Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Roi fara culegatoare !

Mesajde Fusoi Razvan » 17 Mai 2014, 10:48

Va salut ! Inca de la inceput va spun ca am facut o greseala asa ca nu ma criticati ! Am facut un roi acum 10 zile; am luat dintr-o familie pe 10 rame puternica, 3 rame cu puiet, pe fiecare rama cateo botca, una cu miere, si am mai bagat o rama constuita fara albine, fara a schimba lazile intre ele. Din roiul format (desi albinele sunt) , nu ies deloc afara , sau ies dar f putine. Clar nu am culegatoare. Puteti sa ma sfatuiti ce e de facut in continuare. :D
Fusoi Razvan

Re: Roi fara culegatoare !

Mesajde Florin Dobre » 17 Mai 2014, 10:54

Micsoreaza urdinisul la roi...va fi vulnerabil pana va avea matca imperecheata. In scurta vreme va avea si culegatoare.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Fusoi Razvan » 07 Iun 2014, 08:20

Am o luna de zile de cand am facut roiul, botcile nu mai sunt. Bezmetic nu cred ca este ptr ca nu sunt oua deloc in el; in schimb e plin de miere. Ce am de facut? Acum vreo trei zile i-am pus o rama cu puiet larvar. Astept sfaturi de la profesonisti. Multumesc
Fusoi Razvan

Mesajde proapis13 » 07 Iun 2014, 09:08

Fusoi Razvan scrie:Va salut ! Inca de la inceput va spun ca am facut o greseala asa ca nu ma criticati ! Am facut un roi acum 10 zile;

Fusoi Razvan scrie:Am o luna de zile de cand am facut roiul, botcile nu mai sunt. Bezmetic nu cred ca este

Vad ca inca nu esti familiarizat cu terminologia apicola,cum vine asta ; ai roiul plin de miere si nu ai culegatoare....cine a adunat atunci mierea ???? :shock:
Pina te hotarasti la ce data ai facut roiul pune mana pe o carte si vezi unde si cu ce ai gresit ; ori e laie ori balaie ????... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Odey » 07 Iun 2014, 13:27

Daca ai facut roi trebe sa stai cu sirop pe el, ca n`are cine sa le aduca hrana,urdinisul micsorat la 1-2 cm, si dupa imperecherea matcii o sa ai si culegatoare.
Daca e plin cuibu roiului de miere,asta inseamna ca e blocat cu miere din cate spui d-ta si nu are unde sa oua matca :shock:
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR