Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupina de incepator - Provita de Sus, Prahova

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 18:31

Buna ziua, bine ne-am gasit!

Sunt in curs sa imi fac o mini stupina, incep cu 2 stupi, sa vad cum trec iarna.

Am stupii, i-am vopsit, mai trebuie facuti suportii, iar saptamana viitoare merg cu un cunoscator din comuna sa luam 2 familii (el sta prea aproape de mine, asa ca nu pot lua de la el)

Ca peste tot, si aici toooot ploua, dar merii sunt, in sfarsit, in plina inflorire. Am emotii, sper sa ma descurc cu ajutorul lui; am citit destul de mult pe aici, sunt si la cursul organizat de ICA, dar evident ca nu stiu nimic, inca ;)

Revin cu noutati, cand aduc albinele

Zi placuta tuturor :)

irina

LE: desi preferam stupi orizontali, la magazinul apicol am gasit numai verticali, cu cat 3/4.
irina2014

Re: Stupina de incepator - Provita de Sus, Prahova

Mesajde CORNEL V. » 02 Mai 2014, 19:46

Bun venit pe forum :)
CORNEL V.

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 20:07

CORNEL V. scrie:Bun venit pe forum :)

multumesc, bine v-am gasit! :)

deja am inceput sa intru in confuzie, stiam eu de ce voiam orizontali... :(
dar, citim, citim, poate mai ajungem si la curs ;)
irina2014

Mesajde un OM » 02 Mai 2014, 20:30

Bine a-ti venit.
Orice tip de stup a-ti alege, are avantaje si dezavantaje.
In primul rand puneti in balanta cat timp aveti pentru albine.
Sanatate.
un OM

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 20:36

un OM scrie:Bine a-ti venit.
Orice tip de stup a-ti alege, are avantaje si dezavantaje.
In primul rand puneti in balanta cat timp aveti pentru albine.
Sanatate.

merci! asa e. Pt mine, incepatoare, mi se parea mai simplu sa am orizontali, cel putin anul asta, dar daca doar asta am gasit...

Plus ca nu au scandura de zbor ?! ma asteptam sa vina cumva la pachet... cine stie ce constat ca mai lipseste :)
irina2014

Mesajde paul » 02 Mai 2014, 22:22

Inflatie de "Irine"pe forumul asta ! ;) Care mai de care, mai ..."apicultorita" ! ;)
Irinuco ( sper ca nu te deranjeaza ca ma adresez asa), scuza-mi indiscretia, dar ce anume (sau cine) te-a convins sa te apuci de apicultura ??? :shock: Daca singurul motiv este ca-ti place mierea si vrei produse naturale pentru familia ta, iti reamintesc ca ... nu toti carora le place laptele isi cumpara ... vaca !!! :idea:
In alta ordine de idei ... de ce nu-ti place stupul vertical ??? Sper sa-mi dai un raspuns documentat (daca vrei), nu unul de genul ca e "stupul incepatorului"! Mie unul, orizontalul mi se pare naspa rau , puiet amestecat cu miere, mierea se extrage cocktail ...
Scuza-ma, ca te abordez asa ..."in forta" dar eu am o slabiciune pentru "Irinuci"din tinerete !
LE ... mai este o Irina pe forumul asta si-i o tipa ... SUPER OK ( daca o fi ... "tipa") :) !
LE 2 ... bine ai venit si sper sa ... ne mai scrii !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde State » 02 Mai 2014, 22:47

paul scrie:Inflatie de "Irine"pe forumul asta ! ;) Care mai de care, mai ..."apicultorita" ! ;)

Ce-ti mai place si tie... :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 22:49

Buna, Paul, merci de primire :)!

Pai, cred ca principalul motiv de autoconvingere ;) este faptul ca am o casa (oarecum) de vacanta, in Provita - am teren mult, si m-am gandit sa il "valorific" cumva, sa fac ceva in livada din spate. In al doilea rand, imi plac activitatile legate de animale, in aer liber, am avut timp sa fac cursul, am timp vara asta sa ma ocup full time de stupi, am timp si chef sa stau mai mult aici decat in bucuresti. Cam asta am avut in cap cand m am inscris la curs si apoi, cand m-am mobilizat sa incep.

Nu stiu cat de documentata e preferinta mea, oricum e tardiv, deja am verticalii, dar: imi va fi greu sa manevrez catul (macar daca era de 1/2), nu stiu daca, la recolta pe care o voi avea eu, se justifica tipul asta de stup, am emotii la iernare - cam asta am retinut eu la curs, si de aia inclinam spre orizontal, cel putin in primul an.

La chestia cu amestecul puiet si miere nu ma gandisem ;)

Poti linistit sa imi spui irinuca :)
irina2014

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Mai 2014, 22:53

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 22:54

ves.lucian.zabrani scrie:bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!

Multumesc frumos, la fel si tie, numai bine tuturor!

Nu ma asteptam sa am atatea raspunsuri din prima zi, ce bine! :)
irina2014

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Mai 2014, 22:56

vei mai avea cu siguranta !!!
poze ne pui ???
imi aduc aminte cu mare placere primul raspuns ce l-am primit pe forum !!!
eram pe forumul vechi !!!
a trecut o vreme de atunci !!!

Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 23:00

ves.lucian.zabrani scrie:vei mai avea cu siguranta !!!
poze ne pui ???

Banuiesc ca e vorba de poze cu stupii? 8-) Pun dupa ce ii instalez
irina2014

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Mai 2014, 23:01

poti sa ne pui si poze cu flori , pomi etc cum mai fac si eu !!!
dar cele mai importante sunt cele cu stupii !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 02 Mai 2014, 23:04

Hotarat lucru ... Irinucele stiu sa raspunda !!! :lol:
Irinuco ( habar n-am cum o sa ma adresez daca veti fi amandoua logate in acelasi timp ... :P ), nu te-ai lamurit pana acum ca , in general, cursurile astea sunt predate de niste neica nimeni care au avut oaresce pile de au fost numiti lectori si ... HABAR N-AU DE CEEA CE PREDAU ??? Daca inca nu te-ai lamurit, o vei face curand !!! :x
La iernare, e la fel ca in orizontali ! Numai ca, in loc sa te invarti in jurul sicriului, te invarti, in jurul unui spatiu mai mic ... Spune-le lectorilor tai ca ... NU-I NICI O DIFERENTA !!!
Apropos de manevrat caturi , e musai sa-ti iei un ajutor de ... stuparita ! :idea: Irina cealalta are ... !!! ;)
Oricum, eu iti doresc SUCCES MAXIM !!!
LE ... daca intampini probleme, intreaba pe acest forum ! Sigur vei fi ajutata !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina2014 » 02 Mai 2014, 23:10

Sa stii ca eu sunt multumita de curs, ce am zis eu cu iernarea e asa, ceva ce mi-a ramas in minte dupa o discutie libera "la scoala", intrebase cineva ceva, si s-a raspuns (alt)ceva :)). Cei care tin cursurile nu sunt musai profesori (cei care predau cap. de boli sunt, de ex, la Veterinara), lucreaza acolo, la Institutul de cercetare, si majoritatea sunt in business, fac pastoral, deci ei oricum nu merg pe orizontali .

Iti multumesc de urari, de abia astept prima lingura cu miere :)
irina2014

Mesajde State » 02 Mai 2014, 23:45

paul scrie:nu te-ai lamurit pana acum ca , in general, cursurile astea sunt predate de niste neica nimeni care au avut oaresce pile de au fost numiti lectori si ... HABAR N-AU DE CEEA CE PREDAU ??? Daca inca nu te-ai lamurit, o vei face curand !!! :x

Paulica...nu generaliza. Asa ziceam si eu , la fel ca tine. Pana am facut acel curs. Am fost surprins sa constat ca: profesorul chiar este profesor! Si e aici printre noi sa stii. ;) In afara faptului ca preda, are si o galagie de stupi, prepara si niste tratamente pe care si tu le folosesti(cu succes) si e un om de nota 20!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?