ignatov andrei scrie:Dragos2006 scrie: Probabil cei cu multi stupi nu au timp de genetica deorece timplul le este ocupat cu productia iar cei cu putini stupi isi permit luxul de a incerca fel si fel de rase si hibrizi .
Fara suparare, dar aceasta postare nu este demna de un medic (e cale lunga pana la doctorat)!
Andrei, o fi cum spui matale, dar fara o justificare... n-are valoare.
In epoca renascentista se vorbea despre omul ideal, despre "uomo universale". Acesta era un bun calaret, dansator, cantator... in fine, era capabil de o serie restransa de lucruri, pe care oricine le-ar fi indeplinit la vremea aceea, era socotit ca fiind om universal. Ba chiar se straduiau unii pe vremea aceea sa adune intr-o singura carte toate lucrurile cunoscute pana la vremea aceea. Parea (era) posibil!
Astazi e puerila o astfel de atitudine. Avansul provine din performanta, chiar daca pe o nisa foarte ingusta. Daca esti tare in ceva, indiferent in ce, eventual cel mai tare, esti egal cu acel uomo universale de pe vremuri.
Imi doresc matci, mame de albine harnice, blande, cu prag de roire ridicat etc. Insa nu ma apuc de genetica, ci prefer sa cumpar "un soi" bun, la fel cum cumpar si un pom de soi. Ca la randul meu fac si eu o selectie... asta nu inseamna ca umblu la genetica.
Intrebarea este: de unde sa cumpar?
Sa fie frumoasa, laptoasa si devreme acasa!
PS Nici nu ma intereseaza ca e carpatina, carnica, moldoveanca sau ardeleanca... doar sa faca ce ma intereseaza pe mine.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)