, cam slabut.
igo1

Mesajde cristi arad » 04 Mai 2014, 20:00

igo1 scrie:spunetim,i va rog colectarea ppolenului influienteaza cantitaea de nectar adusa? am rapita la 1km si albinele abia au construit un cat de rame de jumatate. acum il umplu, cam slabut.

colectarea polenului influenteaza (scade) ponta matcii in primul rand, binenteles ca si intrarea culegatoarelor de nectar va fi aglomerata si stanjenita; dat fiind faptul ca rapita este o cultura nectarifera se recomanda ca polenul sa se recolteze de la salcie, amorfa, etc; nu poti fi cu toate si cu stupii tari si cu polen cules si cu nectar in caturi
cristi arad

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR