Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

fan club MEM (multietajat mixt)

Mesajde cristi arad » 01 Mai 2014, 22:44

:D Si daca sunt tot felul de fani ai diverselor tipuri de stupi eu va zic ca folosesc de ceva vreme cu succes deplin MEM (multietajatul mixt), adica 2 corpuri ME si 2 corpuri MER ; asadar sunt scoase din calcul dezavantajele atat a ME cat si a MER; va invit la pareri si discurii ;)
cristi arad

Re: fan club MEM (multietajat mixt)

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Mai 2014, 22:48

nu mai ai rama unica !!!
acelasi volum il ai cu 2 corpuri ME ca si 3 corpuri MER !!!
in cuiburi nu scobarlesti toata ziua , asa ca nu pot sa zic ca ar fi un avantaj !!!
poate ca nu il vad eu !!!
sincer , si eu am cochetat cu aceasta idee , dar am preferat rama unica !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde un OM » 01 Mai 2014, 22:53

Nu este o inventie noua. Cuibul il fomeaza cele doua magazii de 3/4, iar mierea va fi recoltata din cele doua magazii de 1/2. Are avantajul cuibului de ME si avantajul capacirii unei rame mici.
un OM

Mesajde mihaistupar » 01 Mai 2014, 23:03

Nu e rea ideea.nu ratezi niciun cules.garantat.îl intinzi ca pe acordeon.cum vrei.să nu mai zic și că se pliază la fix la carpatină. Iernarea cu un cat jos+corp full de miere bate tot.BRAVO.și eu am în plan așa ceva de câțiva ani,da na...mai am ...
mihaistupar

Mesajde cristi arad » 02 Mai 2014, 17:34

am incercat multi stupi si multe rame inclusiv rama deutsch normal (rama germana - sper sa fi scris bine), dar stupul MEM - cu 2 - 3 corpuri ME si 2 corpuri MER mi se pare cel mai adaptabil stup la conditiile de cules si iernat de la noi. Desigur ai 2 tipuri de rame in stupina; dar asta nu cred ca-i o problema.
cristi arad

Mesajde mausica » 03 Mai 2014, 20:19

Cred ca e f ok la cules, insa pt unul care vrea sa mai si vanda roiuri....hmm nu cred ca poti tine pasul cu dadantul.eu as vedea sistemul asta(sau mer sau me) f bun pe stupi de productie...parerea mea
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR