[quote="Trantorul@"]Ai zis ca vrei sa faci ceva ....
La ce te referi??eu am zis ca pun la bataie niste matci (intradevar nu multe erau din 3 linii daca pot sa zic asa , am zis ca trimit 3 (varfuri) sau poate mai multe functie de cum stau cu logistica a ramas moarta ,
[b
]Nu a murit nimeni.Ce am de facut fac.Ca nu se poate intr-un context mai larg...e altceva[/b]
nimeni nimic , nu or fi cele mai bune da pe mine ma multumesc se pot vedea familiile de prasila cum arata si fiicele lor fara stimulare si fara cisterna ... ( de aveam alte rase care nu simt asa bine natura erau moarte de mult primavara asta) .
[b
][color=#000080]Te multumesc pe tine, in contextul si sitemul tau de exploatare a albinelor.Partea mai ...necunoscuta e : "Oare cum se comporta in alta areal, din Ro sau cum tine pasul in sistem intensiv.
Cat despre imprimavararea de anul asta, nu au murit stupi nici la altii.Nu au murit nici macar la incepatori, chiar in lipsa de cules si fara stimulente[/b]
.Nu stiu ce se asteapta de la al patrulea jucator , in afara de taxe si impozite in rest nimic.
Pai...acilea e problema.Ca producatorul de miere sa faca miere, ala de material biologic sa faca roi, ala de face rame si lazi sa faca ce stie mai bine, iar statul sa vina cu cercetarea, selectia, statistica, trend-ul, viitorul, strategie, tratamente, soiuri de culturi, impaduriri, etc etc....legislatie potrivita.NADA!!
Si io am facut inmultire si observatie "selectie" si am tot adus bani din alta parte si am mancat si rabdari prajite , ori si cum balanta este multttttt pe minusss in astia multi ani ........[b
]Din punctul meu de vedere, toata munca ta si a altora sunt doar ciori vopsite chiar daca pe vatra ta au aspect de porumbel alb..Pai cum altfel???Fara hartie, fara garantie, fara recunoastere, fara o minima recunoastere nationala.Doar propaganda pe net.Orice cioara 's lauda puiul !! [/b]
Da na jucatorii de la numarul 3 doresc ca in maxim un an de zile sa si amortizeze investitia si sa se si lafaie si de aici ......
Cu astia ce incep acum e grele fiinca nu mai stiu dintre ce ciori sa aleaga. SI cand le spun jucatorii de la nr. 2 sau 1 unele chestii ei o tin pe a lor ca or citit ei pe nu stiu unde si stiu ei ca sunt mai destepti si o sa le arate ei lor cum pun din nou coada la cireasa ( "adica se caca pe munca celor ce au ceva de calilate obtinut cu multa truda si in multi ani de zile").
Capitalism.CA na....te doare la buzunar sa le dai la vecini matci "obtinute cu mare truda si in timp" la pret ....rezonabil.Iar cand aduc din alta parte si te ..."sufoca" descoperi ca ....pierderea e mai mare. Nu ii vb. ca a mele sunt cele mai bune, e vb. de ce am scris mai sus in ghilimele, cand Ghorghe sau Ion aduce langa tine Ligustica sau Buckfast ... sau alte ciori vopsite pe bani cat mai putini daca se poate , ori calitatea nu o sa o iei niciodata da niciodata pe 2 lei ...
Asta si zic mai sus.Nu mai bine intrau banii aia la tine in buzunar? Asa putini cati erau.DA ..na ...cum sa dai munca ta si la alti apicultori.Aici e ...reversul medaliei in apicultura.Vrem sa fim ...doar noi in curtea noastra si uitam ca materialul selectat ....zboara. Si ...inca una.NU e vorba !! Ale tale sunt cele mai bune pentru tine.Atat!! Ale mele sunt cele mai bune pentru mine! Si ala ce aduce din alta parte are ce ....cumpara.E libertate in EU si asta e.Ia sa scoata de maine pe piata ICDA-ul niste matci selectionate de la cei din tara care sa rupa gura targului.Sa vezi cum se intoarce calimera.Pana atunci...Si io fac parte din jucatorii de la punctul 2 , as fi vrut sa fac parte din primii cu toata stupina bibilita de altii , da na .... inca mai am de bibilit
totusi ii bine ca am ceva bun " prasila" si fiice identice , si ce nu merge am din ce schimba ....
Succes.!