Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina de incepator - Provita de Sus, Prahova

Mesajde irina2014 » 08 Mai 2014, 09:45

paul scrie:
irina2014 scrie:
Nu ma supar deloc, nu am de ce, imi place sa ne intalnim "la mine", vin si eu pe la voi, in vizita!

Saru'-mana !!!
Multumim frumos !!!
Oricand doriti sunteti binevenite "la mine"!!! Va astept cu ... mare drag ! :idea:
LE ... o sa fie putin mai greu s-o vizitam pe Irinuca argeseanca, ca ea are domiciliul (pe acest forum)... incognito ! 8-)

'Neata!
Corect, si eu i-am cautat pagina, dar nu am gasit...

Azi-maine trebuie sa imi vina albinele - sper!!! Ce a tinut de mine, am facut, acum astept un semn de la vanzator: am vorbit ieri cu el, le are la rapita, probabil mai sta , ca de abia am avut si noi 2 zile fara ploaie.
irina2014

Mesajde paul » 08 Mai 2014, 10:24

irina2014 scrie:
Azi-maine trebuie sa imi vina albinele - sper!!! Ce a tinut de mine, am facut, acum astept un semn de la vanzator: am vorbit ieri cu el, le are la rapita, probabil mai sta , ca de abia am avut si noi 2 zile fara ploaie.

Irinuco, permite-mi un sfat ... cand le cumperi sa ai alaturi o persoana care stie ce-i cu albina, sa nu-ti vanda ala iada la pret de capra ! Albine de cumparat se gasesc ! Bani sa fie !!!
LE ... o astfel de imbrobodeala era sa ia o colega de-a mea ! Aseara, i-am stricat "afacerea"vanzatorului ! L-am dus la stupii mei si i-am aratat cum trebuie sa fie stup puternic la ora asta . Dupa ce i-am aratat stup pe 10 rame cu 2 caturi 1/2 full de albina, si-a schimbat notiunea de ..."stup puternic". Cand i l-am aratat si pe cel pe 12 rame cuib cu 2 caturi 3/4 tot de 12 rame ... a mutit !!! Asa ca ... nu te grabi !
LE 2 ... in acceptiunea vanzatorului , familia puternica era cam pe 8-9 rame cu albina si maxim 5-6 puiet si nici alea "blana"! Si voia 500 lei ! Si in mare mila lui lasa la 450 ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 08 Mai 2014, 12:21

irina2014
Corect, si eu i-am cautat pagina, dar nu am gasit...
paul
o sa fie putin mai greu s-o vizitam pe Irinuca argeseanca, ca ea are domiciliul (pe acest forum)... incognito ! 8-)

Putin mai greu, da' nu imposibil :P
Si eu va astept cu ... mare drag ..... la domiciliul ....stabil :lol:
irina

Mesajde paul » 08 Mai 2014, 12:36

irina scrie:Si eu va astept cu ... mare drag ..... la domiciliul ....stabil :lol:

Irinuco (AG), cu maxima parere de rau da' n-am avut niciodata veleitati de ... mama Omida ! 8-) In bobi si ghioc nu stiu sa dau, in cafea nu stiu sa citesc (stiu doar s-o beau), cartile de Tarot sunt o vesnica necunoscuta .............. :( :(
LE ... da' voi faceti cu schimbul ??? :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 08 Mai 2014, 12:43

Lasa Paul, ca te astept eu in gara :lol:
Facem cu schimbul.....ca sa te menajam!
irina

Mesajde irina2014 » 08 Mai 2014, 13:02

Irinuco, permite-mi un sfat ... cand le cumperi sa ai alaturi o persoana care stie ce-i cu albina, sa nu-ti vanda ala iada la pret de capra ! Albine de cumparat se gasesc ! Bani sa fie !!!
LE ... o astfel de imbrobodeala era sa ia o colega de-a mea ! Aseara, i-am stricat "afacerea"vanzatorului ! L-am dus la stupii mei si i-am aratat cum trebuie sa fie stup puternic la ora asta . Dupa ce i-am aratat stup pe 10 rame cu 2 caturi 1/2 full de albina, si-a schimbat notiunea de ..."stup puternic". Cand i l-am aratat si pe cel pe 12 rame cuib cu 2 caturi 3/4 tot de 12 rame ... a mutit !!! Asa ca ... nu te grabi !
LE 2 ... in acceptiunea vanzatorului , familia puternica era cam pe 8-9 rame cu albina si maxim 5-6 puiet si nici alea "blana"! Si voia 500 lei ! Si in mare mila lui lasa la 450 ...[/quote]

Paul, am cu mine "consultantul", un don'profesor care face stationar de multi ani, eu nu stiu nici ce sa vad cand ma uit la rame :)

Ideea e ca din 2 (sau 3?) posibilitati in zona, am ramas la una singura, care e tare zgarcita: 10 rame, din care 5 de puiet - stiu ca nu e ce trebuie, dar nu am ce face acum, merg asa si sper sa le inzdravenesc peste vara (= nu ma intereseaza sa fac m m stupi, ci sa am 2, dar buni, la toamna).
Numa' sa le aduca odata!!
:)
Ultima oară modificat de irina2014 pe 08 Mai 2014, 13:07, modificat 1 dată în total.
irina2014

Mesajde irina2014 » 08 Mai 2014, 13:03

irina scrie:Lasa Paul, ca te astept eu in gara :lol:
Facem cu schimbul.....ca sa te menajam!

Girl power! :)
irina2014

Mesajde PAGANEL » 10 Mai 2014, 11:37

Paul, am cu mine "consultantul", un don'profesor care face stationar de multi ani, eu nu stiu nici ce sa vad cand ma uit la rame :)

10 rame, din care 5 de puiet - stiu ca nu e ce trebuie
:)[/quote]
Si totusi TE UITI DE SUS LA STUPINA. Sau la noi?? Si asta suna misto-sper sa le inzdravenesc peste vara . Le duci la bai, la Herculane ? Si eu sunt incepator si tot asa grabit am fost, da am avut noroc (mancam ceva special cand eram mic), dar cauta si tu sa iti iei familii tari acum. Nu pe 5 rame de puiet. Zic si eu.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde irina2014 » 10 Mai 2014, 12:20

PAGANEL scrie:Paul, am cu mine "consultantul", un don'profesor care face stationar de multi ani, eu nu stiu nici ce sa vad cand ma uit la rame :)

10 rame, din care 5 de puiet - stiu ca nu e ce trebuie
:)

Si totusi TE UITI DE SUS LA STUPINA. Sau la noi?? Si asta suna misto-sper sa le inzdravenesc peste vara . Le duci la bai, la Herculane ? Si eu sunt incepator si tot asa grabit am fost, da am avut noroc (mancam ceva special cand eram mic), dar cauta si tu sa iti iei familii tari acum. Nu pe 5 rame de puiet. Zic si eu.[/quote]

Paganel, vad ca ti-ai cam luat viteza, si nejustificat - nu ma uit de sus in nici un fel, nu sunt aici sa pierd timpul nici al meu, nici al altora.

Nu o sa stau acum sa explic ce am vrut sa spun, cine a vrut sa inteleaga sensul, a facut-o.

Mesajul tau din final putea fi transmis si altfel, vorba aia, "tonul face muzica", chiar si in mediu virtual.

In rest, toate bune, tuturor! :)
irina2014

Mesajde PAGANEL » 10 Mai 2014, 13:02

De felul meu, nu sunt om rau, deci departe de mine vorbele rele, sau macar ganduri rele. Iti tin pumnii sa iti mearga bine, dar, nu te grabi, ca sunt banutii tai. Aia cu vazutu de sus, a fost o gluma(nu am scris eu titlul topicului), dar numai pentru cine o poate gusta. Pacat ca nu ai inteles gluma :cry: De luat avant, imi iau numai pe partie. Un sfat bun, de obicei se pretueste. Daca crezi ca am gresit, te rog sa ma scuzi. Nu ma mai prinzi pe aici. Numai bine iti doresc.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde irina2014 » 10 Mai 2014, 13:21

PAGANEL scrie:De felul meu, nu sunt om rau, deci departe de mine vorbele rele, sau macar ganduri rele. Iti tin pumnii sa iti mearga bine, dar, nu te grabi, ca sunt banutii tai. Aia cu vazutu de sus, a fost o gluma(nu am scris eu titlul topicului), dar numai pentru cine o poate gusta. Pacat ca nu ai inteles gluma :cry: De luat avant, imi iau numai pe partie. Un sfat bun, de obicei se pretueste. Daca crezi ca am gresit, te rog sa ma scuzi. Nu ma mai prinzi pe aici. Numai bine iti doresc.

Mi-a scapat titlul topicului :shock: , si nu am inteles ce ar fi putut fi interpretat ca fiind "facut de mistouri".

Si mie imi pare rau de incurcatura/confuzie (mai ales ca ti-am si apreciat felul de a povesti), nici eu nu sunt acida sau pricinoasa, asa ca poate te razgandesti cu privire la discutatul impreuna.

Peace! ;)
irina2014

Mesajde paul » 10 Mai 2014, 22:48

irina2014 scrie:
Paganel, vad ca ti-ai cam luat viteza, si nejustificat - nu ma uit de sus in nici un fel, nu sunt aici sa pierd timpul nici al meu, nici al altora.

Nu o sa stau acum sa explic ce am vrut sa spun, cine a vrut sa inteleaga sensul, a facut-o.

Mesajul tau din final putea fi transmis si altfel, vorba aia, "tonul face muzica", chiar si in mediu virtual.

In rest, toate bune, tuturor! :)

Girl power !!! Parca asa ... era ! :lol:
Irinuco, da' nu-ti prea sufla nimeni in ciorba .... :lol: :lol:
LE ... PAGANELE, cam nefericita formularea "si totusi TE UITI DE SUS LA STUPINA. Sau la noi??. De aici si ... reactia Irinucai (cred) !Hai acum, tu ai gresit-o si tot tu te superi ???
LE 2 ... Irinuco, m-ai bagat la ... meditatie ! Tre' sa ma gandesc de doua ori inainte sa-ti scriu vreun mesaj ... (de data asta ... n-am facut-o) :lol:
paul

Mesajde irina2014 » 13 Mai 2014, 15:58

@Paul: nu e cazul :), nu intep decat foarte rar, a fost si la mine o scapare, ca sunt stresata :)
Serios, acum: chiar ma nelinisteste acest inceput (inca nu am albinele...). Intre timp, citesc, citesc...

Cred ca m am grabit cu pagina asta personala :(
irina2014

Mesajde un OM » 13 Mai 2014, 20:28

Numai daca inceputul...nu se va si materializa. Dar cum doamnele, de regula, isi ating obiectivele, mai devreme sau mai tarziu vom vedea foto cu albinute harnice. Spor.
un OM

Mesajde Trantorul@ » 14 Mai 2014, 14:01

Ceara multa cand o sa ai albine!

SI stai linistita nu te lua dupa @ Paul :lol: familiile alea de zice el ca le are sunt din categoria recordiste si e un procent variabil si nu foarte mare ,si nu le gasesti la vanzare decat in anumite conditii : - bolnav , decedat ..... apicultorul , sau le gasesti si la vanzare da nu pe bani putini .
Da l-o luat tare pe saracul om si cu siguranta nu prea stia el multe chestii si sa pierdut .
Daca sunt asa cum zice el pe propiile forte foarte bine inseamna ca o prins si ceva materie prima foarte buna , daca le-o preparat el iar foarte bine sunt a lui in ambele cazuri si o invatat sa le prepare si o nimerit ca l-o ajutat vremea ....
Ori si cum una e sa le lasi de capul lor si sa ai familii si alta sa tot pompezi in ele .... si la culesuri sa te tot ploua, bata vantul , seceta .... sunt si cazuri si nu putine cand tre sa le dai ca de nu nu le mai ai!!!
Nu te mai stresa degeaba nu face bine la sanatate! :)

P.S. @paul nu rastalmaci si nu o da iar cu pianu de scari .... :lol: :lol: :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde paul » 14 Mai 2014, 15:30

@ Trantorasule ... incerc sa nu zgudui prea mult pianul ! :lol: Intr-adevar, ceea ce am dat eu ca exemplu reprezinta ... exceptia ! Cum tot exceptie consider a fi la ora asta stupul pe 8-9 rame cu albina si 4-5 cu puiet ( bineinteles , in sens contrar) !REGULA ... cuib 10 rame, cu 7-8 rame de puiet si cat de 1/2 acoperit bine cu albina ! Recomandarea mea pentru Irina 2014 era sa caute astfel de familii ( ceva mai jos decat exemplul stupilor mei si ceva mai sus decat stupii pe care voia sa-i cumpere colega mea).Asta era ... ideea ! :P
@ Irinuco 2014, de ce ai tu impresia ca te-ai grabit ??? In primul rand si lucrul cel mai important, ai intrat high life-ul stuparimii din Romania ... 8-) In al doilea rand, mai socializezi, iti faci cunostinte care la o adica te pot ajuta cu un sfat pertinent cand o sa ai nevoie ( Paganel o sara primul) si ... iarasi n-ai pierdut nimic ! :P In al treilea rand , pe aici ajungi sa-ti dai doctoratul in ... intepaturi !Lucru folositor ... cateodata ! 8-) Asa ca ...
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?