Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde mitica68 » 02 Iun 2014, 10:53

ves.lucian.zabrani scrie:domnule Dicu , spune-mi si mie ce scula performanta sa-mi fac !!!
am ceva in cap , dar nu sunt sigur ca este cea mai buna solutie !!!
:P :P :P

Si nu ne impartasiti si noua proiectul ? :)
mitica68

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2014, 12:44

deja am scula !!! la mine in cap !!!
saptamana viitoare incep serviciul si sper sa o fac cat de repede !!!
sa vedem cat de performanta va fi !!!
cu siguranta ca voi pune si poze cu scula !!!
si nu numai o poza !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 02 Iun 2014, 13:41

Arhivistu scrie:Daca nu ai scule ca lumea nu prea ti se merita sa ii topesti,eu din 40 de faguri am scos 4,5 kile de ceara,am avut o presa dinaia tip teasc,de stiam nici nu ma apucam de treaba...mai bine ii dai la schimb cu foite....am vazut ceva anunturi pe net ca la 10 faguri vechi iti dau 12 foite.

Arhivistule, stai asa ca nu-i asa ! ... cu schimbul respectiv, toata ceara din celulele fagurelui, o dai gratis ... si primesti o foita care poate sa contina minim 30 % parafina, poate mai putin ori mai mult.
Iar peste 10 ani o sa ai muult mai putina ceara decat se poate obtine cu teascul.

Dupa ce s-a racit calupul de ceara, ai observat ce avea sub ea ?.
Daca razuiesti reziduurile acelea negre ( provin din fagurii negri ), ajungi la parafina si abia apoi la ceara.
Cand dai ceara respectiva la schimb, primesti faguri si platesti manopera de prelucrare, ti se scade un procent de 2 %, chiar daca ceara este curațata de reziduuri.
Oare de ce ?.

Uite ce scrie si d-l Dicu,
dicu.ion57 scrie:TDI nu are ce sa te mpresioneze,ca intradevar este munca multa .
Se preteaza aceasta treaba la colegi care are timp ,au stupi mai putini,si doreste mai multa ceara.
Este adevarat ca nu multa dar pentru uni conteaza mult .
Pentru cei comozi nici nu poate fi vorba de asa ceva,ca si eu de multe ori vreau sa renunt ,dar in final ma bucur ca obtin ceva in plus.Tu crezi ca bostinari sint chiar fraieri,cind umbla sa cumpere bostina si faguri vechi.
Ei stiu ca mai ramine destula ceara ,iar daca da o foita la un fagure vschi fi sigur ca el cistiga dublu,
pentru asta spun si eu ca ustensilele de topit trebuie sa fie performante ,si cu putina munca si ingeniozitate se poate face.

Nu sint fraieri ... sint mai castigati ca cei ce prefera schimbul. Eu sint sigur ca mai mult de ... dublu. Curat.
Dar deh, e si munca lor. :)

De ce se preteaza numai la cei cu stupi putini ? ... nu creste exponential rentabilitatea ?.
Eu zic ca, la mult e castig mai mult.
Ca e de munca ? ... da, dar nu-i in zadar.
O mutare la salcamul recent, pentru multi a fost in zadar. Adica nu chiar, ca au avut ceva mancare albinele dar stuparii, abia daca scot cheltuiala. Deci ...
Va salut. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde TDI » 02 Iun 2014, 13:43

dicu.ion57 scrie:TDI nu are ce sa te mpresioneze,ca intradevar este munca multa .
Se preteaza aceasta treaba la colegi care au timp ,au stupi mai putini,si doreste mai multa ceara.
Anul trecut am tăiat 1 căruţă de lemne cu toporul pentru ceară, prima şi ultima dată. Întotdeauna ceara a fost un produs deficitar. De la 20 lei preţul la ceară care-l luăm din oficiu, plus 1 leu scăzământul, plus 3.5 ron prelucrarea - un total de 24.5 ron pe kg până la 42 ron pe kg, aceeaşi faguri sau 55/60 ron pe kg 100% ceară e o diferenţă care mă doare cu atât mai mult cu cât nu am 5 sau 10 stupi.
TDI

Mesajde dicu.ion57 » 03 Iun 2014, 22:35

Adi Hodis ai multa dreptate ca la rame multe creste cantitatea de ceara.Am vrut sa spun ca cei cu stupi mai putini ,mai bibileste sa mai scoata ceva ceara ,iar cei cu stupi multi ,vorbrsc la peste 200,este mai convenabil sa dea la schimb decit sa topeasca,si aici vorbesc de faguri negri.Aici depinde de timpul fiecaruia,ca faguri negri se topeste mai greu.
Lucian cind termini lucrarea te rog sa pui o foto sa vedem ce a iesit.Oricum eu m-as bucura sa reusesti.te rog permite-mi un sfat .Cauta sa faci fundul mai gros ,ca aici se arde mai repedet.
dicu.ion57

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2014, 05:56

presa pe care vreau sa o fac va sta fixata in apa clocotita fara sa atinga peretii caldarii !!!
sper sa iasa bine !!!
vin cu poza atunci cand scula va fi la Zabrani !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde TDI » 04 Iun 2014, 06:45

Încearcă să o faci de 0.1107 m3 - cam pentru vreo 50 de faguri, peste vreo 3 ani o să-ţi aduci aminte.
TDI

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2014, 08:25

m-am gandit la asta , sincer !!!
am doua caldari !!!
una are putin peste 50cm diametru in partea de sus , cealalta are mai bine de 60 cm diametru !!!
de fapt 50 si 60 cm sunt diametrele catlanelor !!!
ieri am scos-o din magazie pe cea mai mare !!!
asa m-am gandit eu ca este bine !!!
multam fain , TDI , pentru ce mi-ai spus !!!
azi ne auzim la telefon !!!
ma duc sa fac focul in catlan !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2014, 18:32

astazi m-am zolit cu ceara !!! am umplut caldarea din imagine de doua ori !!!
si mi-a ramas bostina vreo goua galeti sanatoase !!!
Fişiere ataşate
rsz_1picture_024.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 04 Iun 2014, 19:52

ves.lucian.zabrani scrie:astazi m-am zolit cu ceara !!!

Te-ai zolit, zici? Important e să te DECLARI mulțumit :lol:
Mă întreabă un prieten: ești mulțumit de cât ai scos la salcâm? Zic: Nu! dar mă declar mulțumit!
Bine că n-am peste 70 de stupi, că ar fi trebuit să vând o parte din stupi ca să plătesc taxele.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2014, 21:06

din 58 de faguri vechi si foarte vechi , am obtinut aprox 4 kg cu indulgenta !!!
maine o retopesc si o cantaresc !!!
dar la capitolul bostina sunt bogat !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 04 Iun 2014, 22:02

ves.lucian.zabrani scrie:din 58 de faguri vechi si foarte vechi , am obtinut aprox 4 kg cu indulgenta !!!

Puțin. Trebuia să-ți iasă peste 6 kg. Undeva s-a scurs. :lol: Se zice că iese cam 1,5 kg din 10 faguri.
Depinde și de cum arată fagurii și de cine topește :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2014, 23:50

dupa ce storc bostina , mai discutam , Cristi !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Arhivistu » 06 Iun 2014, 09:22

Nu mai scoti mare branza din bostina :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Iun 2014, 09:27

recolta !!! 3,38 kg inainte de razuire , 3,08 kg dupa razuire !!!
putina , dar asta este !!!
mai am bostina , dar prietenul meu Arhivistul nu prea ma incurajeaza !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_027.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde Arhivistu » 06 Iun 2014, 16:41

Las ca nu-i rau si asa...decat sa intre fluturii in faguri tot ai scos ceva :) :P
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?