Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

din ce cauza albinele rod botcile capacite?

Mesajde cerbucerbilor » 18 Iun 2011, 13:40

saltare! am un stup in frigurile roitului cu multe botci unele capacite altele nu. am observat una sau doua din botcile capacite roase putin in capat. care sa fie cauza? vor sa distruga botcile acuma?
cerbucerbilor

Re: din ce cauza albinele rod botcile capacite?

Mesajde MyBees » 18 Iun 2011, 19:37

Daca botca arata ca in poza de mai jos(capacelul botcii ros) este ros de regina care a parasit botca. Roasa in lateral(botca de mai jos) este roasa de albine si regina a fost intepata/ucisa.

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde cerbucerbilor » 18 Iun 2011, 22:28

MyBees scrie:Daca botca arata ca in poza de mai jos(capacelul botcii ros) este ros de regina care a parasit botca. Roasa in lateral(botca de mai jos) este roasa de albine si regina a fost intepata/ucisa.

Imagine

multumesc de raspuns dar botca mea nu era asa de batrana, era mai deschisa la culoare si era putin de tot roasa(primul strat adica nu era strapunsa de tot)in varf (capacelul botcii) dar se vedea ca e roasa dinspre exterior.
cerbucerbilor

Mesajde pescaru » 19 Iun 2011, 20:28

daca e deschisa la culoare, cred ca nici nu a fost capacita si poate ti sa parut ca e roasa . :D
pescaru

Mesajde lucky5strike » 19 Iun 2011, 23:27

cerbucerbilor scrie:saltare! am un stup in frigurile roitului cu multe botci unele capacite altele nu. am observat una sau doua din botcile capacite roase putin in capat. care sa fie cauza? vor sa distruga botcile acuma?

Roaderea botcilor:

1. Botca este stricata datorita fluctuatiei de temperatura, boli, etc.
2. Botca a fost manipulata defectuos;
3. Matca dinauntru nu este suficient de viguroasa pentru a ecoziona. Abinele o ajuta.
4. Roasa in capat de albine nu este defel; modificari ale aspectului capatului sunt normale si tin de ciclul evolutiv al botcilor.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gica » 20 Iun 2011, 09:26

lucky5strike scrie:Roaderea botcilor:

1. Botca este stricata datorita fluctuatiei de temperatura, boli, etc.
2. Botca a fost manipulata defectuos;
3. Matca dinauntru nu este suficient de viguroasa pentru a ecoziona. Abinele o ajuta.
4. Roasa in capat de albine nu este defel; modificari ale aspectului capatului sunt normale si tin de ciclul evolutiv al botcilor.

Si:
5.colonia a renuntat la roit din diferite motive.Pe langa botci roase veti observa ca matca a reluat ouatul in forta.
gica

Mesajde cerbucerbilor » 20 Iun 2011, 12:34

multimesc de raspunsuri tuturor!
cerbucerbilor

Mesajde MUSTA » 07 Iun 2014, 21:07

buna seara! si eu am observat ca albinele au ros primul strat la mai multe botci,nu la toate. In acest caz botcile mai pot fi folosite la roi sau pentru nucleu? multumesc frumos!
MUSTA

Mesajde un OM » 08 Iun 2014, 11:35

Da.
un OM

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR