Buna ziua si un calduros salut membrilor forumului.
Am cumparat o casa anul asta, si , odata cu ea am dat de 2 stupi de albine in curte.
Fostul proprietar a plecat de tot in strainatate , si a lasat balta tot ce era . Intr-o anexa am gasit afumator, masca , niste blide rotunde de dat mancare la albine de plastic , o cutie de carton cu niste sirop de hranit albine. Si vreo 6 cutii de stupi noi nouti, rame cateva, sarma pt rame, rame nefacute , rame mai mici nefacute (jumate)
Si acum intrebarea :
Am zis ca : hai sa vad si eu cum e cu apicultura asta daca tot am aicea cate ceva.
Si :
Am studiat un pic de pe net , am downlodat "Stuparitul nou" de Hristea , si ceva curs de apicultori , am mai vazut ceva filmulete pe net.
Acuma chiar pun intrebarea :
Din cei 2 stupi , unul e gol , si unul are albine pe 3 rame , max 4 . Nu vad miere pe rame , putine pe mijloc capacite, si pe o rama , aia din mijloc pare ca e o botca . Regina n-am reusit s-o identific.
Ce pot sa fac ca stupul asta cu 3 rame de albine la vremea asta de inceput de Iunie sa il cresc si sa intru in iarna cu el . Adica se mai poate ???
Precizez ca in imprejurimi nu stiu sa fie o zona de melifera prea grozava (sunt in prima localitate de la un oras) .
Apreciez orice raspuns .
Multumesc
Tiberiu