Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

LARGIRE CUIB SAU CE???

Mesajde IonutDJ » 28 Mai 2014, 22:48

De ce construiesc albinutele mele fagurasi pe partea superioara a ramelor,pe podisor si pe peretii stupului in conditiile in care din 5 rame 4 sunt construite in totalitate(60% cu puiet capacit,20% miere iar restul gol) si una este construita 40% de cand am roii(aprox. 2 sapt) si nu au mai lucrat la ea si are foarte putina miere.Credeti ca ar trebui sa mai bag o rama la cladit?Daca da cum?
Multumesc
IonutDJ

Re: LARGIRE CUIB SAU CE???

Mesajde Danx93 » 28 Mai 2014, 23:00

Incearca sa bagi rama de cladit intre 2 rame cu miere, astfel le cladeste mai rapid, asta in cazul in care ai, daca nu, le lasi asa ca vor cladi ele la un moment dat dupa ce se mareste populatia.
Danx93

Mesajde IonutDJ » 28 Mai 2014, 23:17

Danx93 scrie:Incearca sa bagi rama de cladit intre 2 rame cu miere, astfel le cladeste mai rapid, asta in cazul in care ai, daca nu, le lasi asa ca vor cladi ele la un moment dat dupa ce se mareste populatia.

am rame cu foi necladite pregatite sa fie introduse.dar daca le bag intre rame cu puiet ca asta ar insemna sa le introduc intre 2 rame deja existente in stup nu are nimik.am citit undeva ca asta ar fi spargerea cuibului.chestia este ca nu vreau sa fac vreo prostie
multumesc
IonutDJ

Mesajde ignatov andrei » 28 Mai 2014, 23:46

IonutDJ scrie:
Danx93 scrie:Incearca sa bagi rama de cladit intre 2 rame cu miere, astfel le cladeste mai rapid, asta in cazul in care ai, daca nu, le lasi asa ca vor cladi ele la un moment dat dupa ce se mareste populatia.

am rame cu foi necladite pregatite sa fie introduse.dar daca le bag intre rame cu puiet ca asta ar insemna sa le introduc intre 2 rame deja existente in stup nu are nimik.am citit undeva ca asta ar fi spargerea cuibului.chestia este ca nu vreau sa fac vreo prostie
multumesc

Primul topic l-am inteles - adica eu, nu ma refer la ceilalti colegi - dar acum cred ca esti prea comod si ne consideri... cel putin... FRAIERI!

P.S. Cine-ti va raspunde, este treaba lui!
ignatov andrei

Mesajde IonutDJ » 28 Mai 2014, 23:59

Primul topic l-am inteles - adica eu, nu ma refer la ceilalti colegi - dar acum cred ca esti prea comod si ne consideri... cel putin... FRAIERI!

P.S. Cine-ti va raspunde, este treaba lui![/quote]

Andrei pana la urma nu inteleg care este treaba ta daca imi raspunde cineva sau nu.Acest forum este destinat special pentru astfel de discutii.Cazurile si problemele fiecaruia difera si de asta apar aceste intrebari.Daca ai vreo problema mai bine te abtii si lasi pe cine vrea sa raspunda sa isi exprime opinia.
IonutDJ

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR