LUCK76 scrie: agronomii vor pute sa-si rezerve dreptul de a primi anumiti apicultorii cu care sa lucreze
Da...da ...sigur,Agronomii de care vorbiti, au dreptul sa-si caute apicultori pe care sa-i plateasca pentru polenizare, si sa asigure stuparu ca nu-i omoara albinele.
Procesatorii nu au miscat mierea din cauza contnutului de OMG.Principalul vinovat fiind polenul si nectarul de rapita modificata genetic din salcam.Asca ca ...inghesuiala va fi scazuta.Vor ramane doar o parte din apicultori.Cei cu stupii buni de... dezvoltat.
La aceasta ora, nu am nici-un interes pe rapita.Personal (suntem o gramada) ne-am furat-o prea mult(3 din 5 ani am fost stropiti direct in fatza) ca sa mai avem interes pe rapita.Treaba cu OMG-ul a pus capac.
Decat sa raman cu salcamul in curte ca nu-l ia nimeni ,doar la pret de miere industriala adica sub un euro,sau sa stau cu frica in san ca nenea agronomul se cearta cu muerea seara si.... dimineata da cu sistemic,cu funcicid,cu insecticid,cu fraternicid,cu mucicin si frecmosin,(chestiuni ce se regasesc in stupi tot anul) ...nu mai bine -mi vad eu de stupina la o padurice...cinstita??
Agronomul din Romania, nu da doi lei pe apicultor.Inca o data.Agronomul din Romania nu da doi lei pe apicultor!!
Domnule LUCK76, stim ca aveti culturi in insula mare .Nu trebuie sa incercati sa ne convingeti pe noi apicultorii ca suntem ...legati de agricultura, ca suntem la mana agronomilor.Stim asta.Trebuie sa-i convingeti pe colegii din agricultura si pomicultura de ...existenta albinei si fragilitatea ei.Ei la problema asta sunt cu carente MARI.
Rapitzu din Baia mica.