Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Bonzo - viitor stupar

Mesajde bonzo » 10 Apr 2011, 20:11

Va salut stimati apicultori. Numele meu este Stir Bogdan, am 27 de ani, locuiesc in Comuna Telega, Jud. Prahova, in prezent nu am o ocupatie stabila, dar am o pasiune care uneori nu ma lasa sa dorm noaptea. Chiar daca a scrie nu este unul din punctele mele forte, mi-am facut curaj si in cele ce urmeaza am sa va prezint si eu progresele facute in domeniul apiculturii.
De mult timp imi doream sa ma apuc de apicultura, dar abia din toamna anului trecut am inceput sa ma documentez cu adevarat, am citit o carte imprumutata de un vecin apicultor, diferite reviste si publicatii, materiale gasite pe net si nu in ultimul rand acest forum, unde intru de fiecare data cand am ocazia. Tot in toamna anului trecut m-am hotarat sa achizitionez macar o familie de albine, si am inceput sa fac pregatirile necesare.
O alta pasiune a mea este tamplaria si, astfel, din resturi de scandura pe care le aveam prin gospodarie mi-am construit un stup orizontal. La indemnul vecinului meu am construit si o roinita, vecinul spune ca roinita trebuie sa fie nelipsita in orice stupina, fie ea cat de mica.
Fişiere ataşate
1.jpg
bonzo

Re: Bonzo - viitor stupar

Mesajde bonzo » 10 Apr 2011, 20:12

Tot in aceasta iarna mi-am construit cateva rame, zic eu mai multe decat as putea sa am nevoie anul acesta. Dispun de ceva scule si utilaje de tamplarie.
Fişiere ataşate
2.jpg
bonzo

Mesajde bonzo » 10 Apr 2011, 20:13

Imi place sa fac cat mai multe cu mana mea si, inspirat oarecum si de freza domnului david nick, am construit si eu una asemanatoare cu care am facut asa ceva
Fişiere ataşate
3.jpg
bonzo

Mesajde bonzo » 10 Apr 2011, 20:16

In aceasta primavara, profitand de zilele reci care nu au permis zborul albinelor, vecinul meu mi-a dat o familie de albine, urmand ca atunci cand temperatura permite sa o despachetam si sa cadem de acord asupra pretului.
In fotografie este familia alaturi de lada construita de mine. Lada verticala i-o voi da inapoi.
Fişiere ataşate
4.jpg
bonzo

Mesajde bonzo » 10 Apr 2011, 20:17

Ele sunt albinele mele, cu care stau uneori numai sa vad cum aduc polen. Vreau sa va spun ca deocamdata nu am avut placerea sa vad un stup deschis si abia astept.
Fişiere ataşate
5.jpg
bonzo

Mesajde Bee Happy » 10 Apr 2011, 20:27

Intre timp, timpul (vremea) ti-a permis sa vezi interiorul stupului? Ai vazut ce multe albine sunt inauntru? ;) :D
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde ciptheman » 11 Apr 2011, 07:26

frumos se vede ca ai mana de meserias, poti sa pui cateva poze cu freza mai in detaliu,vreau sa fac si eu una si ma intereseaza modul de constructie,multumesc anticipat
ciptheman

Mesajde bonzo » 11 Apr 2011, 20:49

ciptheman scrie:poti sa pui cateva poze cu freza mai in detaliu,vreau sa fac si eu una si ma intereseaza modul de constructie,multumesc anticipat

Cu cea mai mare placere. Nu am alte poze, dar incerc sa fac maine.
bonzo

Mesajde virgyl » 11 Apr 2011, 21:25

bonzo scrie:
ciptheman scrie:poti sa pui cateva poze cu freza mai in detaliu,vreau sa fac si eu una si ma intereseaza modul de constructie,multumesc anticipat

Cu cea mai mare placere. Nu am alte poze, dar incerc sa fac maine.

salut bonzo, astept si eu cu nerabdare pozele cu freza pt ca si eu vreau sa construiesc una, in prezent am motorul si tamburul de freza si astept sa-mi vina axul. ma intereseaza in mod special partea mobila (masa sau ansamblul motor-ax).
multa sanatate
virgyl

Mesajde bonzo » 12 Apr 2011, 20:12

Poate am sa va dezamagesc, dar nu exista nici o parte mobila, am vrut sa fie cat mai simpla constructia. Lucrand singur, a doua zi deja faceam probe cu hranitoare uluc. Reglajul pe inaltime se face prin adaugarea sau scoaterea unor saibe de sub cutit. Poate in viitor o voi modifica, ar fi util un reglaj continuu si nu din 0.5 in 0.5 mm. Pentru moment imi este foarte folositoare si asa.
Fişiere ataşate
P1020367.JPG
P1020366.JPG
P1020365.JPG
bonzo

Mesajde bonzo » 12 Apr 2011, 20:17

Iata ce am realizat folosindu-ma de aceasta freza.
Fund cu sita, corp 12 rame, cat 1/2 redus, mai trebuie podisor, capac si apoi albine.
Fişiere ataşate
P1020369.JPG
P1020370.JPG
bonzo

Mesajde bonzo » 12 Apr 2011, 20:26

Bee Happy scrie:Intre timp, timpul (vremea) ti-a permis sa vezi interiorul stupului? Ai vazut ce multe albine sunt inauntru? ;) :D

Acum aproximativ 2 saptamani albinoaicele s-au mutat in casa noua, ocupand atunci 6 rame, din care 3 cu puiet capacit (o palma). Am incasat doar o intepatura, nu eu le-am mutat, eu am fost asistent, sau mai bine spectator. Salutari tuturor.
bonzo

Mesajde Adi Hodis » 12 Apr 2011, 20:58

Salut Bonzo
Uite ce sfat am pt. tine, la faltzurile lazilor ... vezi ca asha cum le-ai montat, o sa intre apa de ploaie in stupi.
Faltzurile trebuie sa fie in pozitzie inversa si atunci apa nu va intra in stupi.
PS
Intra la sunphoto, sub semnatura mea si gaseshti acolo caturi cu faltzuri.
Uite si aici, stupi populatzi:
viewtopic.php?f=15&t=178&start=12
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bonzo » 12 Apr 2011, 21:13

Adi Hodis scrie:Salut Bonzo
Uite ce sfat am pt. tine, la faltzurile lazilor ... vezi ca asha cum le-ai montat, o sa intre apa de ploaie in stupi.
Faltzurile trebuie sa fie in pozitzie inversa si atunci apa nu va intra in stupi.

Multumesc pentru sfat, domnule Hodis, si eu incepusem sa am dubii in privinta faltzului de la imbinare, dar nu inteleg cum as putea din scandura de 20 sa am falturile in pozitie inversa. Ar trebui ca la corp sa am faltz la interior pentru rama si faltz la exterior pentru imbinare. Va rog sa-mi explicati. Multumesc.
bonzo

Mesajde Adi Hodis » 12 Apr 2011, 21:37

Faltzul exterior al obtzii daca aplici un leatz in fatza, shi-n spatele stupului ( fatza fiind urdinishul ) atit sus cat shi jos ... s-au daca faci peretzii respectivi din scandura mai groasa si sa ajungi la grosime de 30 mm in final, asha fac eu, din scandura de 35 ; 36 mm grosime.
ps
vezi si stupii lui DanielM, cu leatzul de care ziceam.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bonzo » 13 Apr 2011, 06:18

Adi Hodis scrie:Faltzul exterior al obtzii daca aplici un leatz in fatza, shi-n spatele stupului ( fatza fiind urdinishul ) atit sus cat shi jos ... s-au daca faci peretzii respectivi din scandura mai groasa si sa ajungi la grosime de 30 mm in final, asha fac eu, din scandura de 35 ; 36 mm grosime.
ps
vezi si stupii lui DanielM, cu leatzul de care ziceam.

Multumesc de explicatie, nu am scandura mai groasa, acesta ramane asa, iar de la urmatorul sipca in fata si in spate.
bonzo

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?