Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: carpatina sau carnica???

Mesajde Dragos2006 » 18 Mai 2014, 17:43

Augustin78 scrie:Va salut.
Matcile sunt comandate de aici.
http://matcialbine.ro/magazin/
am intrebat in stg/dr...am si cautat pina am gasit acesti oameni care din descrierea de mai sus ar fi destul de ok.(atat ca preturi cat si ca marfa)

E cineva pe net care a cumparat de la aceasta firma ? mie unul imi place ca produc BK...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde feederman » 18 Mai 2014, 18:54

Dragos2006 scrie:
ok.(atat ca preturi cat si ca marfa)

E cineva pe net ? ...

Am vorbit cu tanarul de la magazin.Eu sunt foarte receptiv la nou , dar si foarte greu de convins.Ei m-au convins ca sunt foarte seriosi si ca stiu intr-adevar meserie. Cu asemenea oameni de actiune, nu cred ca mai este nevoie de centralizare si de monopol, din partea unor entitati care se revendica a detine adevarul suprem si a avea reprezentare nationala. In fond este o activitate economica desfasurata intr-o piata libera, cu respectarea legilor europene si romanesti. Toate bunurile de calitate, ce incorporeaza inteligenta si au necesitat cercetare stiintifica, au aparut ca urmare a eforturilor facute de intreprinderi private. Regretele fata de himerele unei traditii iluzorii, nu-si mai au locul in domeniu. Cine plange pe aceste ruine , este sortit disparitiei.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Dragos2006 » 18 Mai 2014, 19:03

Aș vrea sa vad si eu cum recolteaza si de la cine sperma pt. BK...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Augustin78 » 18 Mai 2014, 19:14

Salut.
Pe site-ul lor de prezentare specifica ce si cum detalii aici.
http://matcialbine.ro/metoda-lucru/

Poate sunt colegi care au cumparat de la ei.(la mine este prima comanda..fiind si inceparet )

#Provenienta materialului biologic

Utilizam doar material genetic pe care il importam regulat de la cele mai renumite institute din lume. Mai jos veti regasi cateva exemple (click pe imagine pentru dimensiunea completa):#

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde zimtelro » 18 Mai 2014, 21:05

Dupa cate am citit aici balanta se inclina spre carnica, atunci de ce nu incepem sa starpim rasa carpatina si inmultim carnica si bukfast, ca ele au mai multe avantaje decat dezavantaje?
zimtelro

Mesajde italianu » 18 Mai 2014, 21:18

Dragos2006 scrie:
Matcile sunt comandate de aici.
http://matcialbine.ro/magazin/
am intrebat in stg/dr...am si cautat pina am gasit acesti oameni care din descrierea de mai sus ar fi destul de ok.(atat ca preturi cat si ca marfa)

E cineva pe net care a cumparat de la aceasta firma ? mie unul imi place ca produc BK...

doar f1 sigur!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde ignatov andrei » 18 Mai 2014, 22:14

feederman scrie: Am vorbit cu tanarul de la magazin. Eu sunt foarte receptiv la nou , dar si foarte greu de convins. Ei m-au convins ca sunt foarte seriosi si ca stiu intr-adevar meserie. Cu asemenea oameni de actiune, nu cred ca mai este nevoie de centralizare si de monopol...

Mai... "feedermane", poti sa incetezi cu aceste chestii...?????

P.S. O fi UE, piata libera, dar nu si la caractere "marketin-ge"!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 18 Mai 2014, 22:24

Ioan Guist scrie:Andrei,

Tu vezi ca numai azi maine nu e poimaine!!
Vezi ce faci cu matcile alea.

Howgh!!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 18 Mai 2014, 22:50

zimtelro scrie:Dupa cate am citit aici balanta se inclina spre carnica, atunci de ce nu incepem sa starpim rasa carpatina si inmultim carnica si bukfast, ca ele au mai multe avantaje decat dezavantaje?

"Zimterlo", tu, asa, din istoria pe care - sunt convins - o cunosti, ai au zit de traci si daci ??????????????
ignatov andrei

Mesajde Ruben » 18 Mai 2014, 23:00

Dragos2006 scrie: E cineva pe net care a cumparat de la aceasta firma ? mie unul imi place ca produc BK...

Si caucaziana, si Buckfast, si Carnica si italiana si carpatina.... poate le imperecheaza, macar, pe vetre diferite... :roll:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Augustin78 » 18 Mai 2014, 23:08

Salut.
citat
"Detinem 5 stupine de reproductie situate in judetele Dolj si Valcea cu o izolare foarte buna. In fiecare dintre acestea folosim in fiecare an o singura linie de trantori provenita din matci selectionate in anul anterior. Daca doriti sa luati legatura cu noi in vederea unei comenzi, vizite in stupine sau orice nelamurire va rugam sa ne contactati."

Vad ca au inceput discutiile....dar tot nu am vazut multa lume sa vina cu detalii pro si contra.
Numai bine.
ps:nu fac reclama acestei firme,dar daca lumea ar citi ce scriu ei acolo,ar fi ok.
pss:voi reveni si eu cu poze,detalii atunci cand voi avea ce sa arat deocamdata....utilizez doar informatia postata...de multe ori nu toata in regula.(sau spusa printre randuri)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ignatov andrei » 18 Mai 2014, 23:14

Augustin78 scrie:Salut.
citat
"Detinem 5 stupine de reproductie situate in judetele Dolj si Valcea cu o izolare foarte buna. In fiecare dintre acestea folosim in fiecare an o singura linie de trantori provenita din matci selectionate in anul anterior. Daca doriti sa luati legatura cu noi in vederea unei comenzi, vizite in stupine sau orice nelamurire va rugam sa ne contactati."

Vad ca au inceput discutiile....dar tot nu am vazut multa lume sa vina cu detalii pro si contra.
Numai bine.
ps:nu fac reclama acestei firme,dar daca lumea ar citi ce scriu ei acolo,ar fi ok.
pss:voi reveni si eu cu poze,detalii atunci cand voi avea ce sa arat deocamdata....utilizez doar informatia postata...de multe ori nu toata in regula.(sau spusa printre randuri)

Augustine, ca sunt matci cu... fustite, sau fara, "lumea apicultorilor" doreste... matci de calitate!

"Revii cu poze"... corect..., din "experienta" ta, ce ne poti spune?!?
ignatov andrei

Mesajde Ruben » 18 Mai 2014, 23:20

E in regula ca au inceput. Ce nu imi este mie prea limpede este de ce se grabesc cu toate rasele deodata. Au avut timp sa le testeze in propria stupina pe toate? Sau? Liniile nu trebuie vazute la lucru inainte sa tragi din ele? Intreb.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde ignatov andrei » 18 Mai 2014, 23:21

Mie, mi-a ramas intiparita pe "tzasta" o reclama de la "targuri"...

"Mareste productivitatea cu 100% si suprafata de puiet, pe toamna, cu 276%!"

Prezentau, respectivii, niste "agatatori" (ca si odorizantele pentru masina), care "rezolvau" - la pret foarte mic - problema matcilor!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 18 Mai 2014, 23:24

Ruben scrie:E in regula ca au inceput. Ce nu imi este mie prea limpede este de ce se grabesc cu toate rasele deodata. Au avut timp sa le testeze in propria stupina pe toate? Sau? Liniile nu trebuie vazute la lucru inainte sa tragi din ele? Intreb.

"Esista" niste instaltii de produs matci... ca doar mai vine un val de fonduri, deci... si fraieri...cu "cultura apicola avangardista"!!!!
ignatov andrei

Mesajde Ruben » 18 Mai 2014, 23:25

ignatov andrei scrie:Mie, mi-a ramas intiparita pe "tzasta" o reclama de la "targuri"...

"Mareste productivitatea cu 100% si suprafata de puiet, pe toamna, cu 276%!"

Prezentau, respectivii, niste "agatatori" (ca si odorizantele pentru masina), care "rezolvau" - la pret foarte mic - problema matcilor!

:lol:
― Stephen Hawking
Ruben

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE