ves.lucian.zabrani scrie:domnule Dicu , spune-mi si mie ce scula performanta sa-mi fac !!!
am ceva in cap , dar nu sunt sigur ca este cea mai buna solutie !!!
![]()
![]()
Si nu ne impartasiti si noua proiectul ?
ves.lucian.zabrani scrie:domnule Dicu , spune-mi si mie ce scula performanta sa-mi fac !!!
am ceva in cap , dar nu sunt sigur ca este cea mai buna solutie !!!
![]()
![]()
Arhivistu scrie:Daca nu ai scule ca lumea nu prea ti se merita sa ii topesti,eu din 40 de faguri am scos 4,5 kile de ceara,am avut o presa dinaia tip teasc,de stiam nici nu ma apucam de treaba...mai bine ii dai la schimb cu foite....am vazut ceva anunturi pe net ca la 10 faguri vechi iti dau 12 foite.
dicu.ion57 scrie:TDI nu are ce sa te mpresioneze,ca intradevar este munca multa .
Se preteaza aceasta treaba la colegi care are timp ,au stupi mai putini,si doreste mai multa ceara.
Este adevarat ca nu multa dar pentru uni conteaza mult .
Pentru cei comozi nici nu poate fi vorba de asa ceva,ca si eu de multe ori vreau sa renunt ,dar in final ma bucur ca obtin ceva in plus.Tu crezi ca bostinari sint chiar fraieri,cind umbla sa cumpere bostina si faguri vechi.
Ei stiu ca mai ramine destula ceara ,iar daca da o foita la un fagure vschi fi sigur ca el cistiga dublu, pentru asta spun si eu ca ustensilele de topit trebuie sa fie performante ,si cu putina munca si ingeniozitate se poate face.
Anul trecut am tăiat 1 căruţă de lemne cu toporul pentru ceară, prima şi ultima dată. Întotdeauna ceara a fost un produs deficitar. De la 20 lei preţul la ceară care-l luăm din oficiu, plus 1 leu scăzământul, plus 3.5 ron prelucrarea - un total de 24.5 ron pe kg până la 42 ron pe kg, aceeaşi faguri sau 55/60 ron pe kg 100% ceară e o diferenţă care mă doare cu atât mai mult cu cât nu am 5 sau 10 stupi.dicu.ion57 scrie:TDI nu are ce sa te mpresioneze,ca intradevar este munca multa .
Se preteaza aceasta treaba la colegi care au timp ,au stupi mai putini,si doreste mai multa ceara.
ves.lucian.zabrani scrie:astazi m-am zolit cu ceara !!!
ves.lucian.zabrani scrie:din 58 de faguri vechi si foarte vechi , am obtinut aprox 4 kg cu indulgenta !!!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori