cantemir scrie:Tipul asta de comutator are un mare avantaj: e versatil.
Il poti modifica si adapta dupa cum vrei si dupa cum iti trebuie. Adaugi cate pachete ai nevoie, poti modifica profilul camelor (prin inlocuire sau prin pilirea celor existente), ce mai: il faci de nu-l mai recunoaste nici tata-su!
Ai nevoie de piese de la altele: tija de comanda (cu cat mai lunga, cu atat mai bine -se taie cu bomfaierul la lungime), cele doua prezoane filetate, pachete cu contacti si came diverse si... imaginatie!
Eu asa procedez la serviciu. Nu se mai fabrica modelele pe care le folosim. Asa ca, in loc sa modific schema instalatiilor dupa noile chinezarii de pe piata, prefer sa-mi fac singur comutatoarele de care am nevoie. Si reusesc de fiecare data!
Cantemir,
asa cum am mai spus, iti multumesc mult !
Cantemirul de Ploiesti a scos, la modul propriu, din ceata, un Pitar de Mures.
Da' ceata de-aia groasa, nu gluma.
Ma uitam ca prostu la ínversorul de sens si la cutia de borne si nu reuseam nicicum sa gasesc solutia.
Hai sa-ti mai spun ceva, chiar daca-mi pun in cap tot forumu'.
Acum 25 de ani ('89) eram angajat la IIRUC, singura intreprindere care repara calculatoare la vremea aceea, ca si electronist.
Si eram, atunci, chiar priceput la electronica (tranzistoare, tiristori, diode, triac, diac, Zener, cod binar de CDB-uri si multe altele erau preferatele mele).
Da' asta cu monofazat, trifazat, stea, triunghi si alte pasari rare, recunosc, mi-a displacut mereu.
A nu se intelege ca mi-a fost lene sa caut o solutie.Ca si concluzie, e nevoie de un pic de experienta in domeniu ca sa-i dai de capat la modul la care ai facut-o tu.
Mai adauga ca din '91 si pana in 2010 m-am ocupat strict de vanzari si constructii...ca asa-i viata...
Am lasat pasiunea mea pentru electronica sa se stinga. A ajuns aproape de zero, ca acu' am alta pasiune...crescutul de copii...
Uite-asa ajunge omul sa uite...
Inca o data, jos palaria,
Pitar
P.S. Nu stiu daca maine reusesc sa-mi aduc dinozaurul acasa, da' promit sa postez un filmulet in topicul cu motoarele, atunci cand dinozaurul meu va fi gata de decolare...