Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: carpatina sau carnica???

Mesajde Dragos2006 » 14 Mai 2014, 22:06

ignatov andrei scrie:
Dragos2006 scrie: Probabil cei cu multi stupi nu au timp de genetica deorece timplul le este ocupat cu productia iar cei cu putini stupi isi permit luxul de a incerca fel si fel de rase si hibrizi .

Fara suparare, dar aceasta postare nu este demna de un medic (e cale lunga pana la doctorat)!

Lasa sa fie la mine . Bine ca esti tu cel bun si eu cel rău.

PS. PROBÁBIL, -Ă, probabili, -e, adj. Care se poate produce, întâmpla; care poate fi adevărat. ◊ După câte se pare, după toate probabilitățile; poate. – Din fr. probable, lat. probabilis.
Sursa: DEX '98 (1998)
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde paul » 14 Mai 2014, 22:15

Dragos2006 scrie:
PS. Paul , daca nu este cu suparare , cati bani ai incasat pe produsele apicole produse in acesta primavara ?

Dragoshelu' ... nu stiu daca ti-am mai spus-o dar, eu pe tine nu ma pot supara, oricat interes ti-ai da in sensul asta !!! :)
Revenind la intrebarea ta, raspunsul este ... NICI UN BAN , pentru ca mierea este inca in caturi si nu-i extrasa (poate sambata daca-i vreme buna). :) Si oricum, eu vand mierea ... iarna ! :idea:
LE ... in 1986 Heidegger a pus problema existentialismului unui ... spiritist ! Ca avea vreun deceniu de cand era pe pajistile vesnic inverzite ... 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 14 Mai 2014, 22:27

ignatov andrei scrie:
Dragos2006 scrie: Probabil cei cu multi stupi nu au timp de genetica deorece timplul le este ocupat cu productia iar cei cu putini stupi isi permit luxul de a incerca fel si fel de rase si hibrizi .

Fara suparare, dar aceasta postare nu este demna de un medic (e cale lunga pana la doctorat)!

Andrei, o fi cum spui matale, dar fara o justificare... n-are valoare.

In epoca renascentista se vorbea despre omul ideal, despre "uomo universale". Acesta era un bun calaret, dansator, cantator... in fine, era capabil de o serie restransa de lucruri, pe care oricine le-ar fi indeplinit la vremea aceea, era socotit ca fiind om universal. Ba chiar se straduiau unii pe vremea aceea sa adune intr-o singura carte toate lucrurile cunoscute pana la vremea aceea. Parea (era) posibil!

Astazi e puerila o astfel de atitudine. Avansul provine din performanta, chiar daca pe o nisa foarte ingusta. Daca esti tare in ceva, indiferent in ce, eventual cel mai tare, esti egal cu acel uomo universale de pe vremuri.
Imi doresc matci, mame de albine harnice, blande, cu prag de roire ridicat etc. Insa nu ma apuc de genetica, ci prefer sa cumpar "un soi" bun, la fel cum cumpar si un pom de soi. Ca la randul meu fac si eu o selectie... asta nu inseamna ca umblu la genetica.

Intrebarea este: de unde sa cumpar?
Sa fie frumoasa, laptoasa si devreme acasa!

PS Nici nu ma intereseaza ca e carpatina, carnica, moldoveanca sau ardeleanca... doar sa faca ce ma intereseaza pe mine. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 14 Mai 2014, 22:32

Mircea_63 scrie:PS Nici nu ma intereseaza ca e carpatina, carnica, moldoveanca sau ardeleanca... doar sa faca ce ma intereseaza pe mine. ;)

Si cam ce te-ar interesa pe 'mneata, daca nu sunt indiscret?!?
ignatov andrei

Mesajde italianu » 14 Mai 2014, 22:35

Dragos2006 scrie:. Probabil cei cu multi stupi nu au timp de genetica deorece timplul le este ocupat cu productia iar cei cu putini stupi isi permit luxul de a incerca fel si fel de rase si hibrizi .

Dragose,aici te contrazic,da cu ,,C" :lol:
Cunosc 2- 3 tipi cu ceva stupi,s-or dus in Austria sa-si aduca buckfasturile,ca austriacu nu le trimetea cu posta,si-or platit ceva pe ele(5-700€/buc)
Am trimis si eu un mail la tipu din Austria :lol: :lol: :lol: . Cred ca ride si acum!
Sa stii ca aia cu stupi multi is mai avari pe miere decit ,,noi" ăstialalti"
In alta ordine de idei,am acum 60 de stupi la salcim sub munte, si noaptea 6˚-7˚C,ziua zboara de zici ca-i prapad.........da in magazie....niet! :lol:

P.s. a mele-s amestec,carnnica,buckfast si ceva ligustica(putina)
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde alt stupar » 14 Mai 2014, 22:39

Italiene... umbla vorba ca in Cizma s-a facut ceva salcam. Ceva... bine de tot !
Este sau nu ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Mircea_63 » 14 Mai 2014, 22:44

ignatov andrei scrie:
Mircea_63 scrie:PS Nici nu ma intereseaza ca e carpatina, carnica, moldoveanca sau ardeleanca... doar sa faca ce ma intereseaza pe mine. ;)

Si cam ce te-ar interesa pe 'mneata, daca nu sunt indiscret?!?

Eeeh, mi-i rusini sa spui... :oops:

Harnica, blanda, prag ridicat de roire! Vezi ca n-am spus "neroitoare". Ca mai sunt si alte calitati, nu-i bai.
M-as multumi cu atat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde italianu » 14 Mai 2014, 22:45

Niet,mai rau ca anul trecut! Cel putin in zona mea toti se pling,si nu vb de ai mei,mai vad alti 6-700 ,cei mai buni au facut o magazie! La noi a plouat la inceput,dupa au lucrat o saptamina(eu spun ce-i aici unde sint eu,in S nu stiu)
italianu

Mesajde ignatov andrei » 14 Mai 2014, 22:50

Alt stupar, s-a facut doar pentru stalpi de gard!
Am fost sunat si intrebat daca avem miere de salcam, ca la "ei" nu prea...!
ignatov andrei

Mesajde Ruben » 14 Mai 2014, 23:32

Salutare :)

http://medkarpat.com/wp-content/uploads ... _____3.jpg

Imagine

Asa arata "carpatina"? Daca asa arata(am vazut regine din astea pe la noi), atunci..da...e un pic diferita la culoare decat Carnica slovena(raspandita de acolo prin Europa).
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde mihaistupar » 15 Mai 2014, 00:01

Da,ea e adevărata carpatină. Pot confirma și alții care o mai au. E cea mai bună pt noi.
mihaistupar

Mesajde italianu » 15 Mai 2014, 07:44

eu zic ca-i carnica. A noastre-s mai filiforme,adica mai subtirele. AM la imperecheat 50 de carnice ,din Austria ,cind is bune o sa pun ceva foto.
italianu

Mesajde feederman » 15 Mai 2014, 09:26

mihaistupar scrie:Da,ea e adevărata carpatină. Pot confirma și alții care o mai au. E cea mai bună pt noi.

Alaturi de Romania si Moldova, Ucraina isi disputa prioritatea asupra unei asa zise rase carpatine. Trimiterea la website-ul ucrainian medkarpat.com si identificarea ei de catre un alt utilizator al ,,rasei” respective , confirma fara nici un dubiu, originea mentionata de Ruttner, , Iliasov, Cermak si de ce nu Marian Sima? a albinei brune de Macedonia, adaptata la conditiile arcului extracarpatic,si ale Ucrainei de vest, si care acum revine in Romania sub forma de loturi matca. Nimic rau in asta, cu exceptia ambitiei de a forta recunoasterea unei rase, care de fapt este un ecotip. De ce ne este rusine sa-i spunem Macedonica , ecotipul Carpatin!?
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Ruben » 15 Mai 2014, 11:02

mihaistupar scrie:Da,ea e adevărata carpatină. Pot confirma și alții care o mai au. E cea mai bună pt noi.

Imi zicea de ale tale Kamy, odihneasca-se in pace. :cry:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 15 Mai 2014, 11:07

italianu scrie:eu zic ca-i carnica. A noastre-s mai filiforme,adica mai subtirele. AM la imperecheat 50 de carnice ,din Austria ,cind is bune o sa pun ceva foto.

Italiene, pune poze si cu mama ca nu se supara nimeni. In mod normal ar trebui sa fie mai brune cele din Austria, pentru ca e linie adusa la origine din Slovenia.

Carnicele din Carpati par sa fie "bordo" cand bate soarele pe ele. Carpatina pe care au umblat sa o omologheze ai nostri e mai bruna, seamana mai mult cu cea slovena decat cu asta.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde italianu » 15 Mai 2014, 11:43

am pus-o da nummai stiu pe unde. Ori in „poze cu matci” ori in ,,poze de departe"
E una ,,SINGER”!
italianu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE