de Augustin78 » 17 Mai 2014, 06:16
Salut.
Pe mine ma intereseaza urmatoarele:
-cei care au carnica-
-prolificitate
-productie de miere(pe timp nefavorabil...asa se spune ca ar culege si pe timp mai urat..stiu ca incepe culesul mai devreme si il intrerupe mai tarziu.
-blandete(asta ca prima faza)
-roit(stiu ca,carnica este mai roitoare decat carpatina)
-iernare(si daca ierneaza pe miere de mana,asa cum se spune prin articolele pe care le-am citit)....daca a iernat cineva.
-populatie iernare(stiu ca ierneaza cu populatie putina)
si altele care acu i-mi scapa....deh incepator
Cei care aveti informatii,va rog sa scrieti mai multe.
Am citit ca selectia se face in decursul anilor(dupa cum se tot spune pe forum)eu nu am acest timp sa fac selectie.
Sunt incepator(de 2 zile si cu 5 albine) dar toate au un inceput.La mine acum incepe,la altii a inceput acum ceva ani(sau sau nascut printre ele)au avut de unde invata/fura cate ceva.Pe mine ma prins acest microb in toamna trecuta.
De aceea astept putina intelegere din partea dvs...si mai multa informatie(la cei care o aveti) si bineinteles sa fie corecta.
Asa ma pot baga si eu in discutii (din ce am citit) dar nu am pus inca in practica nimic din ce am citit...si de aceea astept parerea unora care stiu ce vorbesc.(dar fara sa fiu luat de guler imediat ce intreb....)
Va doresc sanatate si butoaie multe...pline.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.