Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: spart cuib

Mesajde jenica67 » 09 Mai 2014, 21:19

Pana nu o sa ai suficienta albina, nici nu o sa urce in magazie. Ai rabdare, ca atunci cand dezvoltarea familiei o sa permita, se va urca singura in magazie. Daca ai fund AV, era bine sa pui o folie peste cuib si sa indoi numai o fanta transversala, pentru a urca albina cand are nevoie cu scopul de a nu raci cuibul. Merge o folie cu fanta de cca 2-3 cm si daca nu ai fund AV.
jenica67

Mesajde PAGANEL » 10 Mai 2014, 00:21

mitrica scrie:am pus miere in cat chiar doua rame.

E clar. Au rau de inaltime.Lasale omule, ca or sa urce. Poate nu ai nici cuibu plin si te grabesti.Daca ai cuibu plin cu rame cu puiet si miere, or sa urce. Paote ai albina putina si tu tragi de ia sa o intinzi. Imi dau si eu cu parerea.
Scuze maestre.Nu am observat postul dumneavoastra. Da eu zic ca treaba cu folia, nu mai are rost. 12-14 grade noaptea. Zic si eu.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde cosming » 10 Mai 2014, 22:21

Mitrica, la tine pare putin incalcita treaba. Din ce spui ai un cat cu FA probabil completat cu 10 rame si corpul de jos abia acum e pe 10 rame cu acel FA pe care ti l-a construit albina. Din start nu ai cele 11 intervale pline de albina deci nu era momentul pt cat. Acum pe langa albina full in corpul de jos ai nevoie si de minim 5 rame cu puiet plus cules bun ca sa pui catul si ai in vedere si ce-ti recomanda Jenica67. Ca sa nu fi dezamagit din start de sistemul vertical informeaza-te cat mai mult sa nu faci greseli
cosming

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR