- Locuiesc la marginea orasului, mai am un frate de 16 ani si stau la parinti momentan.
- Sunt in anul 1 la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Dunarea de Jos.
- Primii stupi i-am primit acum 3 ani de la unchiul meu care pana acum imi rezolva majoritatea problemelor la stupi iar eu nu mi-am facut o pasiune arzatoare pentru apicultura decat anul acesta dupa ce am luat initiativa in propriile maini si am avut niste peripetii cu albinutele, deoarece unchiul nu a mai avut timp sa mai vina prea des ( Daca nu era el in astia 3 ani nu mai aveam albinele, ma simt si prost ca nu am descoperit pasiunea asta mai demult
- Sunt singurul din familie care umbla la stupi, ceilalti m-au vazut pe mine lucrand la ei, facand rame de cladit ... etc si m-au lasat pe mine ca singurul responsabil ca sa zic asa.
- Am facut si cursul de apicultor anul trecut deci cu timpul voi ajunge si la subventii.
Stupi am momentan 9 dintre care 7 orizontali pt 16 rame cu format de rama tip 45 (foarte vechi vreau sa trec in timp la cutii de 47) si 2 stupi verticali pe 10 rame 1/1.
si din cauza ca am primit stupii pe format de rama 45 (mai scurte in lungime) , am multe rame de 45 in stupii verticali luati abia anul trecut caci nu pot face tranzitia brusc, dar incet incet o sa pun familiile sa-si cladeasca integral rame de 47.
Vreau sa ajung departe cu apicultura avand in vedere ca m-a prins si microbul.
Astazi m-am uitat iarasi in stupul ala cu CAT despre care am mai vorbit si am observat ceva cu care nu m-am mai confruntat pana acum:
- Puiet nou deloc, mai aveam doar din ala capacit pe vreo 3 rame, deci posibil ca matca batrana sa fi plecat de ceva vreme.
- Apoi vad o matca care (nustiu daca e noua sau aia batrana) , surpriza, se plimba haotic printre albine apoi se oprea din cand in cand si canta strident sub forma unui bazait lung si 3 bazaituri scurte.
Ce inseamna asta ?