nelutzu-api-cool scrie:Stupii in 10.06.2014..
https://www.youtube.com/watch?v=RZh5J11Z-xI
P.S. Imi poate spune cineva ce inseamna comportamentul albinelor de la urdinis incepand cu min 13,51? Va multumesc.
pustu scrie:nelutzu-api-cool scrie:Stupii in 10.06.2014..
https://www.youtube.com/watch?v=RZh5J11Z-xI
P.S. Imi poate spune cineva ce inseamna comportamentul albinelor de la urdinis incepand cu min 13,51? Va multumesc.
Fac curat . Dau lustru .
Multa sanatate
nelutzu-api-cool scrie:Sanatate, Pustu.
Asta e buna.. Polisheaza cu un strat de ceara la urdinis..Data viitoare cand le verific o sa sclipeasca placuta de zbor..
![]()
Am stiut eu ca am albine harnice, dar, nici chiar asa..
FLORINELU scrie:mai ai rabdare ca ai sa vezi si oua in curand,prea te grabesti,si la mine au fost cazuri din astea si a aparut si puietul. din ce am vazut in film nu prea ai puiet matur,baga o rama cu puiet capacit fara albina de la alt stup pentru a evita depopularea.
nelutzu-api-cool scrie:FLORINELU scrie:mai ai rabdare ca ai sa vezi si oua in curand,prea te grabesti,si la mine au fost cazuri din astea si a aparut si puietul. din ce am vazut in film nu prea ai puiet matur,baga o rama cu puiet capacit fara albina de la alt stup pentru a evita depopularea.
Sunt oua, Dl Florinelu, vreo 4-5 intr-o celula..stupul s-a bezmeticit..![]()
Inca o confirmare mai veche, dar de care nu am dat decat acum, in legatura cu albina mea cu abdomen negru:
Re: Metode de indreptare a stupilor bezmetici
Mesajde lucky5strike » 18 Aug 2013, 22:46
Alt semn: ramele cu puietul din besmetice pierd coroana de miere. Albina ouatoare prefera celulele de trantor... si cel mai ades le abordeaza pe cele aflate spre leatul superior... unde bineinteles este si un microclimat mai prielnic.
Alt semn: albine subdimensionate... multe cu abdomen negru si lucios... si fara agresivitate.
Eu am fost internat in spital saptamana asta, am avut un mic accident la ochiul drept, dar mentorul meu a fost sa vada de stupi, si l-a gasit in starea asta.
I-a dat o matca sub protectia coliviei pe care a izolat-o pe o portiune destul de mare de fagure, unde sa ponteze, si sa speram ca o sa o accepte si o sa o elibereze, si daca o elibereaza, o sa scutur toata albina si o sa ii las rame noi, unde sa ponteze matca. Ramele vechi o sa le tin doua trei zile afara din stup ca sa moara puietul larvar, dupa care o sa le introduc inapoi sa le curete..procedez bine? sau, care ar fi cea mai buna metoda? Acum, matca este introdusa, astept sa vad daca o sa o accepte..
FLORINELU scrie:nu sant deacord cu ultima afirmatie din postrea ta de mai sus,eu fac roi in majoritatea cazurilor cu botci capacite si prin divizare,dar tot cu botci si sant multumit,cred ca pe undeva ai gresit tu.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori